|
---|---|
AnawUk | Post #1 Ocena: 0 2016-03-28 13:45:25 (9 lat temu) |
Z nami od: 28-03-2016 Skąd: Leicestershire |
Witam
Jestem w b.powaznej sytuacji . Jestem w ciazy 5 tydzien , ojciec dziecka nie chce go i chce zebym usunela ciaze . Ja tego nie chce bo jestem temu bardzo przeciwna ale mam ciezka sytuacje i nie wiem co mam robic . Mam dwoje dzieci 11 i 6 lat ktore niestety nie mieszkaja ze mna ,sa w rodzinie zastepczej od razu zaznaczam nie z mojej winy , nawet nie z meza , nie potrafili udowodnic skad siniaki na nogach corki. Przez ostatnie 2 lata przezylam tyle ze sama sie dziwie ze dalej zyje ,stracilam wszystko co mialam ,dzieci , dom teraz probuje odzyskac moje dzieci . W tej chwili jestem sama i w ciazy , boje sie ze gdybym urodzila to dziecko ze opieka spoleczna moze mi zabrac malenstwo i nie odzyskam moich dzieci i beda mowic ze jestem nieodpowiedzialna itp.. Ja zawsze na pierwszym miejscu bede stawiac moje dzieci ale ta mysl ze musialabym usunac ciaze i ze ojciec dziecka je nie chce i zostane sama i czy sobie poradze .Nie wiem czy bylabym na tyle silna i czy poradzilabym sobie z tym wszystkim. Prosze was o rade nie o krytyke . |
Friedrich | Post #2 Ocena: 0 2016-03-28 13:57:31 (9 lat temu) |
Z nami od: 24-04-2015 Skąd: Cliffe\Kent |
Myślę że najgorsze co mogła byś zrobić to usunąć ciąże. Wcale nie pomoże to Tobie, a będziesz z tym do końca życia. Jak facet zrobił i nie chce to znaczy że nie dorósł do bycia ojcem, przez co nie jest mężczyzną.
Dasz sobie radę! |
AnawUk | Post #3 Ocena: 0 2016-03-28 14:01:53 (9 lat temu) |
Z nami od: 28-03-2016 Skąd: Leicestershire |
Dla mnie to sa cholernie ciezkie chwile , ryczec mi sie chce , z jednej strony to moje dziecko ktore we mnie jest a z drugiej strony moje dzieci i obawa ze je strace .
Pytalam juz nawet prawnika ale na razie nie moze mi doradzic co do SS |
AgentOrange | Post #4 Ocena: 0 2016-03-28 14:49:27 (9 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Chcesz sprowadzić na ten świat kolejną istotę która będzie cierpiała przez głupotę i zaniedbania dorosłych?
|
kasiachery | Post #5 Ocena: 0 2016-03-28 14:57:18 (9 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2013 Skąd: wypizdowek |
gdybym ja byla na twoim miejscu to usunelabym, to nie jest dziecko w pelni uksztaltowane, ze gdybys teraz urodzila to przezyje, im dluzej sie zastawiasz to trudniej bedzie. co bedzie jak urodzisz? masz oszczednosci lub dobra prace na wyprawke? bedziesz zdana sama na siebie bo facet sie wypiol. Zabrano ci 2 dzieci wiec jak to wyglada ze teraz kolejne bedziesz miec, a watpie ze dalabys rade oddac po porodzie rodzinie zastepczej. Najpierw poukladaj sowje zycie, odzyskaj dzieci i daj im szczesliwe dziecinstwo. I wiem, ze zaraz mnie zjada, bo jak ja moge radzic aborcje jesli sama mam 2 dzieci ale gdybym ja byla w takiej syt to usunicie zarodka byloby najlepszym rozwiazaniem. Poukladaj swoje zycie, moze poznasz kogos normalnego i wtedy z twoimi dziecmi zalozysz rodzine.
|
|
|
Richmond | Post #6 Ocena: 0 2016-03-28 16:15:39 (9 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Skoro juz zabrali Ci dwoje dzieci, to trzecie zabiora domyslnie. Jesli nie udalo Ci sie udowodnic do tej pory, ze nie bilas ich i nie dzialalas na ich szkode, to oni zabiore kolejne dziecko, bo wedlug nich stanowisz dla niego zagrozenie.
Zasadniczo w ktora strone sie nie odwrocisz jest zle. Carpe diem.
|
violettaphotogr | Post #7 Ocena: 0 2016-03-28 19:08:01 (9 lat temu) |
Z nami od: 21-01-2014 Skąd: ... |
Stracilas dwoje dzieci. Nie ze swojej winy, nie z winy meza. To czyjej?...
Urzedy nie zabieraja dzieci bez powodu. Bedac w takiej sytuacji, ponadto finansowo nie wiesz czy dasz rade (zakladam, ze o tym piszesz uzywajac zwrotu 'poradze') zachodzisz w kolejna ciaze. Nie doradze Ci aborcji. Moze pomysl o oddaniu do adopcji zaraz po porodzie. Mam wrazenie, ze kazda decyzja moze miec negatywny wplyw na opinie instytucji, ktore odebraly Ci dzieci... #Violujemy
|
greta | Post #8 Ocena: 0 2016-03-28 19:21:47 (9 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2007 Skąd: liverpool |
na twoim miejscu bym usunela i zajela sie walka o odzyskanie dzieci ktore juz powolalas na ten swiat
dla mnie to nie pojete tak poprostu polozyc lache na swoje wlasne dzieci. pracujesz?masz kogos kto ci pomoze w wychowywaniu dziecka kiedy wrocisz po urlopie maciezynskim do pracy? ps.nie musisz sie zwierzac pracownikom spolecznym z ciazy i jej usuniecia,watpie aby ktokolwiek sie tym dowiedzial i zeby to mialo jakikolwiek wplyw na odzyskanie dzieci twoja aborcja to twoja prywatna sprawa nikt nie bedzie z opieka na ten temat rozmawial co innego jak zdecydujesz sie urodzic jesli nie masz warunkow to bedzie cie stawiac w znacznie gorszym swietle jako osobe nieopowiedzialna robiaca dzieci bez pomyslunku. [ Ostatnio edytowany przez: greta 28-03-2016 19:25 ] |
Post #9 Ocena: 0 2016-03-28 19:45:06 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
cris82 | Post #10 Ocena: -1 2016-03-28 19:54:16 (9 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
tez tego nie kupuje kazde dziecko ma siniaki od zabaw to jest normalne za to nie jest normalna sytuacja gdzie zabieraja ci dzieci bez wczesniejszego przydzielania kuratora jakiegos dozoru pewnie
gdyby opieka spoleczna zrobila wywiad zobaczyla zadbanych pracujacych rodzicow i warunki do wychowywania dzieci wywiad z sasiadami zrobili to na pewno nikt by nie zabral dzieci z powodu kilku siniakow jesli komus zalezy w takiej sytuacji chcialby stanac na nogi zaczal pracowac a a pusty za przeproszeniem leb zajdzie w ciaze... a ojciec dziecka nie chce is odrazu znac o czym to swiadczy masakra jakas nigdzie nikt nie napisal ze kazdy nadaje sie na rodzica zabrali ci dzieci mialas chyba duzo wolnego czasu pochwal sie praca ? |