Str 2 z 3 |
|
---|---|
OliviaCam | Post #1 Ocena: 0 2015-02-08 10:50:39 (10 lat temu) |
Z nami od: 07-02-2015 Skąd: Cambridge |
Kochana my sie rozstaniemy I prosZe o pomoc porade gdzie I z Kim rozmawiac o moich opcjach jak sobie poradzic - tu gdzie mieszkam nie ma polakow itd mieszka my na wsi z jedym sklep em I nie mam prawka Bo moj Nie chce placic za lekcje a do miasta to 1,5 autobusem a autobusy Co 30min . Zrobie prawko jak Bede miala na to kase .
|
Turefu | Post #2 Ocena: 0 2015-02-08 11:19:24 (10 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Nieposiadanie wspolnego konta nie swiadczy o niczym, czasem ludzie to robia, szczegolnie, jesli Jedna Ze stron miala w przeszlosci problemy finansowe I polaczenie z ta osoba mogloby spowodowac obnizenie credit score drugiej.
Ale do brzegu. Idz do prawnika, moze do CAB. Spisz liste spraw finansowych: czy dom jest na was oboje, zarobki meza (czy jestescie malzenstwem?), na ile jest kredyt na dom, ile jest tam equity, ile wnioslas swoich pieniedzy. W miedzyczasie znajdz znajomych. |
kik1976 | Post #3 Ocena: 0 2015-02-08 11:38:14 (10 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
a masz jakies benefity? chb na siebie? jesli nei, to idz do jakiegos banku, np lloyds, zaloz konto, zadzwon do hmrc i przepisz na siebie...
zeby zaczac zabawe z prawnikiem i rozwodem, tez potrzebna kasa, nowe lokum itp. Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
Adacymru | Post #4 Ocena: 0 2015-02-08 12:25:54 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: Moja znajoma Wlasnie sie rozwodzi I rawo jest ze dziecko nie Moze byc dalej niz 100 mil jesli ojciec nie jest pozbawiony praw odnosnie decydowaniu o DZIECku ( leczenie edukacja miejsce zamieszkania )
Moze to sa specjalne ogranioczenia zastosowane w odniesieniu do twojej znajomej, ale wg prawa to rodzic moze dziecko nawet do 30 dni zabrac za granice UK bez wymaganej zgody drugiego rodzica (jesli nie ma zalozonych innych ograniczen prawnych). Cytat: Nie chce zostac w UK
Myslisz ze w Polsce zapewnia ci mieszkanie i prace i opieke dla dzieci? Jak nie masz rodziny to dokad ty sie wybierasz? Jak zdecydowaliscie oboje ze to koniec, to nic tylko usiasc i ustalic rozwiazanie. Z twojego opisu wynika, ze widujecie sie tylko w weekendy, a skoro on jest swietnym ojcem to masz weekend dla siebie. Ja sie rozejs=dziecie, tez bedziesz miala weekendowy kontakt z nim zeby z dziecmi mogl miec kontakt, chyba ze wolisz przez tesciowa miec kontakt. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale aotobus co pol godziny to jest bardzo dogodny link z miastem, a dzieci zwykle lubia podroze autobusem. Jakos sobie z zakupami radzisz w tygodniu skoro nie masz samochodu... Nie ma cudownego lekarstwa, z mezem czy bez bedziesz sobie musiala zycie zorganizowac, a narazie to sama szukasz powodow (winy) u meza dla ktorych twoje zycie stanelo w miejscu. Jeszcze 20 miesiecy temu zdecydowaliscie sie na kolejne dziecko, wiec nie bylo tak zle. Jakbym siedziala z 2 dzieci sama w domu dzien w dzien to tez zwariowalabym. Nie trzyma cie w domu w tygodniu, jak cie bije, to zglos na policje. Masz zapewne health visitor, dlaczego z nia nie rozmawiasz? Zapewne pyta sie czy wszystko w porzadku u ciebie? PS Jest weekend, maz w domu i ty w takim czasie zdecydowalas sie pisac na forum? Jak mialas caly tydzien "swobode" pisania to nie pisalas tylko jak on moze wejsc i zobaczyc wpis w kazdej chwili? Jak to jest trolowanie, to w bardzo zlym tonie.
