Str 8 z 10 |
|
---|---|
sqlserver | Post #1 Ocena: +1 2021-03-13 21:48:17 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Ja byłem trochę wcześniej i to nie jest miejsce dla samotnej kobiety. Oni są bardzo gościnni ale niektórych rzeczy nie rozumieją tak samo my nie rozumiemy czasami ich. Tam naprawdę możesz mieć problem z dotykaniem ale miejsce polecam, góry są bajeczne a po wycieczce tam nabierzesz dystansu do facetów z Europy
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
Blamestorm | Post #2 Ocena: 0 2021-03-13 22:02:02 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
To jak z tym drogami? Rzeczywiscie tak stromo I gorzyscie? Wynajmowales moze auto, I przemieszczales sie we wlasnym zakresie, czy wyprawa byla organizowana. Ja nie jezdze na organizowane, I tu tez chce uniknac.
Od wielu lat podrozuje solo po calym swiecie. dzieki za troske. If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years
We’re trying a new technique.
We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works.
PLEASE WAKE UP,
We miss you.
|
sqlserver | Post #3 Ocena: 0 2021-03-13 22:33:18 (4 lata temu) |
Ja byłem u Stalina w Gori, skalnym mieście i Mccheta i jeszcze kilku miejscach których nazw nie pamietam
Js byłem z kolega Rosjaninem i jechaliśmy z Rosji, drogi są dużo lepsze niż można się spodziewać, były oczywiście niebezpieczne zjazdy śle nie takie jak w np pobliskiej Armenii. Drogi nie są problemem problem to samochody i kierowcy, nie che złe ci wróżyć ale nie pojedziesz za daleko bo w ramach podrywu zepchną cię do rowu To naprawdę niebezpieczny kraj dla kobiet, nawet jeżeli są z mężczyznami, Gruzini ślina np z upijania Europejczyków żeby obłapiać ich żony albo porywania białych kobiet [ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 13-03-2021 22:36 ] moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|
Wilki2 | Post #4 Ocena: 0 2021-03-13 22:36:59 (4 lata temu) |
Z nami od: 15-12-2019 Skąd: gdzieśtu |
Byłem trzy lata temu więc nie wiem czy spełniam kryteria. Do tego był to rowerowy objazd. Gdzieś tu na MW był filmik z tego wyjazdu.
Drogi masz tam takie jak wszędzie w zakresie od nowych asfaltowych z przyzwoitą nawierzchnią po sezonowe górskie otwierane na sezon letni. Najbardziej znana jest chyba trasa do Omalo otwierana na przełomie maja i czerwca w zależności od wielkości zimowych szkód jakie muszą odbudować. Na tą trasę nie wybierałbym się nie mająć doświadczenia w jeździe terenowej ale można wynająć kierowcę z doświadczeniem lub dopisać się do jakiejś wycieczki. Drogi asfaltowe też bywają "szalone", bez pobocza z pédzácymi ciężarówkami. W miastach trzeba nauczyć się stylu jazdy na styk ,na zakładkę i z klaksonem. Generalnie lekko nie jest europejczykowi ![]() Podejście do kobiet bywa różne ale nie można generalizować. Tak samo niebezpiecznie może być we Włoszech czy we Francji. Zasadniczo Gruzin wywodzi się z gatunku macho ale tak jak wszędzie świat się zmienia i na dwoje babka wróżyła jak trafisz ![]() Ja jako samotna kobieta bym się może tam nie wybrał ale nie znaczy to że ty nie spędzisz tam udanych wakacji. Tyle ,że tam chyba cały czas pandemiczne ograniczenia dla turystów i ciężko coś planować. Filmik mi się znalazł ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Wilki2 13-03-2021 22:41 ] |
Blamestorm | Post #5 Ocena: 0 2021-03-13 23:02:54 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Sql, zepchna do rowu w ramach podrywu?
Az tak? Takich przygod, sobie jednak nie wyobrazam, rozne rzeczy mi sie w drodze przydazaly w przeszlosci ale nic tak mocnego. Biore oczywiscie swoje bezpieczenstwo pod uwage, jak zawsze. Wilki, super filmik, dzieki, na wideo w pewnym momencie widac jakis zjazd, delikatny generalnie, ale tego sie obawiam, ze utkne na jakies gorskiej drodze, z nieistniejacym poboczem. 3 lata temu to calkiem niedawno, jasne ze sie lapiesz. Tak, pandemia oczywoscie jest przeszkoda, ale dobry research zwykle zajmuje mi kilka miesiecy, wiec to nie jest wyjazd na juz, raczej wrzesien, mam nadzieje, ze do wtedy wyklaruje sie mozliwosc podrozy dla osob zaszczepionych. A w jakich miejscach sypialiscie po drodze? Ile czasu trwala wyprawa? If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years
We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works.
