MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzisiaj robicie?

« poprzednia strona

Strona 1103 z 1103 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1101 | 1102 | 1103 ] - Skocz do strony

Str 1103 z 1103

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

fugazi

Post #1 Ocena: 0

2025-09-05 11:34:28 (dzień temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

Ooo, piękny jest świat jak się człowiek przebudzi i głowa nie boli*YAHOO*

Cytat:

2025-09-04 21:23:11, ZlotaPerla2 napisał(a):
jedrny, sztywny, :-p

Pani Perła wie , jak słowa klucze dodają otuchy:-] działają jak płachta na byka i umarlaka podniosą*DRINK* Ale o ile pierwsze uzdrawia jak najlepsza medicine, tak to drugie zanikło nagle w moim słowniku od paru dni:-[:-[*SORRY*

Cytat:

2025-09-04 22:01:30, galadriel napisał(a):
No wlasnie, jakaś grypa krazy w powietrzu. Ja nie moge zachorowac bo znalazlam sobie dodatkowa prace na weekend, ale widze, ze wszyscy prychaja, kaszla, kichaja ostatnio. No i zimno jakos wieczorami i rankiem.

Czytam tego Margilewskiego, i im wiecej go czytam, to sie przekonuje, ze my mieszkamy w raju. Nawet za czasow komuny w Pl, w porownaniu do reszty swiata, raj. No, oby tylko nie skonczylo sie to Rajem utraconym…

Mnie grypa raz w roku odwiedza już od lat, ale zwykle bliżej świąt, tak koło listopada, a teraz wcześniej i to jakaś uproszczona wersja. Nie wszystkie objawy występują, ale te które są, wystarczą by uziemić.
Małem nagły atak zimna, drgawki nie do opanowania, język poprzygryzany, posiekany jak sałatka w termomiksie:-o Pod kołdrą, kocem i jeszcze w szlafroku grubym kąpielowym, a i tak trwało pół nocy. Nic nacieranie masowanie itp. nie dawało i te omamy:-o tym razem prawdziwe, moja w szoku, o czym ja do niej bredzę, naprawdę spanikowała. Ale najgorsze to bezsilność i bóle stawów mięśni i kości:-! Nie życzę nikomu takiego stanu.
I trzydniowy ból czachy. Dzień i noc. Ileż ja obrotów i piruetów wykonałem żeby znaleźć lepszą pozycję, ale każda następna była bardziej bolesna:-! Środę przeleżałem krzyżem, nieprzytomny, nawet nie wiedziałem czy dzień czy noc. Tylko przez mgłę pamiętam jak mi żona jakieś jedzenie pod nos podsuwała ale nie mogłem patrzeć(na jedzenie;-))
Z pozytywów to tylko, że katar, kaszel i kichanie wystąpiły absolutnie bezobjawowo*YAHOO* Nawet bólu gadła nie mam,.. a i migdały też nie spuchnięte... bo wycięte ze 3lata temu*YAHOO*

Żyjemy w raju?
Pewnie że jak w raju. Jaki król miał kiedyś takie luksusy? Zimno? guziczek cyk - już ciepło, albo budzisz się w domu a wieczorem bawisz na antypodach...
..a jak raj utracony, to podobno Sz - - - n tam namieszał..

całość;-)

[ Ostatnio edytowany przez: fugazi 05-09-2025 12:12 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kksiezniczka

Post #2 Ocena: 0

2025-09-05 11:54:13 (dzień temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Ufffff zdrowie wróciło Fugazi i bardzo dobrze! Teraz masz spokój na rok:)

Ja też miałam stracha, że zachoruje bo się obudziłam poprzedniej nocy z gorączką i bólem gardła cholernym. Ale dziś już przeszło dzięki Bogu. Nie chce chorować, bo po pierwsze to chu…we jest, a po drugie mam inne plany na sicka i beznadziejnie byłoby tego sicka wykorzystać na zwykłe chorowanie :-]

Stary wczoraj jabłka przyniósł od kogoś tam z roboty kto ma drzewo. I kurde nie dość, że twarde, a ja takie tylko lubię, to jeszcze takie prawdziwe te jabłka… No ale dużo ich, więc chyba ciasto zrobię też.
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOnline

fugazi

Post #3 Ocena: 0

2025-09-05 12:23:06 (dzień temu)

fugazi

Mężczyzna

Cytat:

2025-09-05 11:54:13, kksiezniczka napisał(a):
więc chyba ciasto zrobię też.
Na pewno wyjdzie pyszne*FLOWER*
A my lecącą ślinką musimy się obejść😋

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #4 Ocena: 0

2025-09-05 13:15:26 (dzień temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Łeee, Fugazi, będziesz żył, to nie żadna grypa, tylko covid był - na grypę jeszcze poczekaj ;-)

Z taką wielką nieśmiałością, ale pojechałam na basen ... no i SZOK
Wyszłam z przebieralni iiii jest ciepło, tak prawie jak na Cypisie ;-) przyjemnie ciepło ... zanurzyłam kulasy, o dziwo pazury nie zamarzły i nie odpadły, no to zanurzyłam kwoczkę, a ta zadowolona, że aby na jajka nasadzać :-o :-] ... sauna też przyzwoicie, jedna sesja i poty oblały, ciekawe jak długo taki "raj" basenowy potrwa ;-)
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

fugazi

Post #5 Ocena: 0

2025-09-06 09:28:21 (7 godzin temu)

fugazi

Mężczyzna

No masz!:-o:-]

Cytat:
.. zanurzyłam kwoczkę..
A ja gupek coś pokręciłem i... "zanurzyłem w kwoczkę"... z tego czytania mi wyszło:-P

A bo to gała..., wrrrrrróć! , gały już nie te*SORRY* i człowiek pod wpływem fantazji nocnych perłowych jeszcze*ROFL**DRINK*

A tam się działo..było gulganie:-]Perły na różne sposoby*DRINK* było testowanie końcem języka jak i ostre picie długą słomką, przy barze, na barze, na stole, pod stołem, na plaży...w metrze i w swetrze ... w kinie w Lublinie *DRINK*
Fajna pijacka noc;-)

Ojjjj, człowiek wraca do zdrowia fizycznego, ale psychiczne szwankuje:-U*ROFL*

Tymczasem może się wypróbuje lunetę z carbootu już jutro, jak tylko szarobure pozwolą[:-}

Łysy, minuta po minucie jutro

[ Ostatnio edytowany przez: fugazi 06-09-2025 10:25 ]

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #6 Ocena: 0

2025-09-06 13:32:07 (3 godziny temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Co to jutro będzie? zaćmienie? ja to będę spać ;-)

Na carboocie owszem byłam dzisiaj i to na MOTO, to jest fajna wycieczka, nie za długa nie za krótka i najważniejsze, że znam drogę ;-)

Nic nie kupiłam, kasę wydałam :-p no i fajnie :-p i wróciłam z tobołami, że ledwo dwa kółka przywiozły, a bo to jeszcze o polski sklep, 1.5kg żeberek, kiełbasa, chleby, sery ... :-]
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

Strona 1103 z 1103 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1101 | 1102 | 1103 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,