MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzisiaj robicie?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1078 z 1079 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1077 | 1078 | 1079 ] - Skocz do strony

Str 1078 z 1079

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

fugazi

Post #1 Ocena: 0

2025-08-08 09:40:04 (2 dni temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

Cytat:

2025-08-07 23:04:54, ZlotaPerla2 napisał(a):
A ile ten krab miał paluszków? ;-) bo ja lubię paluszki krabowe, im więcej tym lepiej :-]
Miliony tego towaresu tu się szwęda po nocy
Perła chcesz złożyć zamówienie na nóżki?
W lodowej torbie bym przywiózł;-)

No chyba, że jedno a konkretne odnóże wolisz, wtedy opcja "na żywca", do ubicia na miejscu :-T[*ROFL*

Ufff, śniadanko było detoxacyjne: kaszka na mleku, trochę orzechów, miodzio z plastra na nich, cała góra borówek z truskawami na jogurcie i na koniec, mix sonio ze świeżych owoców plus z marchewki. Teraz chyba będę żył 100lat.

My jak zwykle, na minutę przed zamknięciem papu..
Obrazek

Btw, do nas przyłazi taki z tuzinem łapek..
Obrazek

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kksiezniczka

Post #2 Ocena: 0

2025-08-08 19:03:56 (dzień temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Ja zdrowy lunch: pogoda jak złoto, byliśmy z psem łazić i znalazłam mega krzaki jeżyn. Się obżarłam i wysyfiłam i podrapałam przy okazji. Moje nogi wyglądają jak po jakimś survivalu w dżungli :-]
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOnline

fugazi

Post #3 Ocena: 0

2025-08-08 20:46:26 (dzień temu)

fugazi

Mężczyzna

Jak zabawa to zabawa[:-}
Rozsławiliśmy trochę nasz kraj. 'Poland' było przynajmniej parę razy skandowane*YAHOO* Wcześniej nikt się nie kwapił do rozbrykania imprezy[:-}

A jakieś 15 min. temu od strony DJ-ja było mniej więcej tak..

Już po 23, a ludzie dalej z wody nie wyłażą..
Obrazek

Cytat:

2025-08-08 19:03:56, kksiezniczka napisał(a):
Ja zdrowy lunch: pogoda jak złoto, byliśmy z psem łazić i znalazłam mega krzaki jeżyn. Się obżarłam i wysyfiłam i podrapałam przy okazji. Moje nogi wyglądają jak po jakimś survivalu w dżungli :-]
Na zgrabnych na pewno nogach, tych parę rysek, tylko urody doda :-P

My mamy fajne jeżyny w parku, z dala od ludzi i zgiełku. Normalnie do najwyższych nie dostaję stojąc a palcach a to ponad 2.6m musi być. Na dodatek w zacieniomym miejscu, co roku są bombowe i soczyste. Też wracamy z wymazanymi paszczami *YAHOO*
Moja ma tylko obawy czy lis jakiś tego nie podlewał:-]

Ja mam obawy czy tam w ogródku siatka zabezpieczająca winogrona się nie zsunęła i znów nas ptaszydła nie ograbiły jak zwykle z plonów:-M]

[ Ostatnio edytowany przez: fugazi 08-08-2025 21:04 ]

Do góry stronyOnline

fugazi

Post #4 Ocena: 0

2025-08-08 22:44:01 (dzień temu)

fugazi

Mężczyzna

Z Muscat, w największym skrócie.
Może ktoś się kiedyś, w chłodniejszym terminie wybierze..

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I jeszcze moja sirrrrota;-)

Obrazek

Podrapane nóżki to pikuś;-)

Ta na co dzień feministka, musiała porzucić ideały i podporządkować się regułom religii. Wskoczyła w wypożyczony ciuch bez marudzenia. I to w 35-cio stopniowym żarze, boso na niekończącej się marmurowej posadzce, rozgrzanej do czerwoności, gdzie od pół roku nikt nie pamięta jak wygląda kropla deszczu i ten czarny kolor..:-[:-[
Bidula;-)

[ Ostatnio edytowany przez: fugazi 08-08-2025 22:56 ]

Do góry stronyOnline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2025-08-08 22:53:32 (23 godziny temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Aw, niby do piet nie dorastaja cywilizacji typu Egipt czy Persja, a tam tak jakos starozytnie te klimaty wygladaja. Egzotycznie. Spoko na pewno jeszcze sie zwiedzi. Zanim oczywiscie zmiany klimatu nie spala tego wszystkiego na proszek. Wszyscy poki co zwiedzajacy Oman sa zachwyceni. No to trzeba sie na wlasnej skorze przekonać; )

https://www.modanisa.com/en/white-unlined-v-neck-collar-abaya-al-sheikha-8677555.html

Jak sie zamierza duzo podrozowac po upalnych arabskich pustyniach i zwiedzac meczety to warto sie wykosztowac i kulic cos jedwabnego i bialego ( abaye). W takich ciuchach mozna poudawac bogata srabke ( a nie biedna turystke; ) Gdzieś znalazlam takie cudo za 300£ podobne do tego z linku ale jeszcze lepsze. Jedwab, satyna, bawelna i len. Nie wiem co bedzie najlepsze na 50 stopniowe upaly.

