MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dzieci a koniec zwiazku z anglikiem

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

macadi

Post #1 Ocena: 0

2015-02-09 09:27:03 (10 lat temu)

macadi

Kobieta

Z nami od: 02-12-2010

Jesli chodzi o biura porad to najpopularniejsze jest Citizen Advice Bureau. Czasem przy lokalnych councilach sa tez biura porad. Moze sprobuj wpisac w wyszukiwarke legal advice i swoj kod pocztowy. Porozmawialabym tez z Health Visitor, kazde dziecko ma swoja do 5 roku zycia. No i moze sprobuj spokojnie porozmawiac z mezem, zapytaj jak on to widzi, czy tez chce sie z Toba rozstac itd.

[ Ostatnio edytowany przez: macadi 09-02-2015 09:31 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2015-02-09 09:38:35 (10 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Zakladam, ze po tylu latach w UK, partnerze Angliku, jezyk nie stanowi problemu?
Moze warto tez poczytac na anglojezycznych forach, sprawdzic strony CAB, wielu prawnikow rodzinnych proponuje pierwsze pol godziny/godzine bezplatnej porady.
Ale na pomysl odejscia z dziecmi potrzebne sa srodki, podejscie, ze praca sie nie oplaca i obrazanie sie na porady,co mozna zrobic tu i teraz nie pomoga.
Powtorze po Kik,na poczatek wieksza samodzielnosc, niezaleznosc.Partner zarabia, wiec sa srodki na childminder/przedszkole dla dzieci, a mama moze wybrac sie do pracy, zyskujac srodki na uzyskanie prawa jazdy, przygotowanie do zycia na wlasnym utrzymaniu.
Bez rozmowy z partnerem sie nie obejdzie, znow madre podpowiedzi padly, zwiazek rzadko kiedy sypie sie z winy jednej strony.
Przy decyzji rozstania w tej chwili dzieci raczej pozostana pod opieka ojca, bo on jest w stanie zapewnic im dom i utrzymanie, wsparcie rodziny.
Nie obrazaj sie,nie unos, poczytaj,przemysl i zawalcz o siebie i rodzine.
Przy okazji poszukaj, na forum jest wiecej podobnych tematow.

Do góry stronyOffline

OliviaCam

Post #3 Ocena: 0

2015-02-09 09:49:58 (10 lat temu)

OliviaCam

Kobieta

Z nami od: 07-02-2015

Dzieki ZA porade :) Bede WSZYSTKO powoli ogarniac - dzieci zostana ze mna na bank on Pracuje na wyjazdach nie ma go po 5-6 mc tylko w weekendy wraca tego sie nie boje . My nie rozstaniemy sie w klutni tylko w przyjazni.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2015-02-09 10:04:51 (10 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Oby to rozejscie w przyjazni sie udalo.
Na razie tylko ojciec jest w stanie zapewnic odpowiednie warunki dzieciom, w czasie wyjazdow moga zostac z kims z dalszej rodziny, w przedszkolu w ciagu dnia, z opiekunka, rozwiazan jest duzo.
A Ty jestes w pelni zalezna od partnera i od tego, cos kapnie z jego zarobkow.
Miec pod bokiem Cambridge, regularny autobus i nie korzystac z oferty miasta, to grzech ;).
Poszukaj zajec dla rodzicow z dziecmi playgroups, bezplatnych zajec w bibliotekach, muzeach, dzieci tez moga byc znuzone siedzeniem z nadasana, nieszczesliwa mama i potrzebuja socjalizacji, pokazywania swiata.
Zaplanujcie z partnerem wypad weekendowy czy na jeden dzien na basen,do parku, do kina, gdziekolwiek, a swiat bedzie wygladal inaczej.
Banaly,ale najtrudniej zaczac cos robic z wlasnym zyciem ;).

Do góry stronyOffline

ania_caterham

Post #5 Ocena: 0

2015-02-09 21:48:46 (10 lat temu)

ania_caterham

Kobieta

Z nami od: 06-05-2007

Ale chwila ... chwila ... piszesz, ze opiekunka bedzie £10 za godzine jesli chcialabys wrocic do pracy... Przeciez dzieci i koszty z nimi zwiazane to nie tylko Twoj obowiazek, ale rowniez ojca jesli pracuje. Dlaczego odliczasz sobie caly koszt przyszlej opiekunki tylko i wylacznie od Twojej domniemanej wyplaty? Koszt powinien byc podzielony co najmniej na pol. Do tego niektore rodziny moga dostac doplaty poprzez childcare element of tax credits czy tez childcare voucher scheme oferowany przez pracodawcow.
Sprawdz tez czy kwalifikujesz sie do 15 darmowych godzin dla dwulatkow. Zobacz tutaj http://www4.cambridgeshire.gov.uk/info/20064/childcare/248/free_childcare_for_2_year_olds
Mysle, ze wiekszosc Twoich problemow wiaze sie z Tym iz czujesz sie odizolowana ... czas to zmienic.
Jesli relacje z partnerem masz faktycznie przyjacielskie to nie rozumie dlaczego nie mozesz z nim usiasc i powiedziec, zeby kasa troche rzucil, abys nie musiala sie prosic ani rozliczac z niczego.
A tesciowa sie nie przejmuj ... moja tez gada i mam to gleboko w nosie co mojemu mezowi do ucha wieczorami przez telefon szepce. Nie zalezy mi na jej akceptacji i na tym co o mnie sobie mysli. Ja tez sobie o niej 'mysle' i jej to rownie ladnie wisi tak jak i mnie. :p

[ Ostatnio edytowany przez: ania_caterham 09-02-2015 21:51 ]

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,