MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzisiaj robicie?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1029 z 1031 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1028 | 1029 | 1030 | 1031 ] - Skocz do strony

Str 1029 z 1031

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

fugazi

Post #1 Ocena: 0

2025-06-17 01:26:02 (3 dni temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

Cytat:

2025-06-16 10:38:51, rafald napisał(a):
Stelaże są gotowe do kupienia - już leżą w składziku. Na tej samej ścianie będzie jeszcze konstrukcja po szafkę wnękową z lustrem otwieranym na docisk o podobnej głębokości, co ten stelaż i wszystko powinno ładnie zlać się w praktyczną, płaską powierzchnię.

Cytat:

2025-06-16 09:02:06, rafald napisał(a):
Ja planuję en-suite wetroom na górze od tej sypialni z podwieszanym kiblem i umywalką. Zobaczymy, jak te nowoczesne technologie się sprawdzą.

Rafał, te frames mają różne wysokości. 820mm, 980mm albo 1120mm. Te ostatnie są najpraktyczniejsze. Po zawieszeniu kibelka i podniesieniu deski, push button jest ciągle powyżej otwartej klapy i łatwo sie spuszcza wodę. Te niższe, to zwykle montowane jak miejsca/wysokości brakuje, np. toaleta pod oknem itp. wtedy niewygoda, przy spłukiwaniu trzeba za każdym razem deskę opuścić/dotykać.
Ja używam Geberit frames, zarówno do toalet jak i do bidetów.
Szafka z lustrem zbudowana powyżej ramki, zwykle wychodzi ok. 200mm głęboka. W pracy, musi być wykonana ściśle według projektów, często zmarnotrawiona kupa miejsca, bo komuś się akurat narysowało 600x800mm a reszta dookoła zabudowana płytkami.
W domu zrobiłem szafki w łazienkach na pełną wysokość do sufitu. Lustra powiększają optycznie te angielskie klitki;-), ale też sporo przydatnych półek za nimi na ręczniki, kosmetyki...
Szafki z lustrami 'push to open' są mniej praktyczne, bo wiecznie wypalcowane przy otwieraniu, jak Karjo 'Sokole Oko'*FLOWER* słusznie zauważyła na video. Ja mam porobione drzwiczki o 20mm dłuższe w dół i otwierane podchwytem bez dotykania szkła. Dla bezpieczeństwa po 3 extra zawiasy Bluma, z samozamykaczemi slow motion. Sam sobie zaprojektowałem i ...'sterem, żeglarzem, okrętem' Z 15 lat bez zakłóceń wszystko działa. Widok zadowolonej Pani domu bezcenny *YAHOO*

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Karjo, były dwa gniazdka, dla czterech urządzeń na blacie:-) Czajnika nie będzie bo wrzątek z 'hot tap' mają. Na więcej przepisy nie pozwoliły, za blisko gazu/palników, a z drugiej strony zlewu, taki rozkład kuchni.

[ Ostatnio edytowany przez: fugazi 17-06-2025 02:13 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

rafald

Post #2 Ocena: 0

2025-06-17 07:59:41 (3 dni temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Też brałem tego geberita - kuzyn fachowiec z Polski polecił. Mieli w komplecie wc, umywalkę, szafkę po umywalkę. Szafkę wnękową też mieli, ale tylko jeden rozmiar, więc wzięliśmy HiB Vanquish - te robią 50, 60, 90 i 120cm szerokie. Głębokość o ile pamiętam to 125mm - na jakieś fiolki z pachnidłami powinno wystarczyć :-]

Do góry stronyOnline

Turefu

Post #3 Ocena: 0

2025-06-17 21:12:36 (2 dni temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Jestem w Londynie. Kiedy ja ostatni raz byłam w Londynie?! Bardzo dawno temu. Jak dotąd całkiem ładnie.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

rafald

Post #4 Ocena: 0

2025-06-17 21:25:09 (2 dni temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Cytat:

2025-06-17 21:12:36, Turefu napisał(a):
Jestem w Londynie. Kiedy ja ostatni raz byłam w Londynie?! Bardzo dawno temu. Jak dotąd całkiem ładnie.

Witamy :-] Zwiedzacie coś? Weź młodego do sharda jak macie czas - super widoki.

