Str 7 z 9 |
|
---|---|
Wielim | Post #1 Ocena: 0 2017-09-17 13:26:19 (8 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Może po prostu innych rodaków denerwuje ze płacą wysokie podatki na przeróżnej maści kombinatorow którzy tylko kombinują jak dostać zasiłki których wcale dostać nie powinni , mieszkam tu ponad 10 lat i poznałem wiele historii , pseudo samotne matki które żyły w związku z mężem w 4 pokojowym domu z dorosła córka , mąż niby w separacji mieszkał gdzie indziej a jednak razem z nimi , wysoki house benefit i wszelkie inne zasiłki , darmowe szkoły i nawet dentysta dla matki , ja nie poszłam wtedy do szkoły bo miałem małe dochody i nie było mnie stać na kilkaset funtów na 3 miesiące a pseudokolezanka zaśmiała soe w twarz ze lepiej być taka złodziejka jak ona . I to mnie właśnie denerwuje , ludzie pracujący , niby średnio w UK mają gorzej niż pseudo samotne matki zatrudnione niby na 16h self employed po to by doic system . Takich par jak wyżej opisał są tu tysiące .
|
Turefu | Post #2 Ocena: 0 2017-09-17 14:41:09 (8 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
OP. Jak daliscie rade oboje pracowac full time i opiekowac sie szescioletnim dzieckiem? To powazne pytanie. Czy wymieniacie sie opieka? Nocne zmiany? Moze cala ta sytaucja zone meczy, praca na pelny etat, male dziecko, wraca do domu a tam dwoje ludzi, nie bedacych rodzina . Po co to wszystko? Przeciez niezle zarabiacie, stac Was na wlasny dom? O ile nie macie jakis wielkich dlugow , a , wnioskujac z poprzednich wpisow, nie macie, moze warto zaczac rozwiazanie tego problemu przez zamieszkanie razem na swoim? I czy masz jakies dowody zdrady zony, czy po prostu cos myslisz?
|
ZlotaBabka | Post #3 Ocena: 0 2017-09-17 15:23:39 (8 lat temu) |
Z nami od: 25-07-2017 Skąd: West Yorkshire |
Wspominales o wypadku zony , czy aby nie zlekcewazyles jej w tym momencie, czy nie potrzebowala cie bardziej w tym momencie.
Wiesz ja tez po prawie 20 latach malzenstwa wlasnie po wypadku ocknelam sie . Biegalam przy nim jak mial katarek , bo chlop to wtedy umierajacy jest, a on mnie zawiodl kiedy potrzebowalam go najbardziej, gdzie chodzilam tylko o kulach z wielkim bolem, wtedy tylko moje male dzieci mi pomogly , a maz zlekcewazyl . Czy myslisz , ze mieszkanie z kims obcym pod jednym dachem dlugo ktos wytrzyma, zero prywatnosci,zarabiacie duzo,stac was na samodzielne wynajecie mieszkania/domu. To ze chce odejsc nie zawsze idzie z para bo zaraz kogos ma, moze jest zmeczona , moze dlatego byla taka uradowana na wakacjach, a powrot ja spowrotem przygnebil. Druga sprawa jak ja odchodzilam to sama wynajelam dom , sama oplacalam, a ex nawet alimentow nie placil. Ty tak naprawde sie martwisz czy tylko udajesz kochajacego |
Post #4 Ocena: 0 2017-09-17 16:59:47 (8 lat temu) |
|
Konto usunięte |
Cytat: 2017-09-17 14:41:09, Turefu napisał(a): OP. Jak daliscie rade oboje pracowac full time i opiekowac sie szescioletnim dzieckiem? To powazne pytanie. Czy wymieniacie sie opieka? Nocne zmiany? Chyba mama zony sie opiekuje i dlatego ma tyle do powiedzenia. Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|
Zrozpaczony | Post #5 Ocena: 0 2017-09-17 17:04:24 (8 lat temu) |
Z nami od: 15-09-2017 Skąd: Wolwerhampton |
Ja naprawde ja tak kocham, nie mam zadnych dowodow zdrady-moze to paranoja
![]() |
|
|
Zrozpaczony | Post #6 Ocena: 0 2017-09-17 17:07:54 (8 lat temu) |
Teraz jeszcze tesciowa mnie dobija,wylicza ze kupila nam do mieszkania to i to i to a tesciu to i tamto (chodzi o mieszkanie ktore kupilismy w pl w 2010. Nawet chce kase za mebelki dziecka
![]() [ Ostatnio edytowany przez: Zrozpaczony 17-09-2017 17:13 ] |
Post #7 Ocena: 0 2017-09-17 17:13:22 (8 lat temu) |
|
Konto usunięte |
Cytat: 2017-09-17 17:07:54, Zrozpaczony napisał(a): Teraz jeszcze tesciowa mnie dobija,wylicza ze kupila nam do mieszkania to i to i to a tesciu to i tamto (chodzi o mieszkanie ktore kupilismy w pl w 2010. Nawet chce kase za mebelki dziecka ![]() Mojej siostrze tesciowie rozwalili malzenstwo a jak byly maz ozenil sie ponownie to sie podkul i juz rodzicow nie zaprasza. Tak to czasem wlasnie bywa w zyciu. Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|
Turefu | Post #8 Ocena: 0 2017-09-17 17:25:09 (8 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Zrozpaczony, gdzie zyja tesciowie? Bo jesli w Polsce, to nie powinno miec takiego wplywu na wasze malzenstwo?
Mam dobra wiadomosc: zona musialaby sie wykazac duza wyobraznia i niesamowita energia, zeby miec teraz kochanka. Jak dla mnie, ona jest teraz przemeczona, rozczarowana. To nie Anglia was rozdzielila, to wasze decyzje. Wynajeliscie dom na spolke z kims, to bylo dobre na poczatek, ale pytam sie znowu, dlaczego nie wynajmiecie czegos osobno? Zona miala przyjechac do lepszego zycia, tymczasem nie widzi meza, dzieli dom z obcymi. Nie wiem. Moze pokaz ten topik zonie i popros ja, zeby napisala, jak to wyglada od jej strony? |
Zrozpaczony | Post #9 Ocena: 0 2017-09-17 17:44:33 (8 lat temu) |
To juz niczego nie zmieni
![]() ![]() ![]() |
cris82 | Post #10 Ocena: +1 2017-09-17 18:00:19 (8 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
co to za dziewczyna ktora nie stara sie ratowac zwiazku? porazka faktycznie wytlumaczeniem moze byc zdrada i nawet nie sama zdrada tylko zauroczenie skoro tak latwo przychodzi jej przekreslenie wszystkiego nie ma zadnych pretensji ani nic tylko chce zostac przyjaciolmi to pewnie sie zakochala
|