Str 19 z 26 |
|
---|---|
Tommeq | Post #1 Ocena: 0 2016-09-16 20:16:39 (9 lat temu) |
Z nami od: 24-03-2014 Skąd: UK |
21-letni Bartosz Milewski został ugodzony w szyję rozbitą butelką. Incydent miał miejsce w Telford na północny zachód od Birmingham. Powodem ataku była rozmowa, którą młody mężczyzna prowadził po polsku.
Sytuacja miała miejsce w nocy z czwartku na piątek. – Bartosz wyszedł spotkać się ze swoimi przyjaciółmi i rozmawiał z nimi w parku po polsku. Mężczyźni, którzy go zaatakowali, początkowo siedzieli spokojnie w pobliżu. Lecz gdy usłyszeli, że grupa obok rozmawia po polsku, podeszli i kazali jej rozmawiać po angielsku – relacjonował znajomy zaatakowanego. Chwilę później napastnicy rozbili butelkę i jej fragmentem ugodzili mężczyznę w szyję. Ofiara została przewieziona do szpitala, gdzie założono jej kilkanaście szwów i zwolniono do domu. http://wsensie.pl/swiat/17413-kolejny-atak-w-wielkiej-brytanii-mezczyzna-ugodzony-w-szyje-bo-mowil-po-polsku |
Post #2 Ocena: 0 2016-09-16 20:45:32 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
lulilu1 | Post #3 Ocena: 0 2016-09-16 21:14:20 (9 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2016 Skąd: Wales |
Parę lat temu mieszkałam chwilę w Telford- nie było to ciekawe miejsce i generalnie bójki się zdarzały dość często. Za krótko tu jestem by móc obiektywnie ocenić sytuację - w czasie mojego całego pobytu w UK spotkałam się tylko z przyjaznym podejściem do naszego narodu- oczywiście przez pryzmat naszego podejścia do pracy.Myślę ,że pobicia zdarzaly sięjuż wcześniej ,jednakże,ze względu na Brexit teraz dość chętnie są podchwytywane przez media .Reakcja naszego rządu również daje do myślenia- nie wydaje mi sięjednakowoż ,żeby tak nagle zaczęło komukolwiek zależeć na naszym bezpieczeństwie.Nie zmienia to faktu ,że nastroje nie będą ulegać poprawie, spirala nienawiści będzie się nakręcać i coraz częściej będziemy słyszeć o podobnych zdarzeniach.Kobiety to kwestia czasu- naprawdę nie sądzę, że to przez odruch przyzwoitości nie sązaczepiane- ot przypadek - chamstwo i głupota płci nie rozróżnia.
|
Post #4 Ocena: 0 2016-09-16 21:45:46 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
lulilu1 | Post #5 Ocena: 0 2016-09-16 22:09:22 (9 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2016 Skąd: Wales |
Ja zdaję się w tej najgorszej części mieszkam
![]() |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2016-09-16 22:51:12 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
agarudii | Post #7 Ocena: 0 2016-09-16 22:56:03 (9 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2011 Skąd: trolford ;-) |
Mnie to tylko zastanawia, ze te rasistowskie pobicia maja miejsce ciemna nocą, a zaangażowani coś ok 2promili
![]() Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.
|
Severance_ | Post #8 Ocena: 0 2016-09-17 08:52:13 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2016-09-16 22:56:03, agarudii napisał(a): Mnie to tylko zastanawia, ze te rasistowskie pobicia maja miejsce ciemna nocą, a zaangażowani coś ok 2promili ![]() Sugerujesz, ze winne sa ofiary? Jedynymi "zaangazowanymi" o ktorych wiemy nieco wiecej sa Polacy, pijacy alkohol (letnim, poznym wieczorem, o zgrozo), rozmawiajacy po polsku w miejscach publicznych i konczacych "udane" imprezy w szpitalach na intensywnej terapii.. Co wiemy o napastikach: w wiekszosci wypadkow, prawdopodobnie trzezwi nieletni, "patrolujacy" (musi byc przeciez jakis wazny powod dla ktorego szczyle nie byly w domach) poznymi wieczorami angielskie ulice w poszukiwaniu polskich pijakow i robiacych porzadek z tym brakiem dobrych manier, albo Polakow zabijajac albo dajac im solidny wycisk! Zaden z napastnikow nie konczy w szpitalu, prawdopodobnie dlatego, ze zaden z Polakow nie zdazyl nawet kiwnac palcem zanim nastapil atak! Konkluzja moze byc tylko jedna i @panika juz o tym wspomniala: chlopaki, Polacy, pijcie w domach, puby nie sa dla Polakow! A wszystko to juz bylo..: ![]() Mind your own biscuits and life will be gravy
|
agarudii | Post #9 Ocena: 0 2016-09-17 11:31:22 (9 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2011 Skąd: trolford ;-) |
Cytat: 2016-09-17 08:52:13, Severance_ napisał(a): Cytat: 2016-09-16 22:56:03, agarudii napisał(a): Mnie to tylko zastanawia, ze te rasistowskie pobicia maja miejsce ciemna nocą, a zaangażowani coś ok 2promili ![]() Sugerujesz, ze winne sa ofiary? Jedynymi "zaangazowanymi" o ktorych wiemy nieco wiecej sa Polacy, pijacy alkohol (letnim, poznym wieczorem, o zgrozo), rozmawiajacy po polsku w miejscach publicznych i konczacych "udane" imprezy w szpitalach na intensywnej terapii.. Co wiemy o napastikach: w wiekszosci wypadkow, prawdopodobnie trzezwi nieletni, "patrolujacy" (musi byc przeciez jakis wazny powod dla ktorego szczyle nie byly w domach) poznymi wieczorami angielskie ulice w poszukiwaniu polskich pijakow i robiacych porzadek z tym brakiem dobrych manier, albo Polakow zabijajac albo dajac im solidny wycisk! Zaden z napastnikow nie konczy w szpitalu, prawdopodobnie dlatego, ze zaden z Polakow nie zdazyl nawet kiwnac palcem zanim nastapil atak! Konkluzja moze byc tylko jedna i @panika juz o tym wspomniala: chlopaki, Polacy, pijcie w domach, puby nie sa dla Polakow! A wszystko to juz bylo..: ![]() czym sugeruje, ze winne sa ofiary? zaangazowane w konflikt sa zazwyczaj dwie strony. chcesz mi powiedziec, ze w Polsce nie idzie w kufe dostac, jak sie lazi nawalonym po nocy? wszystkie te rasistowskie ataki maja miejsce w plenerze, wiec nie histeryzuj, ze do pabu wyjsc nie mozna. Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.
|
Jurny_Jurek | Post #10 Ocena: 0 2016-09-17 11:49:25 (9 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Czyli ze co? Ze jak za picie piwa na lawce i gadanie po polsku dostaje sie tulipanem w szyje to trzeba zrozumiec, bo to niejako prowokacja i lepiej siedziec w domu?
Wszystkie rasistowskie ataki maja miejsce w plenerze? Co za bzdura, no chyba, ze jak rasizm tylko na Polakach. namber 1 namber tu To tylko pojedyncze przypadki. Od 2004 sa ich setki. Teraz o tym glosno z powodu brexitu, kiedys prawie nikt o nich nie slyszal (a przynajmniej nie dyskutowano o tym tak goraco). Podobno nawet ,,srednia'' atakow od brexitu sie nie zmienila. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|