MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Bosch worcester eco mode

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Marien

Post #1 Ocena: 0

2015-09-15 05:33:34 (10 lat temu)

Marien

Kobieta

Z nami od: 15-09-2015

Witam.

Chcialam zapytac o tryb eco mojego bojlera. Ostatnio mialam wizytę gazownika i doradzil mi wylaczenie tego trybu bo on sprawia ze bojler ciagle ppdgrzewa wode zeby szybciej była ciepla po odkreceniu kranu, ale teraz gdy jest on wyłączony bojler zalacza sie i wydaje mi sie ze wlasnie kiedy tryb jest wylaczony bojler podgrzewa wode ciagle. Boje sie ze cos mi sie przez to popsuje no bo coagle załączenie nie moze byc dobre. Moze ktos doradzic czy miec ten tryb on czy off?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Craven_2

Post #2 Ocena: 0

2015-09-15 06:08:45 (10 lat temu)

Craven_2

Mężczyzna

Z nami od: 24-08-2010

Mialem kiedys taki boiler, super srawa. W tych ciut nowszych mozna podlaczyc bezprzewodowy programator, powiesic go gdzie sie chce i ustawiac sobie rozne profile temperatur na rozne dni i godziny.
Co do trybu ECO. Tez to mialem wylaczony bo jak caly dzien w domu nikogo nie ma to po co ma podgrzewac ta wode.

Ze strony Worcester:
The 'ECO' button explained

ECO illuminated green = energy saving economy mode, preheat off, slight increase in the length of time for hot water to be delivered.

ECO not illuminated = comfort mode, preheat on, quicker response to a hot water demand.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer AIM

Marien

Post #3 Ocena: 0

2015-09-15 06:22:12 (10 lat temu)

Marien

Kobieta

Z nami od: 15-09-2015

Właśnie tez znalazłam ta informacje, z ktorej wynika ze jak tryb eco jest on to preheat jest wyłączony czyli nie ma tego ciągłego podgrzewania wody. Wiec lepiej jak ten tryb jest załączony ale facet od serwisu powiedzial odwrotnie i Ty teraz tez napisałeś ze lepiej go wyłączyć...a potem cytujesz ze jak tryb jest off to podgrzewa soe woda... Wiec juz sie pogubilam :P

[ Ostatnio edytowany przez: Marien 15-09-2015 06:24 ]

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #4 Ocena: 0

2015-09-15 07:17:35 (10 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2015-09-15 06:22:12, Marien napisał(a):
Właśnie tez znalazłam ta informacje, z ktorej wynika ze jak tryb eco jest on to preheat jest wyłączony czyli nie ma tego ciągłego podgrzewania wody. Wiec lepiej jak ten tryb jest załączony ale facet od serwisu powiedzial odwrotnie i Ty teraz tez napisałeś ze lepiej go wyłączyć...a potem cytujesz ze jak tryb jest off to podgrzewa soe woda... Wiec juz sie pogubilam :P

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Marien</i> 15-09-2015 06:24 ]

Przecież kolega napisał bardzo zrozumiałe. Coś jest "off", czyli wyłączony tryb ECO, więc woda sie ciagle podgrzewa. Gdy jest "on", powoduje to załączenie tego trybu, który nie podgrzewa wody. Coś mi się zdaje, że to nie hydraulik źle powiedział.
Sam mam bojler z tej firmy i po każdym drobnym braku prądu lub wysadzeniu korków tryb ECO się wyłącza podczas restartu bojlera. Należy więc pamietać o ponownym wduszeniu guzika.
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,