MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Śmiertelne pobicie Polaka w Harlow

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 16 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

Str 16 z 26

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Aquario

Post #1 Ocena: 0

2016-09-07 23:20:04 (9 lat temu)

Aquario

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-03-2016

Cytat:

2016-09-07 19:43:44, mancun napisał(a):

A w moim bo skonczylam podyplomowke i musze czyms czas wypelnic ;P

A powaznie - pojedyncze morderstwa byly, sa i beda, ale od Brexitu klimat sie podobno zmienil wokol Polonii? Osobiscie nie bardzo odczuwam, bo w pracy mi tubylcy nie podskocza, a po pracy nie przebywam w miejscach, gdzie patologia sie gromadzi.

...mancun, Ty to wogole wyzej srasz niż doope masz ale i tacy „mundralinscy” tez są na tym forum potrzebni

a tak na powaznie
dziwnym trafem ja również nie doswiadczylem niczego zlego ze strony Anglikow, ani przed ani tym bardziej po Referendum a w miejscu w ktorym pracuje jestem jedynym Polakiem, z tutejsza menelnia, a znam kilku miejscowych zakapiorow tez jakos zyje w komitywie, malo tego, niektorzy mysleli ze po tylu latach pobytu na Wyspach mam już nawet obywatelstwo a gdy wytlumaczylem swoje podejscie to owego zagadnienia z szacunkiem przyznali mi racje, i choc może nie spotykamy się co niedziele przy herbatce i ciasteczkach to nikt nikomu w droge nie wchodzi i jest git, ludzi nie należy sobie ustawiac, z ludzmi trzeba umiec zyc, zeby nie było, mam pelna swiadomosc tego, ze taki stan rzeczy może ulec zmianie z dnia na dzien ale poki co zastrzezen zadnych nie mam.

bosman, nie wiem jak inni ale ja nie uwierze, ze po tym „capnieciu” ziomki sasiada nie przyszli z odsiecza, no chyba ze chlopaki wydorosleli, dojrzali, skonczyli Nursery i poszli do Primary to i glupoty już im nie w glowach :-8

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2016-09-08 00:21:45 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Kierownik_Pocia

Post #3 Ocena: 0

2016-09-08 02:21:48 (9 lat temu)

Kierownik_Pociagu

Mężczyzna

Z nami od: 02-10-2015

Cytat:

2016-09-07 16:59:56, bosman50 napisał(a):
2 lata temu pisałem na tym forum jak to wypucowałem córce dom w Gorton a swołocz angielska obrzuciła go gównami.Cała wina (przez komentujących polaków) została przypisana mojej córce nikt sie za nami nie ujał.Wiec ja syn i dwóch zieciów capnelismy sasiada w ciemnej ulicy i teraz spokój i cisza.Jezeli bedziesz potulny jak ciele i udawał dobrze wychowanego i pełnego kultury goscia uznaja to za twoją słabosc i nie wiadomo do czego jeszcze moga sie posunac.Jak widac to i do morderstwa.Stara prawda jezeli cie nie uszanują to niech sie ciebie boją!!!A wiec młodzi nie bojcie sie jednoczcie sie i nie dajcie sie mordować!!!!

Tak ja pamiętam Twoją i córki sytuację. Patologia angielska to tak samo jak i patologia polska są bardzo zazdrośni. Bo oni wszystko przesrywają i nie mogą znieść tego że tacy ludzie przybyli z Syberii coś chcą mieć, ciężko pracując. Nie popieram przemocy ale skoro to przyniosło Wam spokój to być może dobre rozwiązanie.
Ludzie są jak oczy widzą innych, siebie nie.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #4 Ocena: 0

2016-09-08 11:25:55 (9 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Mnie to w ogole dziwi takie uwazanie anglikow za bliskich nam przyjaciol, za rzady brytyjskie takie nam propolskie i w ogole. No ale tak jest, jak do historii w szkolach podchodzi sie tak, jak tego oczekuje nauczyciel: Podaj daty, przepisz wykute Na pamiec ustalenia rozejmu srejmu, piatka, jestem gosc. A potem jeden madrzejszy przez drugiego, po czytaniu naglowkow tytulow prasowych. A z historii trzeba umiec wyciagac wnioski. Te Sa takie, ze anglicy tl zadni tam alianccy kumple. Angole przed wojna rozgrywali nas, by ewentualna agresja Hitlera poszla Na Wschod a nie Na Francje. Omamili nas sojuszem, z ktorego i tak nie mieli zamiaru sie wywiazac. Za najlepsze dywizjony, ktore bronily tego kraju kazali sobie zaplacic naszym zlotem, rozegrali nami jak pionkami w Jalcie oddahac Stalinowi a za zaslugi nie zaprosili nawet Na parade zwyciestwa. Oczywiscie to Oni rozpracowali enigme i zdobyli Monte Cassino. Tak samo rozegraja nas jutro gdyby Putin ruszyl Na zachod. Bo wojne najlepiej prowadzic z dala OD wlasnych granic.

