MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Posadzenie o uderzenie dziecka sasiadow

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 9 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

grawie3

Post #1 Ocena: 0

2014-08-31 22:15:02 (11 lat temu)

grawie3

Kobieta

Z nami od: 01-01-1970

Matka tej malej nie chce aby jej dziecko bylo przesluchiwane.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2014-08-31 22:19:48 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Pierwszy blad- poradze sobie sama. Jesli nie masz doswiadczenia w sprawach, to skad wiesz czy procedury zostaly zachowane, czy sa wogole podstawy zeby tobie zadawac pytania?

Tu nie chodzi o to, zeby cie namawiac do utrudniania dochodzenia, zeby cie namawiac do opozniania sledztwa. Tu chodzi o to, ze prawnik wie czy ty powinnas odpowiadac na cokolwiek.

Zlozylas wniosek o tym jak sasiedzi ciebie traktuja, jak cie szykanuja? Wspomnialas o tym wogole? Co ci doradzili?

Kiedy sadzisz ze jest dobry czas na adwotaka, jak juz swoimi odpowiedziami dalas im brakujaca czesc dochodzenia, nawet z tego sobie nie zdajac sprawy? Potem oczekiwanie od adwokata, zeby odkrecil wszystko.

Nie rozumiem tego, bo adwokat na posterunku jest za darmo, takie jest prawo. DIY jest dobre w wielu dziedzinach, ale nie tam gdzie moze to zawazyc na dalszym zyciu. Nie straszac zupelnie, ale pomyslalas, jakie moga byc konsekwencje jak postawiony zostanie ci zarzut napasci na dziecko? Jak nie byli jeszcze u ciebie z Social Services to wizyta nie powinna cie zdziwic.
Ada

Do góry stronyOffline

grawie3

Post #3 Ocena: 0

2014-08-31 22:27:50 (11 lat temu)

grawie3

Kobieta

Powiedzialam wszystko co dzialo sie przez ostatnie 3 lata. Powiedzieli ze mam dzwonic za kazdym razem na policje I wszystko zglaszac jesli sytuacja sie powtorzy. Kurcze ale jesli ja tej malej nie dotknelam to chyba nie mam sie czego obawiac.Prosze napisz mi w jakim celu social service przyjedzie?

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #4 Ocena: 0

2014-08-31 23:00:25 (11 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

podpuszczaja cie tutaj, ze jak masz jakis film to sprawe masz wygrana, choc tak naprawde to nie wiemy jak z tym filmem jest, czy to byl staly monitoring i czas zajscia byl jego czescia, czy tylko nagrane masz zajscie z tamta dziewczynka jak sie bije czy kloci z twoim dzieckiem
i czy wogole sad wezmie ten film pod uwage

pisalem ci wez adwokata, pisala Ada
a ty idziesz na policje i pleciesz o wszystkim jak by to ci moglo w czyms pomoc

sprawa jest przeciwko tobie i oni tylko staraja sie wylapac twoje bledy, potwierdzajace zarzot

lekcewarzysz to co pisze Ada, a to ona ma tutaj nalepsza wiedze i doswiadczenie

ja ci przyblizylem podobna sprawe, zebys wiedziala ze jest to powazne i nie dzieje sie to tak jak w naszych sadach w Polsce, tutaj to wszystko wyglada inaczej bo prawo jest calkiem inaczej skonstruowane

Do góry stronyOffline

grawie3

Post #5 Ocena: 0

2014-08-31 23:09:29 (11 lat temu)

grawie3

Kobieta

Jak nie ma obdukcji, nie ma zdjec ze faktycznie ma jakis slad po uderzeniu to chyba swiadczy o tym ze ja jej nic nie zrobilam. Druga sprawa jest taka ze jezeli oni zeznali ze to bylo na moim podworku a na filmie widac ze mala jest calkiem na innej posesji to chyba nikt mi nie wmowi ze ja ja uderzylam w moim ogrodzie. Ja juz zglupialam, nie wiem co mam myslec. Pytali mnie tylko gdzie ja bylam, gdzie byla ta mala, czy ja uderzylam czy nie. Zadnych innych pytan nie bylo, wiec chyba sobie niczym nie zaszkodzilam. Policjant ktory mnie przeslichiwal powiedzial ze nie ma na mnie zadnych konkretnych dowodow,ale jest zgloszenie I musza poznac wersje dwoch stron.

[ Ostatnio edytowany przez: grawie3 31-08-2014 23:45 ]

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2014-09-01 00:03:17 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Wersje rozne beda poznawac, to jest pewne. Poznaja zapewne tez i wersje tych sasiadow, to powiedza ze na ulicy wszyscy sa jak przyjaciele, bo nie chca miec zadnych problemow, i twoja wersja o przesladowaniu blednac zaczyna...

