MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzisiaj robicie?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1007 z 1012 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1006 | 1007 | 1008 ... 1010 | 1011 | 1012 ] - Skocz do strony

Str 1007 z 1012

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

fugazi

Post #1 Ocena: 0

2025-06-03 12:35:27 (2 dni temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

U nas dentysta czy rehabilitant chargują z góry 50. Odwołanie wizyty bez straty zaliczki najpóźniej 24h przed zabiegiem i chyba od dawna tak jest bo pamiętam może z 10 lat wstecz.

Dzisiaj zmarnowane parę godzin. Jak zwykle przez niewydarzoną architektkę i właścicielkę . Debata zażarta czy na ścianach lead2 czy lead3, a skala tych kolorów od 1 do 5 i absolutnie żadnej różnicy dla oka pomiędzy skrajnymi:-o
I światło było zapalane i gaszone i próbki na tej albo innej ścianie malowane, pół domu w próbkach, a sufit taki i ściany ciemniejsze i na odwrót potem jeszcze gdzie matt a gdzie silk:-! Potrafią stać godzinami i się wpatrywać w ścianę jak szpak w kość.
Szafy malowane natryskowo na warsztacie przyjechały, gotowe do montażu, wnieśli na górę, już im ustalony wcześniej kolor nie pasuje, będą zmieniać, będą bulić, ale nerw się rusza bo czas krótki i robota od nowa:-M]
Z gzymsami gipsowymi to już kabaret. Też wzorów nawiozłem, ale pani architekt się gubi i myli centymetry z inchami i milimetrami:-o A jak już we dwie się zbiorą, nie są w stanie same podjąć decyzji na jakiej wysokości obrazek , kinkiety czy lustro zawiesić i ciągle potrzebują doradztwa, przytaknięcia potwierdzenia...
Najlepiej jak się uparła na drzwi do malutkiego powder room, że muszą się otwierać do wewnątrz, i mają być niewidoczne od strony korytarza. Mimo prezentacji nie miała wyobraźni żeby zrozumieć że będzie za mało miejsca. Poza tym absolutnie niepraktyczne rozwiązanie. Teraz musiała świecić pięknymi oczami i próbowała zrzucić na mnie winę przy właścicielce, a ja że proszę looknąć na plany wiszą na każedej ścianie, a plany w liczbie setek kartek i każda kolejna revision/zmiana, nawet najmniejszych parę kreseczek, kosztuje właścicielkę 150. A na końcu i tak robimy jak fizycznie wychodzi i niewiele się z tych wypocin zgadza.

Obrazek

Największy plus architektki to że się nie zna, i często można, dla ułatwienia sobie roboty, jej coś wmówić....
.. poza tym jest czarująca;-)

[ Ostatnio edytowany przez: fugazi 03-06-2025 12:42 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Maat17

Post #2 Ocena: 0

2025-06-03 12:41:19 (2 dni temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

A to ten sam dentysta?
Tak pytam, bo jesli nie, to NOWY nie bedzie sie tykal po kims.
Moze zrobic zdjecie I dac antibiotic, wyslac do tego co usuwal korzen. Zeba trzeba od nowa rozwiercic, bo gdzies jest nieszczelnosc. Czy od gory, czy od dolu.

Tymczasem ja cos rozgryzlam wczoraj w kanapce. Pewnie “kawalek muszelki”. Tez sie wystraszylam, ze uszczerbilam sobie zeby.
Golym okiem nie widac. Moja wizyta dopiero w jesieni, bo tyle co bylam. :-(

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #3 Ocena: 0

2025-06-03 13:14:10 (2 dni temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

MAAT muszelki? :-o nam normalnym ludziom z Corby trafi się w jedzeniu beton, żwir, ale muszelki? ;-)

Fugazi, zmarszczki na czole mnie przyprawiłeś, z 5 razy czoło rozwijałam, zwijałam :-]
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #4 Ocena: 0

2025-06-03 15:37:51 (2 dni temu)

Maat17

Kobieta

Chyba tak Perla, bo co innego? Jadlam seafood sandwich.. Jak chrupnelo, to wszystko wyplulam.

Do góry stronyOffline

rafald

Post #5 Ocena: 0

2025-06-03 15:46:13 (2 dni temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Może jakiś odprysk skorupy kraba? To twarde dziadostwo.

