MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzisiaj robicie?

« poprzednia strona

Strona 1076 z 1076 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1074 | 1075 | 1076 ] - Skocz do strony

Str 1076 z 1076

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kksiezniczka

Post #1 Ocena: 0

2025-08-06 12:35:30 (dzień temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

A bo fajne dziś słoneczko. Właśnie z młodym dyskutuje o konieczności pójścia na spacer. Z tymi nastolatkami teraz to jakaś porażka. I pewnie nasi rodzice, a wcześniej ich rodzice też tak mówili :-]
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZlotaPerla2

Post #2 Ocena: 0

2025-08-06 13:02:42 (dzień temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

No weź! ze "starą" będzie spacerował :-8:-]

A pro po nastolatków, to synowie rumunki z naprzeciwka wymalowali sobie łby na srebrny siwy kolor :-o:-o:-o moda taka, czy odbiło, czy co? *CRAZY*
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOnline

kksiezniczka

Post #3 Ocena: 0

2025-08-06 13:48:00 (23 godziny temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Że “stara” i z psem co by obciachu nie było. A pies normalny, nie żaden torebkowy czy inny taki :-]

A jaki to srebrny kolor? Może warto zgapić i swoje siwe włosy pokryć taka farba:)
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2025-08-06 14:31:47 (22 godziny temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Oman ladny kraj :-) A w lecie na poludniu jest okresu monsunowy i jest bardzo ciekawie. Ale Muscat tez fajny, podobalo mi sie tam.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

fugazi

Post #5 Ocena: 0

2025-08-06 18:53:21 (18 godzin temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

Cytat:

2025-08-05 17:42:06, galadriel napisał(a):
Boshe to uwazaj w tym Omanie ze sportami wodnymi, bo w zatoce perskiej rekiny tez sa. a jaka trasa lecieliscie, bo tam tak jakby niebezpiecznie latac ostatnio?
Trasa dokładnie po granicy Iranu z Irakiem, taki zigzag na monitorze śledziłem.

Gal, o mmały włos herbatkę czy tam kawkę byś dostała w prezencie;-) Złotą, z Abu Dhabi. Początkowo mieliśmy tamtędy lecieć. Przetrząsnołbym pół lotniska ale znalazł;-)

Jak zwykle wycieczka kupiona za pięć dwunasta i nie było czasu na pyskowanie że z przesiadką. Znalezione to jedziemy. Moja zrobiła zrzut z ekranu i podskoczyła do biura Tui jeszcze targować. Takiej gadki i gębusi niewyparzonej to nie znam innej żadnej *YAHOO*
Załatwiła to taniej o 260 i jeszcze przy tym bezpośredni lot i to z Heathrow*YAHOO*
Tam jest starsza babeczka w Tui, ona też jakieś tricki zna bo na stówę, takiej opcji nie było poprzedniego wieczora i upust managerski dodała bo sporo u nich kupujemy*YAHOO*

Tak że AbuDhabi zostało w tyle i kawa musi poczekać:-[
No chyba że rekin zadziała, to wtedy -nara ludziska*SORRY*

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2025-08-06 20:00:47 (17 godzin temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

To znaczy to chyba nie zatoka Perska ( gdzie Rzym, a gdzie Krym) tylko morze Arabskie, ale to jeszcze gorzej; ) :8

O super, moze zrobia wam tam taka ceremonie kawy, z tego mosieznego takiego a’la samowaru dzbanka, pan przebrany za beduina, dywany, te sprawy.

No mnie poki co musi ta Edgaware rd wystarczyc; )

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #7 Ocena: 0

2025-08-07 08:06:38 (5 godzin temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Chyba przestawiam się już na zimowy czas, codziennie budzę się o 6 🙄 a że te ciołki w domu to ban na roboty domowe, od 6 to bym mogła już okna pomyć, podłogi wymopować, a tak leżę i czekam na godzinę W wyjścia na basem, a nie mogę wcześniej bo sklepy zamknięte i też bez sensu. potem zamykają do 9.
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOnline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2025-08-07 09:43:54 (3 godziny temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

To chyba tylko Oman Air lata bezposrednio? British Airways chyba przycielo loty do MCT.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

fugazi

Post #9 Ocena: 0

2025-08-07 11:06:33 (2 godziny temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

Perła odsypiaj, jeszcze się zdążysz nawstawać rano w zimie:-o

Cytat:

2025-08-06 20:00:47, galadriel napisał(a):
To znaczy to chyba nie zatoka Perska ( gdzie Rzym, a gdzie Krym) tylko morze Arabskie, ale to jeszcze gorzej; ) :8

O super, moze zrobia wam tam taka ceremonie kawy, z tego mosieznego takiego a’la samowaru dzbanka, pan przebrany za beduina, dywany, te sprawy.

Jest Morze Arabskie i Zatoka Omańska, a my się ukryliśmy w malutkiej zatoczce Muscat Bay, z 15 minut od miasta. Tutaj nawet rekiny nie wiedzą jak dopłynąć;-)
Hotel jest nowiuteńki. Pani żona stwierdziła...że... a widziała już trochę w życiu.
Obłożenie z powodu upałów nie większe niż 20 procent. Prawie sami tubylcy i z regionu, tak że stroje beduinów górują. Ale dla kontrastu, dziewczyn w bikini wyrzeźbionym do granic absurdu, też niemało, ale nie ubolewam:-P
Po prostu odbija im się piłkę celowo tak, by miały szansę się wyciągnąć/przewrócić, potarzać trochę w piasku *CRAZY*

Dywanów brak, mosiężnych czajników też, tylko delikatny zapach kadzidełek wszechobecny, wszystko inne co na ciepło to w takich garach podawane...
Obrazek

Ja już się byczę, leżaczki dwukrotnie szersze niż normalnie, ręczniki obsługa ścieli wielkości koca i torba/lodówka z wodą na samo wejście. Butelki szklane, w kształcie jak kiedyś śmietanę w nabiałowym sprzedawali.
Guziczek do wołania kelnera dziś chyba sczerwienieje*DRINK*
Obrazek

A moja ?? ??:-o :-U :-U
Do galerii z jakąś Murzynką się zgadały i pojechały:-U
Piekło 33°, odczuwalne 45, jak wczoraj, byliśmy trochę w mieście, napłakała się jak jej gorąco, ale zakupy to - nie było tematu:-U

Jeszcze raz o wodzie*YAHOO*
Obrazek

Obrazek

Mi tam ciepełko nie przeszkadza, rekiny też, idę się ciapać.
Mam przygotowanych parę zdjęć z wczoraj z miasta, ładnie tu mają i sterylnie czysto

Tak, Omamair;-)

[ Ostatnio edytowany przez: fugazi 07-08-2025 11:13 ]

Do góry stronyOffline

Strona 1076 z 1076 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1074 | 1075 | 1076 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,