MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mortgage rozstanie Depozyt

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kasiachery

Post #1 Ocena: 0

2017-03-24 16:13:22 (8 lat temu)

kasiachery

Kobieta

Z nami od: 17-06-2013

Cytat:

2017-03-24 14:52:13, ludzik50 napisał(a):
Ja tam bym po prostu zostal w tym domu, zaczal imprezowac, przyprowadzac dupeczki , przestac placic zeby zaczely przychodzic upomnienia i moment nagle sie okaze, ze to ona zacznie ciebie prosic o dogadanie sie :)

jak przeczyatalam post to o tym samym pomyslalam zeby zalapac sobie jakas inna dziewczyne, miec glosny sex w pokoju i wtedy byla sama moze sie spakuje jak ja zazdrosc ogarnie i nie bedzie mogla na ciebie patrzec.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

radzik77

Post #2 Ocena: 0

2017-03-24 16:22:45 (8 lat temu)

radzik77

Konto usunięte

Dlaczego z gory zakladac, ze musza isc na udry i ktores musi skapitulowac. Moze potrafia sie dogadac.

Imprezka, dupeczki, przestan placic? Naprawde?

Najlepiej usiadz z dziewczyna do stolu i spokojnie ustalcie co dalej. Nie znamy waszych charakterow i sposobu podejscia do rozwiazywania problemow, wiec nie wiemy na jakie ustepstwa jestescie w stanie pojsc.

Mozecie sprobowac mieszkac "razem ale oddzielnie", mozecie sprobowac sprzedac nieruchomosc. Sprobujcie porozmawiac miedzy soba a nie poprzez osoby trzecie.

Prawda jest taka, ze skoro przed zakupem nie myslales trzezwo i nie zabiezpeczyles swojego interesu, to teraz musisz poniesc konsekwencje.

Jesli chodzi o wieloletnie kredyty, udzialy w zyskach to kazdy bez wyjatku powinien miec na pismie co w razie "W" Kazdy powinien zabezpieczyc swoj majatek w taki sposob, aby pozniej nie zostal z niczym albo nie byl stratny, chyba ze swiadomie liczy sie z ryzykiem i mu nie zalezy.

Do góry stronyOffline

kasiachery

Post #3 Ocena: 0

2017-03-25 07:34:42 (8 lat temu)

kasiachery

Kobieta

Z nami od: 17-06-2013

Cytat:

2017-03-24 16:22:45, radzik77 napisał(a):
Dlaczego z gory zakladac, ze musza isc na udry i ktores musi skapitulowac. Moze potrafia sie dogadac.

Imprezka, dupeczki, przestan placic? Naprawde?

Najlepiej usiadz z dziewczyna do stolu i spokojnie ustalcie co dalej. Nie znamy waszych charakterow i sposobu podejscia do rozwiazywania problemow, wiec nie wiemy na jakie ustepstwa jestescie w stanie pojsc.

Mozecie sprobowac mieszkac "razem ale oddzielnie", mozecie sprobowac sprzedac nieruchomosc. Sprobujcie porozmawiac miedzy soba a nie poprzez osoby trzecie.

Prawda jest taka, ze skoro przed zakupem nie myslales trzezwo i nie zabiezpeczyles swojego interesu, to teraz musisz poniesc konsekwencje.

Jesli chodzi o wieloletnie kredyty, udzialy w zyskach to kazdy bez wyjatku powinien miec na pismie co w razie "W" Kazdy powinien zabezpieczyc swoj majatek w taki sposob, aby pozniej nie zostal z niczym albo nie byl stratny, chyba ze swiadomie liczy sie z ryzykiem i mu nie zalezy.

pisal wczesniej ze ona ma uparty wredny charakter i na ugode raczej nie pojdzie bo nie chce sie wyprowadzic.

Do góry stronyOffline

radzik77

Post #4 Ocena: 0

2017-03-25 08:39:29 (8 lat temu)

radzik77

Konto usunięte

W takim razie tym bardziej powinien z dziewczyna porozmawiać. Moze ona nawet nie zdaje sobie sprawy, ze moze nie mieć zdolności kredytowej aby przejąć te zadłużenie. Jak zrozumie sytuacje, to wyjścia innego niz sprzedaż nie będzie.

Będzie pewnie chciała podział 50/50 ale to juz problem, a raczej wina samego autora.

Co do sposobów jej "wykurzenia" to bym to potraktował raczej żartobliwie. Walka takimi metodami z osoba o wrednym charakterze doprowadzi tylko do jednego. Autor otrzyma w zamian to samo ze zdwojona siła.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2017-03-25 09:08:41 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

radzik77

Post #6 Ocena: 0

2017-03-25 09:14:19 (8 lat temu)

radzik77

Konto usunięte

Raczej on wpłacił 40% a dziewczyna 0.

Hahaha, no tak nie zwróciłem uwagi na uśmiech :-]

[ Ostatnio edytowany przez: radzik77 25-03-2017 09:15 ]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #7 Ocena: 0

2017-03-25 10:08:00 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

no rozmowa przy kawie jest wskazana trzeba tylko pochowac noze w razie w : P

ma normalnych rodzicow? ewentualnie rozmowa z nimi moglaby pomoc moze by na nia wplyneli jesli cie lubia
powiedz jej co sie wydarzy jesli bedzie robic na zlosc przestaniesz placic ona bedzie musiala to wziac na siebie nie bedziesz sie dokladac do rachunkow i opuszczac deski w lazience postrasz ja :P

ze straci zdolnosc i bedzie musiala mieszkac juz zawsze w wynajetym pokoju ; ))

mi kiedys dziewczyna powiedziala ze gdybym od niej odszedl to chyba by sie zabila 5lat razem rzucila mnie i dalej zyje nic jej nie jest wiec nie warto traktwac powaznie wszystkiego co mowia
chociaz przyznam ze nawet slodkie to bylo
: P

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #8 Ocena: 0

2017-03-25 11:53:29 (8 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2017-03-25 10:08:00, cris82 napisał(a):
mi kiedys dziewczyna powiedziala ze gdybym od niej odszedl to chyba by sie zabila 5lat razem rzucila mnie i dalej zyje

Żyjesz bo to ona rzuciła ciebie, a nie ty ją *THUMBS UP*
Ups sorry, teraz doczytałam :-)

Ile już trwają te "ciche dni"? Pytam bo przyszło mi do głowy, że może ona chce w ten sposób ugrać coś zupełnie innego? Taki mały szantażyk bo przecież nie jest głupia i wie, że taka sytuacja wiecznie trwać nie może. Bardzo dobry jest pomysł porozmawiania z jej rodzicami

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 25-03-2017 11:54 ]

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2017-03-25 18:52:18 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2017-03-25 19:16:50 (8 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Ta zmiana pomoze mu w jednym, dziewczyna automatycznie nie odziedziczy calej nieruchomosci w razie jego smierci. Ale poza tym, nie rozwiaze to problemu tego, ze on dal wklad wlasny, a ona nie i ich udzialy sa nierowne, ale nie zostalo to odpowiednio udokumentowane. Dziewczyna musialaby zgodzic sie na nierowne udzialy prz okazji tej zmiany.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,