MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wezwanie policji do przemocy domowej

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 3 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ie2ox4-2b

Post #1 Ocena: 0

2017-04-15 22:11:45 (8 lat temu)

ie2ox4-2b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 22-08-2016

Przestań się obawiać, bo napędzasz złą energię. Dodajesz jej mocy. Pamiętaj o tym, że jak matka mówi do syna: Zgnijesz w więzieniu. On jej udowodni (podświadomość) że miała rację.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2017-04-15 22:17:24 (8 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2017-04-15 22:03:36, Marika3532 napisał(a):
Tego sie obawiam najbardziej ;)

znaczy, siebie?
przeciez sie rozchodzisz, wiec dzieci beda braly przyklad z ciebie jedynie, za kilka lat... klony wyrosna? :-8

Do góry stronyOffline

djtomi2

Post #3 Ocena: 0

2017-04-15 22:32:57 (8 lat temu)

djtomi2

Mężczyzna

Z nami od: 26-12-2015

To normalne, że przed świętami bardziej objawia się problem przemocy w rodzinie ? U mnie chyba tak. Pomyślałem, że poszukam coś na ten temat na forum i proszę- poprzedni wpis 11 min twmu. Do dupy z takimi świętami.

Do góry stronyOffline

ie2ox4-2b

Post #4 Ocena: 0

2017-04-15 22:35:47 (8 lat temu)

ie2ox4-2b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 22-08-2016

Cytat:

2017-04-15 22:32:57, djtomi2 napisał(a):
To normalne, że przed świętami bardziej objawia się problem przemocy w rodzinie ? U mnie chyba tak. Pomyślałem, że poszukam coś na ten temat na forum i proszę- poprzedni wpis 11 min twmu. Do dupy z takimi świętami.

Ale jakie miłe nocne godzenie... no i Święta pełne miłości.
Szkoda że znam życie... a Święta tak krótko...

Do góry stronyOffline

cichybob

Post #5 Ocena: 0

2017-04-15 22:38:41 (8 lat temu)

cichybob

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-04-2017

U mnie we wsi, byly robione badania i jak gra Rangers na wlasnym podworku to procent rozbojow w rodzinie skacze o 50%.
Jakich rozbojow :) przemocy

[ Ostatnio edytowany przez: cichybob 15-04-2017 22:49 ]

"Rozpal ogien, a zaskocze Cie kula sniegu."

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #6 Ocena: 0

2017-04-15 23:07:27 (8 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Czy uderzył cie na oczach dziecka? Czy jeżeli tak to znaczy ze jest dobrym ojcem ? Czy usprawiedliwiasz go alkoholem ? Ja też lubię wypić , nawet często glupawki dostaje co czasem widać na tym forum gdzie pisze co popadnie i adminy mnie blokują ale jednak nigdy nie pomyślałem o tym by uderzyć żonę czy dziecko , zresztą podejrzewam ze jakbym miał taki zamiar to moja zona z tych ze to ja bym musiał policje wzywać ... co chce powiedzieć , nie zwalaj winy na alkohol bo dziś uderzy cie po alkoholu , jutro na trzeźwo a pojutrze będzie bił cie notorycznie. Martw się o dziecko bo tutejsze prawo może ci je zabrać . Skoro w Polsce masz rodziców skorych do pomocy i opieki nad dzieckiem a ty prace od reki jak napisałaś do tego nie podoba ci się w UK i mąż Cię bije nie czekaj , kupuj bilet i na jutro i wracaj . Nie prowokuj sytuacji bo ten chory lewacki system może ci odebrać dziecko a wtedy i Konsulat nie pomoże . A tym c... się nie przejmuj . Co to za facet który bije kobietę ?

Do góry stronyOffline

vlade

Post #7 Ocena: 0

2017-04-15 23:11:48 (8 lat temu)

vlade

Mężczyzna

Z nami od: 01-04-2006

Cytat:

2017-04-15 21:57:25, Richmond napisał(a):
Cytat:

2017-04-15 21:35:59, Marika3532 napisał(a):
Ja sie nie troszcze o niego w zadnym wypadku, martwie sie o starsze dziecko. Partnerem jest chu... ale ojcem jest dobrym.

Dobry ojciec nie bije matki dzieci. To tak na przyszlosc, zebys nie wybrala kogos podobnego.