Do góry stronyOnline

Turefu

Post #5 Ocena: 0

2025-06-17 23:59:51 (2 dni temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Dzieki RafalD 🙂 Chyba nie będzie dużo czasu na zwiedzanie. Na razie próbuje rozkminić, jak się dostać z Ealing do konsulatu. Stacją pociągowa niedaleko hotelu, powinno być dobrze.
To jest ten słynny Ealing, podobno okolica w UK mająca największe zagęszczenie Polaków. Jest tu całkiem ładnie, ale masa śmieci. Na mojej wsi w Północnym Yorkshire jest czysto, ale nie ma konsulatu.
Parking przy hotelu £8.50 za dobę. Uważam, że świetna cena, szczególnie, że wspaniały council w Yorku właśnie podniósł ceny parkingu w mieście do £5.40 za godzinę. Było mnóstwo protestów i w końcu obniżyli do £9 za trzy godziny.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

andyopole

Post #6 Ocena: 0

2025-06-18 01:21:49 (2 dni temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Bywałem dość często na Ealingu na załadunku. Tam gdzie się ładowałem było maleńkie podwórko, tylko na jedną ciężarówkę. Kiedyś po załadowaniu uprosilem żeby zostać na dziesięć minut, chciałem skoknąć z buta do polskiego sklepu. Kierownik placu się zgodził i po powrocie dałem mu dwa kabanosy. Następnym razem pytał mnie gdzie je kupiłem, nie znał tego sklepu. Potem twierdził ze został stałym klientem. Nawet jak się nie ładowałem na Ealingu a byłem niedaleko to zawsze tam zajeżdżałem na zakupy. Ciężko tam było przytulić się ciężarówką ale zawsze wpadałem z hasłem że stoję na zakazie i proszę "poza kolejnością". Wtedy było jeszcze bardzo malo polskich sklepów, tam gdzie mieszkałem, żadnego.
Raz pojechał że mną drugi kierowca, też zrobiliśmy zakupy. On sobie kupił m.in. słoik śledzi i tak był spragniony polskiego smaku że wrąbał te śledzie za jednym zamachem.
*YAHOO*

[ Ostatnio edytowany przez: andyopole 18-06-2025 02:10 ]

Do góry stronyOffline

fugazi

Post #7 Ocena: 0

2025-06-18 04:21:16 (2 dni temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

Czas śmignąć na lotnisko a potem prosto do roboty, ciężki ten żywot:-[

Turefu, najłatwiejsza droga z Ealing Broadway to zieloną linią -'District Line' dojedziecie bez żadnych przesiadek, do stacji 'Temple'.
Stamtąd macie pięć minut marszu do Ambasady PL

Obrazek

Jak załatwicie sprawę, zamiast prosto wsiadać w metro i widzieć pod ziemią tylko ciemności egipskie, możnaby zahaczyć o parę 'must see' miejsc w pobliżu, naprawdę niedaleko. Prościej mówiąc, powrót tą samą zieloną linią do Ealingu Broadway, ale można wsiąść do metra na 'Westminster', przy samym Big Ben, czyli macie dwie stacje jazdy metrem krócej, a ten dystans pokonać pieszo albo busem.

Obrazek
I tak St. Paul's Cathedral jest dosłownie rzut beretem od ambasady (z Beouverie Street do Fleet Street, w prawą i autobusem nr15, może 2 lub 3 przystanki albo na nóżkach 5minut)

Potem tą samą 15, ale już w przeciwną stronę, do samego Trafalgar Square, może z 10minut. Stamtąd na nogach The Mall do Buckingham Palace, Horse Guards, Whitehall, Cenotaph, po drodze 10 Downing Street, Parlament, Big Ben, , Westminster Abbey, Most, Koło Milenijne.....wszystko w zasiegu 5 minut od siebie

Uważam, że będąc tak blisko, warto poświęcić te dwie godzinki, może przypomnieć sobie, zwłaszcza jak się rzadko bywa

Obrazek

I jeszcze dla ułatwienia, na powrót...
Obrazek

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #8 Ocena: 0

2025-06-18 04:24:12 (2 dni temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Czas wstawać z wyrka. Piekne pomarańczowo-różowe niebo. Kawusia i do pracy.
Tylko noga ruszę, a “oczęta” już gotowe.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #9 Ocena: 0

2025-06-18 07:21:38 (2 dni temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Paszporty to zmora! właśnie nas czeka wymiana w PL, czy zrobią w 3 tyg. zagadka, jak nie, zagadka … trzeba by jakiś wyjazd szybki na jesieni 😭 i to w komplecie 😳😭

Nam starcom kończą się za rok, a młodzikom za 1.5 roku, muszę dla wszystkich aplikacje już wypełnić i mieć z głowy wycieczki po Londynach … chociaż po opisie Fugaziego to ten Londyn woła 😎🤣 choć do mnie, choć do mnie 😂

pakuję walizkę część 4ta ostatnia …
Jeszcze po bluzy pojechać, aaa i tak u nas nic nie ma, sklepów nie ma!
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOnline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2025-06-18 07:42:50 (2 dni temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Lecę po południu do Amsterdamu na kilka dni. Ma być tam chłodniej niż w Londynie.

Będę kombinować jak spakować sukienkę, żeby nie pogniotla się, ale czuję, że czeka mnie prasowanie na miejscu.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 1029 z 1031 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1028 | 1029 | 1030 | 1031 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,