MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzisiaj robicie?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1082 z 1084 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1081 | 1082 | 1083 | 1084 ] - Skocz do strony

Str 1082 z 1084

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2025-08-12 11:40:13 (dzień temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2025-08-12 04:12:25, kksiezniczka napisał(a):
No i jakoś to właśnie działało: bez kasy, bez nawigacji, bez telefonów i zawsze człowiek dotarł gdzie chciał i swoją ekipę odnalazł. No i przeżył jakimś cudem 😁
I moja mama przeżyła i nerwowo się nie wykończyła. Ja młodego do szkoły autobusem wysyłam i sprawdzam czy dotarł na miejsce haha. Się pozmieniało wszystko

Czasami ekipy nie znalazł. Jak wchodziliśmy na koncert U2 przez płot, to jakoś tak sie porozdzielalismy, że ja skończyłam w towarzystwie kolegi kolegi. Ja w ogóle nie planowałam iść na ten koncert, ale kolega powiedział, że będą wchodzić przez płot, to dołączyłam się dla rozrywki.

Rodzice przeżywali bez sprawdzania dzieci co godzine czy śledzenia ich lokalizacji. Tak samo bez dzwonienia co chwilę.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kksiezniczka

Post #2 Ocena: 0

2025-08-12 12:41:17 (dzień temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Dzwonienie co chwilę… taaaa Mi matka kartę telefoniczną kupowała, żebym chociaż z raz się odezwała czy żyje :-) Kupowała, bo jak dała pieniądze to raczej nie na kartę one szły.

Plantacja malin, truskawek, kukurydzy- niejedna się widziało. Podczas jednego wypadu na domek kukurydza z pola i gofry domowe to było nasze menu. I jedno i drugie bardzo dobre do wina z plastikowym korkiem i browara :-]

O kurde! Czarny człowiek na polu (i nie jest to plantacja bawełny 😁 Nie pamiętam kiedy ostatnio widziałam takiego w plenerze koło mnie a nie w sklepie np tylko. Czuję się jak Pawlak jak płynęli do Ameryki :-]
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOnline

ZlotaPerla2

Post #3 Ocena: 0

2025-08-12 12:52:12 (dzień temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Byłam paczki wysłać, potem u dentysty,
jakiś drut mi wsadził i jeszcze musiałam za to zapłacić 😳 £150
Potem przejażdżka, zakupy, ile to ten mój motor nawiezie i zgrzewkę x8 wody i kg mięsa i 2 kg ziemniaków 🤣 i dwa litry mleka 🙄 i warzywa do potrawki, paprykę cukinię, kasjerka jakoś tak z niedowierzaniem patrzyła 🤣 aaa i duży chleb .

Ja wiem jak wyglądają i maliny i chmiel i wszystkie inne dziady polne co nie cierpię tej roboty to pamiętam i długo jeszcze będę pamiętać te tortury 😫

[ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla2 12-08-2025 12:54 ]

Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2025-08-12 14:39:36 (dzień temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

ale nudy w pracy ( i oby tak dalej:) maliny to w lesie przeciez nie? ; )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

fugazi

Post #5 Ocena: 0

2025-08-12 15:16:34 (dzień temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

*ROFL**ROFL*
Tia, jak truskawy , między pyrami na grządkach, :-] następna rolniczka:-]

Winko z plastikowym korkiem*YAHOO*, ummmm... mniam mniam, jedno takie- "Long Drink" szczególnie zapadło mi w pamięci*SORRY*
... jeszcze dłuższe rzyganie*SORRY*:-]

Dzisiaj pokazywałem potencjalnej klientce ukończony dom i potem miała prowadzić do siebie, a ja za nią jechać. No nie wiem czy mi prawka za taką jazdę nie zabiorą:-/. Na moje oko z 5 razy po kolei na wyraźnym czerwonym wjechałem , a ta idiotka nie skumała że żeby jej nie zgubić, muszę wjechać i zjechać z koperty w samym okienku czasowym, a ta uparcie w ostatniej sekundzie na kratkę wjeżdżała a ja gupi za nią. Coś czuję że wszystkie punkty poszły sie !£&@ć !! O od kamer przy Battersea Bridge aż się roi :-/