Nie wiem jak bezpieczny jest twoj film, jak zabezpieczone nagranie, czy pokazuje w czasie realnym, czy data i czas sie zgadzaja, i czy to co ty masz nagrane dotyczy zgloszonego zajscia ktore oni sprawdzaja (przyklad- ty im podalas filmik na ktorym twoja corka jest ofiara, ale to nie znaczy ze nie bylo zajscia kiedy ofiara bylo dziecko sasiadow- nie mowie, ze dziecko uderzylas, ale 5 min nagrania z 24 godzin, nie musi byc potwierdzeniem ze w ciagu pozostalych 23 godzin i 55 min nic sie nie wydarzylo innego).

Social Services- Policja dostaje zgloszenie, ze dorosla osoba pobila dziecko. Ta dorosla osoba ma pod opieka dwoje swoich dzieci. Pobicie dziecka sasiadow nie znaczy ze tylko sasiadow dzieci sa zagrozone. Policja ma obowiazek zglosic informacje do Social Services. Social Services maja obowiazek sprawdzic (jak skrupulatnie to zalezy od wielu rzeczy) i zdecydowac czy maja podstawy zeby sie wlaczyc do zycia rodziny (twojej) czy tez dzieci pod twoja opieka sa bezpieczne. Jakbys miala adwokata, to on zapytalby sie o to czy CID16 zostalo wyslane do SSD. Ja rozumiem, ze ty powiesz ze jeszcze nie zostalo udowodnione ze napewno pobilas, co nie znaczy ze system (jakkolwiek krytykowany ostatnio slusznie) powinien pozostawic dziecko/dzieci w potencjalnym zagrozeniu.

Zrobisz jak zechcesz.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2014-09-01 00:10:09 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

grawie3

Post #8 Ocena: 0

2014-09-01 07:12:04 (11 lat temu)

grawie3

Kobieta

Nie bede sobie glowy nabijac. Wiem ze nic nie zrobilam,jestem niewinna. Matka tej malej wczoraj powiedziala ze ona sie chce wycofac ale ze sie narazie nie da bo wszystko jest w toku I ze ma czekac az sie zjawia u niej w domu. Ona wczoraj pojechala na komisariat I probowala to wszystko wycofac. Moze bedzie tak ze jak ona sie wycofa to policja odlozy sprawe do akt, a jesli nie no to spotkamy sie w sadzie niestety. Czas pokaze.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2014-09-01 08:34:36 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Ona ci mowi, ze chce wycofac, ona ci mowi ze byla wczoraj specjalnie na komisariacie, ona mowi...ze ty pobilas jej dziecko.

Nie zwracalabym uwagi na to co ona ci mowi, bo to moze byc bez zadnego powiazania z prawda, o czym ty sama dobrze wiesz z tego co piszesz. Jak ona taka przychylna i slucha sasiadow ktorzy chca zeby wszyscy byli przyjaciolmi, to zastanow sie dlaczego nikt nie chce zlozyc zeznan ktore tobie pomoglyby?

Co sadzisz, ze im powie zeby wycofac? Ze sklamala i sama siebie wtedy w problemy wpakuje? Czy ze to jej partner wymusil na niej (pewnie sila- przemoc domowa fizyczna czy psychiczna) i wpakuje partnera w problemy, zeby.... tobie pomoc?

Zeby sie nie okazalo, ze zamiast sasiad tobie niby pomagac nie zostal zinterpretowany jako posrednik od ciebie namawiajacy ja do wycofania zeznan. Dziwne, ze sasiad potrafi jej prosto w twarz powiedziec ze robi niewinnym ludziom problemy, ale obawia sie isc i to powtorzyc na policji. To kogo sie sasiad obawia?
Ada

Do góry stronyOffline

grawie3

Post #10 Ocena: 0

2014-09-01 08:59:17 (11 lat temu)

grawie3

Kobieta

Ja z nikim nie rozmawiam o tym jakie zlozylam zeznania bo wiem ze oni moga to wykorzystac w sadzie przeciwko mnie. Ona sie tlumaczy tym ze ona nie chciala mnie oskarzac,ze chciala mnie tylko nastraszyc ale ze to jej partner (ktorego wywalila z domu juz z nia nie mieszka) zlozyl te zeznania. Ona niby nie podpisala sie ood tym. Mowila ze ona wie ze to sa dzieci I ze dzieci dzisiaj sie bija a jutro sa dobrymi przyjaciolmi. Ze niby emocje i ze zaluje ze mnie oskarzyla intakie tam.Teraz niby chce zeby to wszystko sie zakonczylo zeby nie szlo do sadu. Zobaczymy jak bedzie. Wiem jedno nie ufam jej I tyle.

[ Ostatnio edytowany przez: grawie3 01-09-2014 09:01 ]

Do góry stronyOffline

Strona 9 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,