Str 1026 z 1041 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
karjo1 |
Post #1 Ocena: 0 2025-06-15 17:27:53 (2 tygodnie temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Albo ZP zapomniala uswiadomic, ze pandemia skonczyla sie juz jakis czas temu ![:] :]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) .
Cieplo sie zrobilo, na tyle, ze tlumy wpadly w jeziora chlodne wody.
Lezing i smazing przez chwile, jak jaszczur.
Lody w starym stylu, jakas lokalna wytwornia poznanska - polkule w papier zawiniete, cassate itp. nazwy, jakie to dobre z swiezymi truskawami.
UK za to wita domowymi borowkami i koncowka truskawek.
|

|
 |
|
|
ZlotaPerla2 |
Post #2 Ocena: 0 2025-06-15 18:11:21 (2 tygodnie temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Taki to pożyje, borowiki, truskawki, lody (lody już zresztą rafael zjadł)
Moje lody też ... ktoś ... zjadł ... pyjamas monster jaki
Drugi cyc zadowolony i w jednym kawałku dostarczony, na razie cisza w eterze, o weselu ani o pieluchach niiii ... Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|

|
 |
|
tesstickle |
Post #3 Ocena: 0 2025-06-15 18:31:12 (2 tygodnie temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
NIby za piwem nie przepadam  (ruda&cider team  ) ale dzisiaj pozwoliłem sobie na odstępstwo z okazji zakończenia niedzieli.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Wczoraj byłem na jakimś wsiowym festynie, skusiły mnie dwie sprawy.
Stare samochody i pieczony prosiak.
Z tego wszystkiego tylko samochody były. Prosiak nieobecny - czyli jestem bardzo zawiedziony
Pogadałem z właścicielem fajnego autka.
Zapytałem o jeden detal - uchwyt na fajki, czy fabryczny czy to jego wynalazek?
I wtedy ....... potoczyła się opowieść 
Dostałem wiele odpowiedzi na niezadane pytania
Ale to normalne gdy rozmawiasz z pasjonatem
(podobno jeden z dwóch zachowanych egzemplarzy)
W tle właściciel. [ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 15-06-2025 18:40 ] - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|

|
 |
|
Turefu |
Post #4 Ocena: 0 2025-06-15 18:41:30 (2 tygodnie temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Na zdrowie , Tesstickle 😀 Małżonek kupił Lambrini, może napiję się , ale może zostawię na jutro, bo trzeba wstać bardzo rano do supermarketu.
Z okazji Dnia Ojca zamówiliśmy take away z nowootwartego miejsca u nas na wsi. Naprawdę smaczne, zamówimy ponownie za jakiś czas.
Wymieniliśmy toaletę w łazience. O sześć centymetrów wyższa od poprzedniej. Czuć różnicę.
|

|

|
|
tesstickle |
Post #5 Ocena: 0 2025-06-15 18:49:44 (2 tygodnie temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Cytat:
2025-06-15 18:41:30, Turefu napisał(a):
Na zdrowie , Tesstickle ...
Wymieniliśmy toaletę w łazience. O sześć centymetrów wyższa od poprzedniej. Czuć różnicę.
Toast za nasze forum
6cm ?!?!?
To teraz jak na tronie!!
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|

|
 |
|
|
kksiezniczka |
Post #6 Ocena: 0 2025-06-15 18:58:35 (2 tygodnie temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Kiedyś (kilkanaście lat temu, jeszcze przed dziećmi) upiłyśmy się lambrini z koleżankami. Nie wiem jakim cudem, bo to niedobre jest : musiałyśmy być już po paru piwach chyba ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) Ja piwo team jestem.
A dziś jednak też nie zrobiłam porządku z koszulkami. Może jutro się uda
W sumie nic nie zrobiłam za bardzo. Z rzeczy sensownych, to tylko z młodym z psem byliśmy. A tak to leżę i czytam sobie.
No i na noc do pracy pójdę. Co mi przypomina, żeby słuchawki naładować.
Młody jutro ma ostatni egzamin i to by było na tyle kariery w secondary school. Teraz długie wakacje przed nim
...Wehikuł czasu to byłby cud...
|

|
 |
|
ZlotaPerla2 |
Post #7 Ocena: 0 2025-06-15 19:25:54 (2 tygodnie temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
U mnie jak wszystkie łachy leżały w salonie koło walizki, tak leżą, a co tam, do środy mam czas  wszystko leży i czeka aby na prasowanie z KOTA  ona wszystko musi przymierzyć ...
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|

|
 |
|
andyopole |
Post #8 Ocena: 0 2025-06-15 19:38:12 (2 tygodnie temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat:
2025-06-15 18:41:30, Turefu napisał(a):
Na zdrowie , Tesstickle 😀 Małżonek kupił Lambrini, może napiję się , ale może zostawię na jutro, bo trzeba wstać bardzo rano do supermarketu.
Z okazji Dnia Ojca zamówiliśmy take away z nowootwartego miejsca u nas na wsi. Naprawdę smaczne, zamówimy ponownie za jakiś czas.
Też to zrobiłem przy okazji plytkowania łazienki. Mój sedes był tak niski ze trudno było się z niego podnieść. Tutaj mówią na taki: mexican size" bo jak wiadomo Latinos posturą nie grzeszą a ja mam w dowodzie wzrost: "wysoki".
Na dodatek stara muszla była tak zainstalowana ze drzwi musiały być "podpilowane" bo by sie nie zamknely (jak w netowym memie) a i spłuczka była taka ze wiadro wody naraz, jak w UK.
|

|

|
|
karjo1 |
Post #9 Ocena: 0 2025-06-15 20:25:31 (2 tygodnie temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Tess, ladne autko, duperelkow na desce ma, ze oczoplasu idzie dostac
Turefu, za odnowiona lazienke, niech sie dobrze sprawuje.
|

|
 |
|
Turefu |
Post #10 Ocena: 0 2025-06-15 20:36:43 (2 tygodnie temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Dzieki  Ale jeszcze nie skonczona. Wczesniej mielismy na podlodze lazienki linoleum, ale jak zmienilismy toalete, to linoleum juz tam nie pasuje, trzeba wymienic. Beda kafelki.
Wczoraj wymienilismy podloge w duzym pokoju.
I kupilismy nowa lampe na sufit w naszej sypialnii.
|

|

|
|