..i że drogi, ulice nie dość że od wstrętnych rowerzystów przepełnione, to teraz na potęgę zwężają i miejsca parkingowe likwidują. Kawiarenki za to krawężnikowe powstają:-o, a kierowcy?? , kto by się tam nimi przejmował, niech tylko na czas tax płacą:-M]

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: fugazi 12-08-2025 15:26 ]

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #6 Ocena: 0

2025-08-12 17:22:12 (dzień temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Very nice :-]

A jak stracisz prawko, to sie skoncza problemy mandatowe i parkingowe AMEN :-]
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2025-08-12 19:24:04 (dzień temu)

galadriel

Kobieta

Spodobala im sie mode na ogrodki. Tylko u nas to na starym rynku, nie na srodku ulicy:8 ja nie wiem jak ty sie nie boisz po Londynie jezdzic…strasznie tam, znaczy ruch.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

rafald

Post #8 Ocena: 0

2025-08-12 20:18:38 (dzień temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Zabraliśmy naszą znudzoną odwiedzaniem wujków i ciotek młodzież na strzelnicę. Pomysł ściągnięty od Gal - strzał w dziesiątkę!
Młodszy postrzelał trochę z CZ ale chude ręce się zmęczyły, a ze starszym przetestowaliśmy jeszcze glocka, PM scorpion i grota.
Przynajmniej mieli okazję przekonać się, że to nie takie proste jak "pew, pew" w Fortnite :-]

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2025-08-12 21:10:00 (23 godziny temu)

galadriel

Kobieta

Dobra, dobra. Na serio sie do wojny przygptowujecie i tyle. Maat zbiera zapasy, Rafciu sie uczy strzelac.

A ja po tych upalach odpuszczam sobie Abu Dhabi z 50C. Malta pozostaje na tapecie, bo w sumie i ciepelko i bryza od morza…

Do góry stronyOffline

fugazi

Post #10 Ocena: 0

2025-08-12 21:10:31 (23 godziny temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

Cytat:

2025-08-12 19:24:04, galadriel napisał(a):
Spodobala im sie mode na ogrodki. Tylko u nas to na starym rynku, nie na srodku ulicy:8 ja nie wiem jak ty sie nie boisz po Londynie jezdzic…strasznie tam, znaczy ruch.

Te ze zdjęć to tylko 4 czy5 na jednej małej ulicy Walton st. Tego jest mnóstwo, zaczęło się w plandemii, jak nie można było wewnątrz sie spotykać. Od tej pory tysiące tego powstało. Na paru ruchliwych też widziałem, swoją drogą co to za przyjemnosć albo prywatnosć jak ci koło ucha co chwila cos przejeżdża, dymi i hałasuje :-o
A parkingów/płatnych zatoczek na ulicy drastycznie ubywa:-o i ciasno, dwa szersze auta muszą trochę pomanewrować, żeby się lusterkami nie cmoknąć:-/

Cytat:

2025-08-12 17:22:12, ZlotaPerla2 napisał(a):
A jak stracisz prawko, to sie skoncza problemy mandatowe i parkingowe AMEN :-]

Perła, już drivera szukam w necie:-[ Wprawdzie mam domową kierowczynię, ale kto by cały dzień wytrzymał, bedąc niedopuszczony do głosu:-]

Ale co ja u o pierdołach!!
Ludzie rzucajcie w cholerę te lasy mroczne, jeżyny gęste.... zejdźcie z drzew malinowych...i aquariów RS-owskich....pospiesznie opusćcie wujków, ciotki i strzelnice... wyjdźcie do ogródków, na tarasy, dachy, polany..

Zaraz się sciemni, a apogeum of the meteor shower, sam sie przecież nie sfotografuje*DRINK*
Dzis od 22 cykamy*YAHOO* Chmurek brak, jest szansa na popatrzenie w gwiazdy*YAHOO*
U nas już na ogródku koreczek od gruzińskiego winka własnie pyknął*DRINK*

Ufffff, nie plastikowy:-]

[ Ostatnio edytowany przez: fugazi 12-08-2025 21:46 ]

Do góry stronyOffline

Strona 1082 z 1084 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1081 | 1082 | 1083 | 1084 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,