Do góry stronyOnline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2025-06-03 19:49:51 (2 dni temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Dentystka polska w Anglii, ktora znam od lat 10 ciu. W okresie lockdownowym ten salon dentystyczny byl zamkniety, a teraz powstal z popiolow i nazywa sie inaczej. Ale ona jest wiec sie ciesze.

Resekcja byla kosci nad zebem, rok temu w Pl u specjalisty od tegoz. Ona by sie tego nie podjela, zreszta nikt tu w miescie nie mial takiej specjalizacji. Zrobili by pewnie w szpitalu na NHS ale cieszyli sie, ze wolalam w Pl do profesora Marcela Firleja ( mlody i piekny) to zrobic. Ja tam bym im nie wierzyla, ze zrobia to porzadnie.

On juz wtedy powiedzial, ze tem zab juz dawno powinien wyleciec sam, ale ze cuda sie i w medycynie zdarzaja, to zab przetrwal, kosc sie moze odbudowala. Ale wiadomo bylo, ze zab w koncu padnie. I chyba nadszedl ten w koncu, bo nic nie bolao, a terz czuje jakis dyskomfort. Kosc musiala sie odbudowac, bo inaczej w tym stanie sprzed roku nie bylo nawet mozliwosci implanta. Zaden porzadny dentysta by nie zaryzykowal.no, moze w Turcji, ale jakos im nie wierze; ) tak wiec kosc ok a zab do wymiany.

No wiec pojde sprawdzic co i jak i opracowac plan.

P s ten Marcel Firley dentysta profesor mlody impiekny z Polski chetnie mi cala szczeke wymieni na piekna sztuczna terminatorowa za jedyne 95 tys zl polskich. Wtedy mi starczy zapewne na nastepne 50 lat. Wycena sprzed 2 lat. Implanty i korony, wszystko co jest do wymiany ( kombinacja starych plomb i licowek). I nawet jak na ironie tymczasem mnie stac, ale w sumie przestalo mi zalezec. Jak mozan instagramowe zeby za 100£ kupic wyjmowane. Do usmiechu na social media a reszta to nic to,
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

fugazi

Post #7 Ocena: 0

2025-06-03 20:50:50 (2 dni temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

Cytat:

2025-06-03 13:14:10, ZlotaPerla2 napisał(a):

... muszelki?:-o

Fugazi, zmarszczki na czole mnie przyprawiłeś, z 5 razy czoło rozwijałam, zwijałam :-]
Hmmmm, chociaż miałbym poświęcić/połamać całą sztuczną szczenię*ROFL* to pókim zdrów, z podgryzania muszelki się raczej nie wyleczę*CRAZY*:-]

Od uśmiechu podobno szybciej katarek odpuszcza:-P

[ Ostatnio edytowany przez: fugazi 03-06-2025 20:51 ]

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #8 Ocena: 0

2025-06-04 04:17:19 (2 dni temu)

Maat17

Kobieta

Cytat:

Resekcja byla kosci nad zebem

What ?

Recesja koncowki korzenia….Kosc tylko wtedy sie czysci, jak jest infekcja kisci. Musi sie odbudowac. .

Cytat:

P s ten Marcel Firley dentysta profesor mlody impiekny z Polski chetnie mi cala szczeke wymieni na piekna sztuczna terminatorowa za jedyne 95 tys zl polskich. Wtedy mi starczy zapewne na nastepne 50 lat. Wycena sprzed 2 lat. Implanty i korony, wszystko co jest do wymiany ( kombinacja starych plomb i licowek).

To nie jest duzo.

[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 04-06-2025 04:28 ]

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2025-06-04 06:36:43 (2 dni temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

I kto to mowi:8 :D

Hmm, no tak, dobne. tam, takie 25 tys funtow, na waciki.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #10 Ocena: 0

2025-06-04 06:42:50 (2 dni temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Jeden implant chyba już koło £2000 ale to trzeba mieć na czym, nie da się implantów wstawić na starych korzeniach albo ich braku? czy już robią.
Znajomy Anglik młodszy ode mnie, wyrwał wszystkie zęby, w sumie same wyleciały, chodził kilka lat bez, az sobie szczękę zrobił - za duży koszt 🙄
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

Strona 1007 z 1012 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1006 | 1007 | 1008 ... 1010 | 1011 | 1012 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,