Nie dziwi mnie, ze chocby taki kiep jak Waszczykowski to rozumie i dlatego przyjechal upomniec sie o nas tutaj. Bo my dla tutejszych rzadzacych to Tania i pracowita sila z postkomunistycznego zadupia i to jedyny powod dla ktorego nas Tu znosza.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

enter3600

Post #5 Ocena: 0

2016-09-08 18:11:20 (9 lat temu)

enter3600

Mężczyzna

Z nami od: 07-06-2008

Tak to wlasnie wyglada,angolom wierze nie mozna.PIS-owski rzad za skonczylem mnie racja na ktore nie liczylismy.Jesli problemy beda sie pow tarmac latwiej bedzie zrobic szum a tego pobicia ze skuterem smiertelnym juz tak latwo nie zatuszuja.Ze swej strony musimy uwazac, nie chlac w podejrzanych okolicach a moze nawet tworzyc grupy samopomoc w razie klopotow.Moze zastosowac komunikatory Internetowe?Ja jestem do dyspozycji na Hounslow w kazdym razie jesli ta idea znajdziesz poparcie.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #6 Ocena: 0

2016-09-08 20:20:50 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

tak blizej sie temu przygladac to Polak dostal jeden cios , przewrocil sie , uderzyl w kraweznik i zmarl . Nie bronie sprawcow ale nie wyglada mi to zabojstwo zamierzone. Wczesniej rozmawiali z soba kilkanascie minut. Moze faktycznie lepiej poczekac niech prokuratura i policja a pozniej sad wyjasnia sprawe. Patrzac na to z tej strony gowniarze raczej nie pojda siedziec. Bedzie pobicie ze skutkiem smiertelnym albo nieumyslne spowodowanie smierci , mlody wiek sprawcow , wyjda z tego calo i nawet PIS nie pomoze

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2016-09-08 20:22:26 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

cris82

Post #8 Ocena: 0

2016-09-08 20:40:18 (9 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Cytat:

2016-09-08 20:20:50, Wielim napisał(a):
tak blizej sie temu przygladac to Polak dostal jeden cios , przewrocil sie , uderzyl w kraweznik i zmarl . Nie bronie sprawcow ale nie wyglada mi to zabojstwo zamierzone. Wczesniej rozmawiali z soba kilkanascie minut. Moze faktycznie lepiej poczekac niech prokuratura i policja a pozniej sad wyjasnia sprawe. Patrzac na to z tej strony gowniarze raczej nie pojda siedziec. Bedzie pobicie ze skutkiem smiertelnym albo nieumyslne spowodowanie smierci , mlody wiek sprawcow , wyjda z tego calo i nawet PIS nie pomoze

nie byles przypadkiem jedna z tych osob ktora chciala wykosic wszystkich angoli na dzielnicy w odwecie za zmarlego ?

mialem napisac cos w podobnym tonie ale balem sie "linczu"
3 lata w anglii raz dostalem becki wracajac z imprezy nad ranem tadammm... od 3 naszych a dodam ze przez 2 lata chodzilem regularnie co wikend i nic tylko ten jeden incydent

nie powiem ze angole nas kochaja ale sytuacje mozna porownac chyba troche z obecnoscia ukraincow w pl jest ich naprawde sporo moze sie to nie podobac ale nikt normalny nie bedzie bic drugiego czlowieka za to ze pracuje uczciwie a patologia coz ...rzadzi sie swoimi prawami wiadomo

chcialbym zeby ktos mi pokazal jakies statystyki z ostatnich 10lat ilu angoli zostalo pobitych/ oszukanych przez naszych i vice versa

takich bojek ulicznych jest tutaj sporo najczesciej bija sie angole miedzy soba szkoda chlopaka mial pecha ze udrzyl glowa o kraweznik normalnie nie byloby sprawy pewnie nikt by nawet nie zglosil tego na policje znajac zycie

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #9 Ocena: 0

2016-09-08 20:47:31 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Tak byłem jednym z tych ale poruszyła mnie informacja , pompowana przez polskie media ze 20 dzieciaków rzuciło się na 2 facetów. Inaczej to sobie wyobrażałem, że napadli biednych chłopaków jedzacych pizze i skatowali w 20 czy nawet w 6 na śmierć. Tymczasem wygląda na to ze chłopak poniósł śmierć przez uderzenie w krawężnik , oczywiście gówniarz mu w tym pomógł i powinien za to odpowiedzieć. Ciekaw jestem o czym rozmawiali a później się kłócili między sobą przed uderzeniem. Faktycznie mogło dojść do ataku na tle rasistowskim ale czy to było morderstwo z premedytacją? Coraz bardziej w to wątpię

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2016-09-08 21:00:34 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 16 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,