Oczywiście masz racje. Ale rzeczywistość jest inna. Facet jest słabszy psychicznie jesli chodzi o klutnie, chłopaki sie biją od małego i dlatego przegrywają z kobietami, nie wytrzymują. Oczywiście to nie usprawiedliwienie ale kobiety powinny mieć ta wiedzę tak samo jak faceci ze kobiet sie nawet kwiatkiem nie bije.
W tej sytuacji dla kolesia nie byli istotne kto przed nim stoi nie podolal i sięgnął po najbardziej prymitywny argument, argument siły.
Nie bede sie rozwodził za bardzo teraz, bo autorka wątku sama napisała ze uderzył a nie znęcał sie. I nie pisała ze zrobił to przy dzieciach. Oczywiście wg tej pani to za dużo i dobrze ze wie co chce zrobić. Ale na moje to brak umiejętności komunikacji pomiędzy stronam i zrozumienia psychiki drugiego. Oczywiście moze koleś jest burak i tyle ale jesli chodzi sprzeczkę na temat przyszłości rodziny , gdzie mieszkać itd to jedna i druga strona są winne. Bo żadna nie umiała wytłumaczyc / przekonać drugiej argumentami, tylko zaczęli jadke. A wiadomo gdzie drwa rąbią tam i wiodły lecą. A teraz martwić sie dzieci ze poznają tatę z tej prawdziwej strony, cos nie tak. Brak spójności albo jest katem albo i nie i po prostu was poniosło. Ja wiem ze cieżko sie przyznać, ale tylko trzeźwe spojrzenie daje szanse na rozwiazanie problemu. Oczywiście teraz chyba za późno , ale na przyszłość komunikujące sie lepiej wczesniej i rozmawiajcie o alternatywach. Ale nie jestem pewien czy potraficie jesli o tak ważna sprawę klucicie sie zamiast zimno przeanalizować. Oczywiście radził bym abys dała poczytać forum partnerowi aby sie tez czegoś nauczył bo to on powinien umieć sie rozładować zanim cie uderzył. I to on ponosi konsekwencje.
Ps. Zapytałbym sie dzieci czy chcą wracać , bo dziecko to nie mebel co sie ze sobą wozi.

[ Ostatnio edytowany przez: vlade 15-04-2017 23:18 ]

Do góry stronyOffline

vlade

Post #8 Ocena: 0

2017-04-15 23:29:49 (8 lat temu)

vlade

Mężczyzna

Z nami od: 01-04-2006

Cytat:

2017-04-15 23:07:27, Wielim napisał(a):
........Co to za facet który bije kobietę ?

Co to za człowiek co bije drugiego.
Kobiety radzą sobie doskonale jesli nie karmi je sie od małego takimi tekstami ze kobiet sie nie bije, bo wtedy biorą to za aksjomat i usypiają czujność bo myślą ze wszyscy faceci tak rycerscy jak Wielim Zdobywca.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #9 Ocena: 0

2017-04-16 10:57:31 (8 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

"nigdy nie pomyślałem o tym by uderzyć żonę czy dziecko" - obawiam się, że większość o tym nie myśli. W prypadku kłótni domowych raczej nikt o tym myśli, tego nie planuje. Ba - właściwie dzieje się często właśnie dlatego, że nie myśli.

Zaś abstrahując od tego przypadku - to co do tego, żeby nawet nie kwiatkiem, to idiotyzm. Są takie szantrapy, że za wszorz i łeb o krawężnik.
Wyobraź sobie, że wracasz z pracy, a to ona jest naprana i bije dziecko. Oczywiście pewnie zaczynasz trzeźwo myśleć, rozważać sytuację, planować, wreszcie mówisz "przestań już" i wzywasz odpowiednie służby...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

londynczykowna

Post #10 Ocena: 0

2017-04-16 16:36:35 (8 lat temu)

londynczykowna

Kobieta

Z nami od: 26-06-2016

Cytat:

2017-04-15 22:02:20, Marika3532 napisał(a):
Cytat:

2017-04-15 21:57:03, ie2ox4-2b napisał(a):
Masz połowę lat i połowę dzieci... do 60 dogonisz mnie?
Nie ma mowy, dwojka mi wystarczy :)

Obawiam sie, ze tą dwójke mogą Ci zabrać przez Twoje bronienie felikwenta. I wrocisz sama do Polski, bez dzieci..

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,