Arabki to ja rozpoznaję ze stu metrów, czyż te baby powariowały doszczętnie, wszystkie jak jedna, pontony porobione, mało tego, górna wara aż do nosa spuchnięta, prawie blokuje dziurki, pomrą niedługo z niedotlenienia. Na temat tyłków odstających się nie wypowiadam, bo to akurat genetycznie, albo przez siłkę, ćwiczeniami na pośladki można osiągnąć, tylko pytanie PO CO?! Świat na psy schodzi, porąbana ta moda teraz, im brzydsza tym ładniejsza i szpecą się na potęgę. Widziałem w hotelu matkę z córką chyba, no może 17lat i już obrzęk ust i wysmarowane jakimś tłustym kremem, błyszczy na kilometr. Że ten stary nie protestował.

Obie jednakowo spartolone, manekiny dosłownie, od siekiery powielane, brr...
Gal, tamte wymienione cywilizacje naprawdę nie mają sobie równych. Są autentyczne od tysięcy lat. Zabytki/artefakty o tym świadczą. Tutaj na zdjęciach to nowo budowane obiekty , z zachowaniem stylu oczywiście, ale to repliki i w większości podróby. Ja nie przepadam za takimi obiektami.
Na zamieszczonych fotach widać przeważnie budynki rządowe, policję, urząd skarbowy, uniwersytet, Royal Opera House, Pałac Sułtana, Tylko te forty, zapomniałem teraz czyje, zbudowane przez Portugalczyków w 16 wieku, wyglądały na oryginalne, ale (litości!!) zatynkowane z zewnątrz barankiem, takim co to za komuny ludzie na domach namiętnie chlapali
Nawet Sultan Qaboos Mosque jest młody. 30lat nie skończył.
Ale ten rzeczywiście robi wrażenie. Ogrom i przepych. 20tys.ludzi może odprawiać modły. Podobno 300 tys. ton kamienia na cały project poszło, 8milionów kawałków mozaiki na wykończenie, dywan perski, z jednego kawałka, tkany ręcznie na miejscu przez 600 kobiet, przez 4lata, no i ten słynny żyrandol, wielkości domu piętrowego z tysiącami żaróweki tyeż samo kryształów Swarowsiego
Gal, dzięki za link, moja pani się zna na tych materiałach, ma ciuchy z lnu i bawełny, bo podobno przewiewne/przeciwpotliwe.
Akcja z meczetem była sporadyczna, nie zamierzamy za często bywać. Wypożyczenie tej/tego abaya, kosztowało 2,5 Riala czyli około £5,50. Tak, tak, jest ponad dwukrotnie droższy od naszych jukejowskich poundów