MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Posadzenie o uderzenie dziecka sasiadow

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 7 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2014-08-30 11:41:48 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Kazdy moze miec swoje zdanie. Te swietnie niby przygotowane sprawy z "naocznymi" swiadkami widze na codzien. Wiekszosc swiadkow nawet nie dochodzi na rozprawe, a jak dostana oficjalne wezwanie, kiedy okazuje sie ze nie jest to juz dobrowolna przysluga, to dopiero zaczynaja sie komplikacje.

A klamstwo to widac z daleka grubymi nicmi szyte, mozna sie ludzic ze nie, jak mowie kazdy ma prawo do swojego zdania.

Nie jest super nowoscia perverting the course of justice oskarzenie.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tomaszzet

Post #2 Ocena: 0

2014-08-30 11:47:32 (11 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Prosta zasada. Nie trzeba się bać prawdy jesli nie ma się nic na sumieniu.

Konsekfentnie burzyć linię ataku, wykorzystując nieścisłości ich oskarżenia, by wzmocnić wątpliwości śledczych/sądu.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #3 Ocena: 0

2014-08-30 12:48:10 (11 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Niestety, w sądach, nawet krajów demokratycznych, prawda nie zawsze zwycięża. Chyba nie będziecie próbowali udowadniać, że jest inaczej?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

matkapolka

Post #4 Ocena: 0

2014-08-30 13:23:14 (11 lat temu)

matkapolka

Kobieta

Z nami od: 25-04-2013

Prawda i konsekwencja. Z własnego doświadczenia z UK w sprawie z sąsiadami.

Pewien stary prawnik powiedział mi coś co pamiętam do dziś, z jego doświadczenia zawodowego, cytuję - "w sądzie prawdy jest tyle ile nakłamią świadkowie".

[ Ostatnio edytowany przez: matkapolka 30-08-2014 13:23 ]

"Wszyscy jesteśmy ignorantami, tylko każdy w innej dziedzinie." Will Rogers

Do góry stronyOffline

grawie3

Post #5 Ocena: 0

2014-08-31 08:22:58 (11 lat temu)

grawie3

Kobieta

Z nami od: 01-01-1970

Ja juz po przesluchaniu. Powiedzialam jak bylo, dalam filmiki. Matka malej zeznala ze jej dzieci byly na moim podworku I ze ja ja uderzylam w twarz tak ze miala czerwony slad na policzku. Wszystkiemu zaprzeczylam. Na nagraniach widac ze o tej porze gdy ta mala miala byc na moim placu jest u sasiadow na innej posesji. Pytalam policjantow czy te filmy wystarcza I co dalej. Niestety nie powiedzial mi nic konkretnego. Powiedzial ze musze czekac, ze oni przyjada do mnie do domu za kilka dni I powiedza co I jak. Jak myslicie co teraz bedzie. Mam dowod ze matka klamie chociazby to ze mala byla u mnie na placu.

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #6 Ocena: 0

2014-08-31 08:48:49 (11 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Dobry początek. Poważna nieścisłość została wykazana. Tak trzymaj. Filmików nie kasuj, nie wiadomo co sie stanie z tymi, które im przekazałaś.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2014-08-31 11:17:42 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Narazie beda rozpatrywac sprawe, nie wiem czy matka powiedziala ze widziala co sie stalo, czy ze dziecko jej powiedzialo a ona nie widziala. Sprawdza zeznania matki i dziecka (z dzieckiem schodzi troche dluzej, bo jak chca zebrac prawidlowe zeznania, to musza to zrobic wg odpowiednich procedur, to jest jednak dziecko tylko), skonsultuja sie z prokuratorem, i on/ona zdecyduje czy sprawa ma isc dalej czy odlozona do akt, czy moze powiedza ze nia ma zadnych dowodow.

Ty teraz nie wiagaj sie w zadne dyskusje ani z matka ani z dzieckiem, nie staraj sie dowiedziec dlaczego tak a nie inaczej zeznala bo to ci zaszkodzi, bedzie widziane jako proba wymuszenia odwolania zeznan.

Jak dziecko przyjdzie sie bawic (nie wiem czy nie macie ogrodzenia ze dzieci moga przechodzic z jednego podworka na drugie), to powiedz ze nie jest to odpowiednia pora i ze musi isc do domu.

Z doroslymi tez nie dyskutuj, a wszelkie proby z ich strony wywarcia wplywu, zglaszaj na policje, dostalas numer sprawy sadze, jak nie to dzwon albo idz na posterunek.

Mam nadzieje ze mialas adwokata w czasie skladania wyjasnien.
Ada

Do góry stronyOffline

predatorstopa

Post #8 Ocena: 0

2014-08-31 11:58:24 (11 lat temu)

predatorstopa

Kobieta

Z nami od: 05-03-2013

Bedzie dobrze masz nagranie i to jest najwazniejsze.Pamietaj teraz ze jezeli co kolwiek powie zrobi to to zglaszaj na policje

Do góry stronyOffline

grawie3

Post #9 Ocena: 0

2014-08-31 21:18:38 (11 lat temu)

grawie3

Kobieta

Z nami od: 01-01-1970

Dzisiaj matka tej malej przyszla do moich sasiadow I przez plot zaczela do mnie mowic ze ona nie skladala na mnie doniesienia,ze to jej chlopak zrobil,ze ona chciala mnie tylko postraszyc. No zesz smiech na sali. Pojechala na komisariat I niby chciala wszystko wycofac,ale sie nie dalo, bo sprawa jest w toku. Nie wiem o co tej kobiecie chodzi. Chyba sie wystraszyla bo moj sasiad z ktorym sie przyjaznimy powiedzial jej ze mam takie filmiki i ze jest to wszystko dolaczone do moich zeznan.

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #10 Ocena: 0

2014-08-31 21:22:01 (11 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

A pisałaś że nie masz "dobrych" sąsiadów.
Trzymam kciuki za "załatwienie" pozytywnie tej... Nie napiszę bo mnie znowu zbanują.

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,