2015-03-09 20:45:04, bumper72 napisał(a):
Witam.
Jeżeli chodzi o zakaz to mam zakaz zbliżania się do najstarszej córki i żony....
To należy uscislić, bo tylko raz wczesniej ktos podpytał.
Żona może tęsknić, ale zakaz to zakaz.
Str 4 z 6 |
|
---|---|
tomaszzet | Post #1 Ocena: 0 2015-03-09 22:18:42 (10 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Cytat: 2015-03-09 20:45:04, bumper72 napisał(a): Witam. Jeżeli chodzi o zakaz to mam zakaz zbliżania się do najstarszej córki i żony.... To należy uscislić, bo tylko raz wczesniej ktos podpytał. Żona może tęsknić, ale zakaz to zakaz. Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
stanislawski | Post #2 Ocena: 0 2015-03-09 22:29:50 (10 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
"reakcja córki wskazuje na to, że miała już czegoś dość z Twojej strony i czegoś już psychicznie nie wytrzymała, stąd jej zachowanie.
I tak jak dopuszczam reakcję córki w sytuacji kiedy widzi, że matce dzieje się krzywda, tak krytycznie oceniam Twoje zachowanie. Jesteś facetem, dużo silniejszym od 17latki, i walisz ją w twarz?" I już ktoś zgrabnie ułożył własną wersję tej sytuacji. |
NoNickname | Post #3 Ocena: 0 2015-03-09 23:34:23 (10 lat temu) |
Z nami od: 10-02-2011 Skąd: * |
Cytat: 2015-03-09 22:29:50, stanislawski napisał(a): "reakcja córki wskazuje na to, że miała już czegoś dość z Twojej strony i czegoś już psychicznie nie wytrzymała, stąd jej zachowanie. I tak jak dopuszczam reakcję córki w sytuacji kiedy widzi, że matce dzieje się krzywda, tak krytycznie oceniam Twoje zachowanie. Jesteś facetem, dużo silniejszym od 17latki, i walisz ją w twarz?" I już ktoś zgrabnie ułożył własną wersję tej sytuacji. Przeczytaj uważnie: Cytat: Miałem kłótnie z żoną posprzeczaliśmy się głośniej bez rękoczynów w pewnym momencie côrka która była w salonie (17 lat) naskoczyła na mnie i zaczęła mnie okładać.Odwróciłem się chwyciłem za ramię a ta dalej machała próbując mnie trafić w twarz,więc użyłem kontrolowanej siły żeby się bronić pech chciał,że dostała lekko najprawdopodobniej w nos i trszeczke poleciało krwi.(...) Niczego nie ułożyłam. Po prostu trudno jest uwierzyć w to, że słysząc tylko głośniejszą sprzeczkę, tak kompletnie bez innego powodu, córka nagle fizycznie zaatakowała ojczyma. Gdyby było tak, jak próbuje przedstawić to całe wydarzenie bumper72, to nie byłoby iskry, która spowodowała ten wybuch u dziewczyny. Ewidentnie stanęła w obronie matki, a dlaczego? to tego z oczywistych względów już nie wiem. Wiem tylko jedno, że nie radzenie sobie i bezsilność w pewnych sytuacjach, u nastolatków bardzo często przeradza się w agresję. Agresja przyjmuje dwie formy, albo skierowana jest przeciwko sobie i wtedy dochodzi do samookaleczenia się dziecka, albo skierowana jest przeciwko osobie, która wyrządza mu, lub osobie którą kocha krzywdę. Nawet nie potrafię wyobrazić sobie, co tam się wydarzyło, co czuło to dziecko,w jakim stanie psychicznym była, że nawet świadomość, że rzuca się na silniejszego od siebie mężczyznę nie powstrzymała jej od tego kroku... Tutaj naprawdę nie trzeba niczego dodawać, wystarczy odrobinę pomyśleć. |
Post #4 Ocena: 0 2015-03-09 23:39:12 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
violettaphotogr | Post #5 Ocena: +1 2015-03-10 16:31:37 (10 lat temu) |
Z nami od: 21-01-2014 Skąd: ... |
Cytat: 2015-03-09 20:59:31, NoNickname napisał(a): Co z Ciebie za ojciec, że urządzasz awantury przy dzieciach?! Chcesz porozmawiać z żoną? wyjaśnić coś?- zrób to na osobności, i trzymaj ręce w kieszeniach ![]() Moze do tej pory trzymal?............ "Agresja przyjmuje dwie formy, albo skierowana jest przeciwko sobie i wtedy dochodzi do samookaleczenia się dziecka, albo skierowana jest przeciwko osobie, która wyrządza mu, lub osobie którą kocha krzywdę. Nawet nie potrafię wyobrazić sobie, co tam się wydarzyło, co czuło to dziecko,w jakim stanie psychicznym była, że nawet świadomość, że rzuca się na silniejszego od siebie mężczyznę nie powstrzymała jej od tego kroku... Tutaj naprawdę nie trzeba niczego dodawać, wystarczy odrobinę pomyśleć." NoNickname..... Ty bys z tego stworzyla scenariusz do filmu, prawda?... Typu 'KOSZMAR Z ULICY WIAZOW' PART 17... [ Ostatnio edytowany przez: violettaphotography 10-03-2015 16:42 ] #Violujemy
|
|
|
stanislawski | Post #6 Ocena: 0 2015-03-10 16:58:55 (10 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
"Nawet nie potrafię wyobrazić sobie, co tam się wydarzyło"...
