2025-06-16 10:38:51, rafald napisał(a):
Stelaże są gotowe do kupienia - już leżą w składziku. Na tej samej ścianie będzie jeszcze konstrukcja po szafkę wnękową z lustrem otwieranym na docisk o podobnej głębokości, co ten stelaż i wszystko powinno ładnie zlać się w praktyczną, płaską powierzchnię.
2025-06-16 09:02:06, rafald napisał(a):
Ja planuję en-suite wetroom na górze od tej sypialni z podwieszanym kiblem i umywalką. Zobaczymy, jak te nowoczesne technologie się sprawdzą.
Rafał, te frames mają różne wysokości. 820mm, 980mm albo 1120mm. Te ostatnie są najpraktyczniejsze. Po zawieszeniu kibelka i podniesieniu deski, push button jest ciągle powyżej otwartej klapy i łatwo sie spuszcza wodę. Te niższe, to zwykle montowane jak miejsca/wysokości brakuje, np. toaleta pod oknem itp. wtedy niewygoda, przy spłukiwaniu trzeba za każdym razem deskę opuścić/dotykać.
Ja używam Geberit frames, zarówno do toalet jak i do bidetów.
Szafka z lustrem zbudowana powyżej ramki, zwykle wychodzi ok. 200mm głęboka. W pracy, musi być wykonana ściśle według projektów, często zmarnotrawiona kupa miejsca, bo komuś się akurat narysowało 600x800mm a reszta dookoła zabudowana płytkami.
W domu zrobiłem szafki w łazienkach na pełną wysokość do sufitu. Lustra powiększają optycznie te angielskie klitki

Szafki z lustrami 'push to open' są mniej praktyczne, bo wiecznie wypalcowane przy otwieraniu, jak Karjo 'Sokole Oko'

Karjo, były dwa gniazdka, dla czterech urządzeń na blacie

[ Ostatnio edytowany przez: fugazi 17-06-2025 02:13 ]