Str 4 z 9 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Zrozpaczony |
Post #1 Ocena: 0 2017-09-16 16:45:08 (8 lat temu) |
Z nami od: 15-09-2017 Skąd: Wolwerhampton |
Ja zarabiam 19660 a ona 1900? Czy bez separacji panstwo jej pomoze jako samotnej matce? Czy zeby dostala ten status separacja jest konieczna?ja mam tyle zobowiazan na sobie ze mi nie starcza kasy a jej zostaje. Do tego ona placila kredyt mieszkaniowy w pl bo ja placilem tutaj wszystko plus ona mnie zywila.teraz chce polowe kredytu i jeszcze sam bede sie zywil. To wszystko przekracza moje zarobki
Na dodatek jej matka powiedziala mi ze juz od lutego nie place kredytu tylko ona.przeciez ja oplacalem inne rzeczy. Chce tylko wiedziec czy panstwo jej pomoze przy jej zarobkach ale jezeli nie bedzie separacji. Raz chce rozwod potem separacje a potem ani to ani to.ja mam sie wyprowadzic bo jej nie stac.
|

|
 |
|
|
Turefu |
Post #2 Ocena: 0 2017-09-16 17:11:23 (8 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Piszesz niejasno. Kto kogo zywil? Rozumiem, ze macie mieszkanie na kredyt w Polsce , tak?
Napisz bardziej precyzyjnie, wtedy bedzie mozna cos Ci doradzic.
Juz pisalam w poprzednim poscie, ze formalna separacja nie jest konieczna, zeby dostac zasilki, ale trzeba spelnic okreslone warunki. Jesli zona nie pracuje zawodowo lub pracuje bardzo niewiele (te £1900 to rocznie?) , to moze byc trudno.
Co do kredytu na mieszkanie i samego mieszkania. To juz kwestia podzialu majatku, nie zasilkow.
Zastanow sie, czego Ty sam chcesz. Jak na razie sprawiasz wrazenie mazgaja. Naprawde musisz zaczac myslec sam o sobie, bo nikt inny za Ciebie tego nie zrobi.
|

|

|
|
gromak |
Post #3 Ocena: 0 2017-09-16 17:56:11 (8 lat temu) |
Z nami od: 13-12-2015 Skąd: Manchester |
@Zrozpaczony - napiszę to jako facet, który miał podobną sytuację, to znaczy też mam dziecko, żona nagle wymyśliła sobie, że mam się wyprowadzić i nie potrafiłem tego zrozumieć, bo bardzo ją kochałem. Tak to już jest z tymi kobietami, że nie potrafią powiedzieć prawdy tylko wymyślają tysiąc innych powodów - vide "całe życie przeleciało mi przed oczami". Jeżeli jesteś w związku małżeńskim 14 lat, macie razem dziecko, to czy na serio wierzysz w to, że ona nagle stawia takie żądania? To jasne, że ma kogoś, bo kobieta (tym bardziej z dzieckiem) nie jest głupia i nie naraziła by swojego potomka na ewentualne reperkusje związane z rozstaniem. Nie składaj żadnych wniosków, nie opłacaj też niczego - jeżeli auto jest na kredyt, to zaprzestań płacić raty, przestań też opłacać ubezpieczenie - dzięki temu nie zostaniesz jeleniem i zachowasz honor. Jeżeli chce alimenty, to niech składa wniosek do sądu, na nic broń Boże nie zgadzaj się "na gębę" , a jeżeli będzie robiła Ci wodę z mózgu tekstami a`la "Na dziecko żałujesz" to ustal z nią, że połowę czasu w miesiącu Ty będziesz zajmował się dzieckiem oraz dzielił koszty szkoły/ubrań na pół, na podstawie paragonów - do czasu rozprawy. Ale skoro ona chce odejść, to niech ona się zajmuje logistyką rozstania, ty miej to w dupie.
Ja wiem, że łatwo się mówi, bo sam byłem w identycznej sytuacji i też nie wierzyłem, ale zobaczysz, że za trzy, może cztery miesiące będziesz miał ją i jej problemy w głębokim poważaniu. Czego też Tobie życzę, powodzenia!
|

