|
|
---|---|
Atilla79 | Post #1 Ocena: 0 2017-04-23 17:15:01 (8 lat temu) |
Z nami od: 23-04-2017 Skąd: EDINBURGH |
Witam
Przejdę od razu do rzeczy . Mianowicie 6m temu żona odeszła ode mnie zostawiając mnie z dzieckiem . Żona nigdy nie pracowała "legalnie",od jakiegoś czasu niemal nie odwiedza syna a jak już jest to na max godzinę i wychodzi . Nie kontaktuje się z synem i nawet nie próbuje cokolwiek wspomóc finansowo jego utrzymania . Kilka dni temu doszło do Pyskowice między mną a jej facetem,zacząłem otrzymywać pogrozki,olalem debila ale po jakimś czasie przesadził i zagroził ze zrobi krzywde mojemu dziecku !!!. Nie wutrzymałem i faceta zlałem po mordzie . Sytuacja przerodziła się w niemala awanturę policja ,przesłuchania itd . Mam prawnika tzn spotkanie w przyszłym tyg . Teraz zastanawiam się jak i czy w ogóle są jakieś szanse by ograniczyć pRawa do dziecka żonie z racji iż żyje z gościem który przejawią chęć skrzywfzenia mojego dziecka ??? Dowiedziałem się ze samym opuszczeniem syna żona pozbył się praw do niego (wychowawczyni w szkole ) tak mi powiedziała . Czy ktoś wie co mogę zrobić w tej sytuacji i jak moja sytuacja tak naprawdę wygląda pod względem prawnym na terenie UK . Nadmienie ze nigdy przez 10 lat pobytu tutaj nigdy nie miałem żadnych problemów z policją,praca itd kontakty ze szkołą tez zawsze w mojej kwestii . Sąsiedzi takze nie mają powodów na mnie złego słowa powiedzieć . |
tomaszzet | Post #2 Ocena: 0 2017-04-23 17:32:35 (8 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Prawnik wszystkim sie zajmie.
Te pogrozki jaka droga byly skierowane? Trzeba bylo na policje zglosic. [ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 23-04-2017 17:33 ] Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
stanislawski | Post #3 Ocena: 0 2017-04-23 17:51:08 (8 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Są szanse i to duże. Wbrew pozorom - większe niż w Polsce. Znam samotnych ojców, którzy sprawnie dali matkom kopa.
Buduj historię, gromadź papiery, rób z niej wariatkę, pijaczkę - a z jej faceta bandytę - masz to zresztą na tacy. Umiesz po angielsku? Umiesz się uśmiechać, być rzeczowym i wyluzowanym również w trudnej sytuacji? Zaangażuj social services. |
FireWire | Post #4 Ocena: 0 2017-04-23 18:14:25 (8 lat temu) |
Z nami od: 13-05-2016 Skąd: Inverness |
Dokładnie archiwizuj całą korespondencję między Tobą a byłą, wszystko jak leci, oczywiście pogróżki czy jakieś inne posty i wypowiedzi na FB, mailowe. Dokumentuj wydatki poniesione na dziecko. W razie W wzywaj policję, by nie było rękoczynów. Powodzenia.
Wybierasz się do UK - potrzebujesz numer UK? wyślę Ci kartę sim za darmo do PL. Kontakt PW.
|
stanislawski | Post #5 Ocena: 0 2017-04-23 19:24:32 (8 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Co do wzywania policji, to w tym kraju często obowiązuje zasada - kto pierwszy ten lepszy (first come first served). Np. biją się dwie strony, ale ofiara to nie ten co jest poszkodowany, tylko ten, który pierwszy wezwie policję.
|
|
|
ie2ox4-2b | Post #6 Ocena: 0 2017-04-23 19:57:54 (8 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-08-2016 Skąd: Oxford |
Tak na logikę to on wezwał, więc oni do niego.
|
|