Ada
|
OliviaCam | Post #5 Ocena: 0 2015-02-09 08:10:09 (10 lat temu) |
Kochana piszesz uwazajac ZE Wiesz Ci robie I Jak u nas jest winy w Nikim nie szukam Ja Nie stych - NIE Znasz moich dzieci a piszesz Ze DZIECI lubia jazde autobusem ze robie zakupy w tygodniu itd nie robimy duze w weekend a w tygodniu tylko w lokalnym sklepiku . It'd itd health visitor JUZ Nie mam wiec nie pisz ze Znasz sutuacje I JA nie prosZe o pomoc w rozwiazaniu moich problemow lokalizacji Tylko Jesli ktos sie z was rozstawal w Anglii I Ma Dzieci jAk to Zrobic I gdzie isc ! Jak sobie poradzic gdy nie mam kasy . Nie PROSZE o analizowanie tego jak rozwiazac moj problem mieszkania na odludziu..... To do niczego nie poprowadzi.
|
|
|
OliviaCam | Post #6 Ocena: 0 2015-02-09 08:19:14 (10 lat temu) |
Co to jest CAB ?
Nie posiadanie wspolnego konta w naszym wypadku to porada jego mamy o ILE dobrze pamietam jak mamy provlemy finansowe I myslimy o jakims rozwiazaniu on zawsZe rozmawia o tym ze swoja mama nie podejmuje tych decyzji ze mna . |
OliviaCam | Post #7 Ocena: 0 2015-02-09 08:24:01 (10 lat temu) |
A co do pisania w weekend ?!?! Serio ? On jest anglikiem nie rozumie po polsku pisze z telefonu a po zatym piszesz jakbys wiedziala wszystko I jak spedz amy weekend ! Nie rozumiem o co ci chodzi ? Atakujesz I krytykujesz Mnie ja pisze na forum Bo potrzebna mu porada od kogos kto Sie tu rozstawal z anglikiem jesli nie mozesz doradzic to prosZe nie pisz .
|
wielbicielka | Post #8 Ocena: 0 2015-02-09 08:28:41 (10 lat temu) |
Z nami od: 29-04-2011 Skąd: Londyn |
Cytat: 2015-02-09 08:24:01, OliviaCam napisał(a): A co do pisania w weekend ?!?! Serio ? On jest anglikiem nie rozumie po polsku pisze z telefonu a po zatym piszesz jakbys wiedziala wszystko I jak spedz amy weekend ! Nie rozumiem o co ci chodzi ? Atakujesz I krytykujesz Mnie ja pisze na forum Bo potrzebna mu porada od kogos kto Sie tu rozstawal z anglikiem jesli nie mozesz doradzic to prosZe nie pisz . Po pierwsze nie pisz post pod postem, korzystaj z funkcji "edytuj". Po drugie, po co piszesz na forum takie szczegoly, a pozniej masz pretensje jesli ktos cos napisze nie po Twojej mysli. To jest forum, nie chcesz zeby ludzie komentowali Twojego zycia to nie pisz o nim. Zobacz ile szczegolow do tej pory sama napisalas........ |
OliviaCam | Post #9 Ocena: 0 2015-02-09 08:45:52 (10 lat temu) |
Tak pisze by pokazac tylko sutuacje a nie po to by ktos pisal dlaczego robie tak a nie inaczej Bo to Przeciez do niczego nie prowadzi I nie przybliza do rozwiazania o to mu chodZi po co rozwijac dyskusje o tym czemu pisze w weekend jak in jest w domu - to w niczym nie pomoze
|
OliviaCam | Post #10 Ocena: 0 2015-02-09 08:50:51 (10 lat temu) |
Po pierwsze nie pisz post pod postem, korzystaj z funkcji "edytuj". Po drugie, po co piszesz na forum takie szczegoly, a pozniej masz pretensje jesli ktos cos napisze nie po Twojej mysli. To jest forum, nie chcesz zeby ludzie komentowali Twojego zycia to nie pisz o nim. Zobacz ile szczegolow do tej pory sama napisalas........ Pierwszy raz jestem na forum bo chcialam porady wiec nie Wiem jak tu pisac . Nie chce by ludzie komentowali zycie tylko jesli ktos sie zna to odpowiedzial na moje pytanie odnosnie rozstawania sie z anglikiem I jak to Wyglada z DZIECMI CZY to jest forum I wylapywaniu slowek z wiadomosci I Ich analizowaniu czy pisze sie na forum o porade I sie odpowiada jesli jest sie w stanie cos doradzic konkretnego ? Ja mam dzieci I Dla mnie to jest trudno sytuacja wiec chce by ktos doradzil jesli juz Sam sie w UK rozstawal I wie jak jest . Tylko tyle |