PLEASE WAKE UP,
We miss you.
|
|
|
sqlserver | Post #6 Ocena: +1 2021-03-13 23:19:50 (4 lata temu) |
To naród koniarzy i do kobiet maja podobne podejście im bardziej narowisty koń i im więcej wierzga tym więcej z jego będzie pożytku jak okiełznasz. To naprawdę ciekawe przeżycie tylko ze niebezpieczne
![]() Dla takiego mężczyzny to on ma pierwszeństwo bo jest mężczyzna oczywiście do trąbienia tez trzeba przywyknąć moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|
Blamestorm | Post #7 Ocena: 0 2021-03-13 23:33:32 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Trabienie to nie problem I nawet brak respektowania zasad ruchu drogowego tez ok, dane mi bylo duzo jezdzic po Azji. A I we Wloszech chocby to tez nie jest rzadkosc.
Jestem na kilku stronach dla solo podroznikow, I o ile owszem zaleca sie ostroznosc, jak pewnie wszedzie, to nie ma az takich ostrzezen jak przed Indiami czy Pakistanem chocby. [ Ostatnio edytowany przez: Blamestorm 13-03-2021 23:39 ] If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years
PLEASE WAKE UP,
We miss you.
|
Wilki2 | Post #8 Ocena: 0 2021-03-13 23:46:13 (4 lata temu) |
Z nami od: 15-12-2019 Skąd: gdzieśtu |
Z planowanych noclegów to był tylko guest house Irina w Tibilisi. Stara kamienica z setką dziwnych przybudówek. Na wejściu wygladało to jak duże mieszkanie ale rankiem wysypało się mrowie ludzi z dziwnych zakamarków
![]() Niestety Gruzini nauczyli się już czerpać zyski z tutystyki i załapanie się na darmowy nocleg i jedzenie to już tylko w opowieściach. Całość zajęła nam chyba 12 dni jeśli dobrze pamiętam a zostało tam jeszcze wiele do zobaczenia. [ Ostatnio edytowany przez: Wilki2 13-03-2021 23:48 ] |
Blamestorm | Post #9 Ocena: 0 2021-03-14 07:56:42 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-03-13 23:46:13, Wilki2 napisał(a): Generalnie nie mieliśmy wysokich wymagań co do miejsc noclegowych i cała wyprawa to był spontan jeśli chodzi o spanie. Całość zajęła nam chyba 12 dni jeśli dobrze pamiętam a zostało tam jeszcze wiele do zobaczenia. Ja troche staram sie zeby jak sie da nocleg tez byl czescia przygody, gdzies gdzie inaczej nigdy nie dane by mi bylo spac, lubie nocowac w dziwnych miejscach. Np w hotel zrobiony a Jumbojeta, albo w penthouse zeby podziwiac skyline w wielkich miastach, w junglowych szalasach gdzies na tropikalnym wypizdowie. Staram sie szukac zeby noc byla fajna. Oczywoscie nie zawsze, jak wiem ze nie spedza tam 5 min, poza spaniem I prysznicem a tak czesto bywa, to mi hostel wystarczy. Dlatego tyle mi pewnie przygotowanie do podrozy zajmuje, bo ta strategia okoloclegowa tez jest dla mnie wazna. 12 dni to sporo zeby cos zobaczyc. Ile udalo sie przejechac w tym czasie na rowerach? Co polecacie zobaczyc w Gruzji ze swojej strony. [ Ostatnio edytowany przez: Blamestorm 14-03-2021 08:09 ] If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years
PLEASE WAKE UP,
We miss you.
|
galadriel | Post #10 Ocena: 0 2021-03-14 08:54:53 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Blamestorm jest kobieta? Przeprowadz szeroko zakrojone badanie mentalnosci tubylcow szczegolnie wobec kobiet. Zanim tam pojedziesz. Z punktu widzenia kobiety o niebo bezpieczniej jest w Pakistanie.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|