|
 |
|
Zrozpaczony |
Post #4 Ocena: 0 2017-09-16 18:04:14 (8 lat temu) |
Kredyt narazie bedziemy oplacali na pol do czasu sprzedazy. Chodzi mi teraz tylko o to czy bez formalnej separacji zona bedzie miala status samotnej matki i czy w takim razie panstwo wesprze ja np.mieszkaniem socjalnym lub doplaci do rachunkow w nowym miejscu jej zamieszkania i czy ma szanse wogle na jakies wsparcie przy pracy full time 19000 rocznie. A moze do tego bedzie potrzebna formalna separacja zeby panstwo ja wsparlo.
|

|
 |
|
Turefu |
Post #5 Ocena: 0 2017-09-16 18:06:56 (8 lat temu) |
@Gromak- Mala korekta: kolega Zroapaczony napisal, ze wzial kredyt na jej samochod. Jesli przestanie placic raty, zniszczy sobie historie kredytowa. To samo z ubezpieczniem.
|

|

|
|
|
Zrozpaczony |
Post #6 Ocena: 0 2017-09-16 18:22:43 (8 lat temu) |
Tak kredyt na samochod ja bede splacal na poczet tych alimentow200miesiecznie. Ale tez mamy kredyt hipoteczny w pl.bede splacal pol do czasu sprzedazy.Chodzi mi teraz tylko o to czy bez formalnej separacji zona bedzie miala status samotnej matki i czy w takim razie panstwo wesprze ja np.mieszkaniem socjalnym lub doplaci do rachunkow w nowym miejscu jej zamieszkania i czy ma szanse wogle na jakies wsparcie przy pracy full time 19000 rocznie. A moze do tego bedzie potrzebna formalna separacja zeby panstwo ja wsparlo.
|

|
 |
|
Turefu |
Post #7 Ocena: 0 2017-09-16 18:25:30 (8 lat temu) |
Zrozpaczony, czy czytasz odpowiedzi? Bo juz dostales, a zadajesz to samo pytanie po raz kolejny.
|

|

|
|
|
Post #8 Ocena: 0 2017-09-16 18:32:42 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2017-09-16 16:45:08, Zrozpaczony napisał(a):
Na dodatek jej matka powiedziala mi ze juz od lutego nie place kredytu tylko ona.przeciez ja oplacalem inne rzeczy. Chce tylko wiedziec czy panstwo jej pomoze przy jej zarobkach ale jezeli nie bedzie separacji. Raz chce rozwod potem separacje a potem ani to ani to.ja mam sie wyprowadzic bo jej nie stac.
Jezeli mieszkacie osobno to jestescie w separacji nawet jesli nie jest orzeczona sadownie. Jesli jestes ciekawy czy beda jej przyslugiwac zasilki to sprawdz ewentualna ich wysokosc na kalkulatorze www.entitledto.co.uk - to najprosciej
Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|

|
 |
|
Wielim |
Post #9 Ocena: 0 2017-09-16 19:19:00 (8 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
a moze to poprostu podpucha typu jak tu mieszkac razem ale jednak niby osobno jak w separacji i dostawac przy tym kase z benefitow na samotna matke , bo dziwne ze autor ani niehce rozwodu tylko separacje ale taka nieformalna i do tego nadal mieszkanie razem , nie o takich przekretach juz slyszalem , i te ciagle pytanie o zasilki od panstwa w kazdym pytaniu autora [ Ostatnio edytowany przez: Wielim 16-09-2017 19:19 ]
|

|
 |
|
lichowie |
Post #10 Ocena: 0 2017-09-16 19:28:09 (8 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2007 |
Autor wątku już tyle razy dopytywał się o pomoc społeczną dla żony, że zaczynam wątpić w jego prawdomówność. Mogę się oczywiście mylić, ale mi ten wątek wygląda na próbę rozeznania się jak "z głową" wyłudzić zasiłki i mieszkanie socjalne.
|

|
 |
|