Z pewnością rzeźnia nr 5. |
jankowsky | Post #7 Ocena: 0 2015-03-11 03:55:32 (10 lat temu) |
Z nami od: 30-01-2010 Skąd: nottingham |
Na takie pannice jest jedno lekarstwo. Rodzina zastępcza. Niech was nie zdziwi że po powrocie córcia wyczyści buty ojcu, bo ma na 6 rano do pracy.
|
ie2ox4-b | Post #8 Ocena: 0 2015-03-11 07:39:40 (10 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 27-05-2014 Skąd: Oxford |
Cytat: 2015-03-10 16:31:37, violettaphotography napisał(a): (...)"Agresja przyjmuje dwie formy, albo skierowana jest przeciwko sobie i wtedy dochodzi do samookaleczenia się dziecka, albo skierowana jest przeciwko osobie, która wyrządza mu, lub osobie którą kocha krzywdę. Nawet nie potrafię wyobrazić sobie, co tam się wydarzyło, co czuło to dziecko,w jakim stanie psychicznym była, że nawet świadomość, że rzuca się na silniejszego od siebie mężczyznę nie powstrzymała jej od tego kroku... Tutaj naprawdę nie trzeba niczego dodawać, wystarczy odrobinę pomyśleć." (...) Agresja to agresja, nie wolno dopuścić aby dziecko tę agresję pielęgnowało i ćwiczyło się w niej. Będzie w niej nasilała się. Biedny będzie później jej partner i jej dzieci. |
NoNickname | Post #9 Ocena: 0 2015-03-11 07:44:23 (10 lat temu) |
Z nami od: 10-02-2011 Skąd: * |
Cytat: 2015-03-10 16:31:37, violettaphotography napisał(a): Cytat: 2015-03-09 20:59:31, NoNickname napisał(a): Co z Ciebie za ojciec, że urządzasz awantury przy dzieciach?! Chcesz porozmawiać z żoną? wyjaśnić coś?- zrób to na osobności, i trzymaj ręce w kieszeniach ![]() Moze do tej pory trzymal?............ Co to ma być? Rozgrzeszenie? To jest jakaś dopuszczalna granica po przekroczeniu której mamy do czynienia z przemocą w rodzinie, a jedno pobicie nie liczy się, bo to jakaś norma? Cytat: "Agresja przyjmuje dwie formy, albo skierowana jest przeciwko sobie i wtedy dochodzi do samookaleczenia się dziecka, albo skierowana jest przeciwko osobie, która wyrządza mu, lub osobie którą kocha krzywdę. Nawet nie potrafię wyobrazić sobie, co tam się wydarzyło, co czuło to dziecko,w jakim stanie psychicznym była, że nawet świadomość, że rzuca się na silniejszego od siebie mężczyznę nie powstrzymała jej od tego kroku... Tutaj naprawdę nie trzeba niczego dodawać, wystarczy odrobinę pomyśleć." NoNickname..... Ty bys z tego stworzyla scenariusz do filmu, prawda?... Typu 'KOSZMAR Z ULICY WIAZOW' PART 17... Komentarz adekwatny do sytuacji... BRAWO! – można zrywać boki. Zawsze masz takie lekkie podejście, czy tylko wtedy, jak nie o Twoją rodzinę chodzi? Do reszty komentarzy nawet nie odniosę się, bo aż nie chce mi się wierzyć, że napisali je dorośli ludzie. Powiem Wam tylko tyle - robicie magiel nawet tam gdzie nie wypada. |
Onieznajomy | Post #10 Ocena: 0 2015-03-11 07:55:14 (10 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2011 Skąd: Glasgow |
Cytat: 2015-03-09 22:29:50, stanislawski napisał(a): "reakcja córki wskazuje na to, że miała już czegoś dość z Twojej strony i czegoś już psychicznie nie wytrzymała, stąd jej zachowanie. I tak jak dopuszczam reakcję córki w sytuacji kiedy widzi, że matce dzieje się krzywda, tak krytycznie oceniam Twoje zachowanie. Jesteś facetem, dużo silniejszym od 17latki, i walisz ją w twarz?" I już ktoś zgrabnie ułożył własną wersję tej sytuacji. Cytat: 2015-03-09 20:59:31, NoNickname napisał(a): (...)Wstydź się. Nawarzyłeś sobie piwa, to teraz je pij, może to Ciebie nauczy, że nigdy nie należy używać przemocy psychicznej/fizycznej wobec słabszych, a szczególnie wobec własnej rodziny. niestety tak to wyglada z tego co tu czytamy zgadzam sie z powyzszymi postami |