Znalazlam, to ta z tegolinku tylko biala

Luxury silk abaya

Tak chodza Emiratki ubrane, zeby podkreslic ze sa stamtad i ze je stac. Ot takie snobki.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 08-08-2025 23:18 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

fugazi

Post #6 Ocena: 0

2025-08-09 01:21:04 (21 godzin temu)

fugazi

Mężczyzna

Arabki to ja rozpoznaję ze stu metrów, czyż te baby powariowały doszczętnie, wszystkie jak jedna, pontony porobione, mało tego, górna wara aż do nosa spuchnięta, prawie blokuje dziurki, pomrą niedługo z niedotlenienia. Na temat tyłków odstających się nie wypowiadam, bo to akurat genetycznie, albo przez siłkę, ćwiczeniami na pośladki można osiągnąć, tylko pytanie PO CO?! Świat na psy schodzi, porąbana ta moda teraz, im brzydsza tym ładniejsza i szpecą się na potęgę. Widziałem w hotelu matkę z córką chyba, no może 17lat i już obrzęk ust i wysmarowane jakimś tłustym kremem, błyszczy na kilometr. Że ten stary nie protestował.:-o Obie jednakowo spartolone, manekiny dosłownie, od siekiery powielane, brr...

Gal, tamte wymienione cywilizacje naprawdę nie mają sobie równych. Są autentyczne od tysięcy lat. Zabytki/artefakty o tym świadczą. Tutaj na zdjęciach to nowo budowane obiekty , z zachowaniem stylu oczywiście, ale to repliki i w większości podróby. Ja nie przepadam za takimi obiektami.
Na zamieszczonych fotach widać przeważnie budynki rządowe, policję, urząd skarbowy, uniwersytet, Royal Opera House, Pałac Sułtana, Tylko te forty, zapomniałem teraz czyje, zbudowane przez Portugalczyków w 16 wieku, wyglądały na oryginalne, ale (litości!!) zatynkowane z zewnątrz barankiem, takim co to za komuny ludzie na domach namiętnie chlapali :-!
Nawet Sultan Qaboos Mosque jest młody. 30lat nie skończył.
Ale ten rzeczywiście robi wrażenie. Ogrom i przepych. 20tys.ludzi może odprawiać modły. Podobno 300 tys. ton kamienia na cały project poszło, 8milionów kawałków mozaiki na wykończenie, dywan perski, z jednego kawałka, tkany ręcznie na miejscu przez 600 kobiet, przez 4lata, no i ten słynny żyrandol, wielkości domu piętrowego z tysiącami żaróweki tyeż samo kryształów Swarowsiego

Gal, dzięki za link, moja pani się zna na tych materiałach, ma ciuchy z lnu i bawełny, bo podobno przewiewne/przeciwpotliwe.
Akcja z meczetem była sporadyczna, nie zamierzamy za często bywać. Wypożyczenie tej/tego abaya, kosztowało 2,5 Riala czyli około £5,50. Tak, tak, jest ponad dwukrotnie droższy od naszych jukejowskich poundów:-8

Do góry stronyOnline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2025-08-09 03:27:27 (19 godzin temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

W grudniu jest calkiem przyzwoicie temperaturowo w Omanie. Bylam w Maskacie i drugi raz w Salalah.

Znalazłam ten Twój hotel w zatoce. Ja byłam w mieście, a potem w Shangri-la. Tam mają kompleks 3 hoteli. Został mi Ritz do zaliczenia.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

fugazi

Post #8 Ocena: 0

2025-08-09 09:56:16 (12 godzin temu)

fugazi

Mężczyzna

Ja tam na hotel nie patrzę, ważne żeby bardzo czysto było, szczególnie toaleta i łazienka. A ten tutaj prysznic to bajka czysty i duży jak u nas w domu mały pokój:-o i z cieplutką ławeczką marmurkową.
Normalnie ręczniki można było gotować, albo przynajmniej pierwsze wstępne pranie uskuteczniać *DRINK*

My już czekamy na taxówkę, uffff... wszystko co dobre szybko się kończy:-[

Do góry stronyOnline

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2025-08-09 10:07:40 (12 godzin temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Mozna budynki rzadu fotografować? W Tunezji, mozna za to do paki trafic; )

Ten glonojadowy styl to chyba Kardaszian zasluga? A ciuchy to nie kapuje dlaczego ten czarny w upaly. Nas uczono, ze bialy odbija slonce. Musi byc jakas logika w tym, bo przeciez ten charaktrystyczny stroj wywodzi sie od beduinow z pustyni.

Dla. Rich z punktu przywoz szejka a nie tam beduina, jak ona chce Ritz zaliczac; )

🐫
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #10 Ocena: 0

2025-08-09 10:18:40 (12 godzin temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Czarny dla mnie idealny: ja i tak ubrudzę, wysyfie, zaswinie to przynajmniej aż tak nie widać :-]

Szczęśliwej podróży Fugazi. Home sweet home jak to mówią. I jaka łazienka by nie była, ta w domu zawsze najlepsza :-)
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOnline

Strona 1078 z 1079 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1077 | 1078 | 1079 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,