A klamstwo to widac z daleka grubymi nicmi szyte, mozna sie ludzic ze nie, jak mowie kazdy ma prawo do swojego zdania.
Nie jest super nowoscia perverting the course of justice oskarzenie.
Str 7 z 10 |
|
---|---|
Adacymru | Post #1 Ocena: 0 2014-08-30 11:41:48 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Kazdy moze miec swoje zdanie. Te swietnie niby przygotowane sprawy z "naocznymi" swiadkami widze na codzien. Wiekszosc swiadkow nawet nie dochodzi na rozprawe, a jak dostana oficjalne wezwanie, kiedy okazuje sie ze nie jest to juz dobrowolna przysluga, to dopiero zaczynaja sie komplikacje.
A klamstwo to widac z daleka grubymi nicmi szyte, mozna sie ludzic ze nie, jak mowie kazdy ma prawo do swojego zdania. Nie jest super nowoscia perverting the course of justice oskarzenie.
Ada
|
tomaszzet | Post #2 Ocena: 0 2014-08-30 11:47:32 (11 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Prosta zasada. Nie trzeba się bać prawdy jesli nie ma się nic na sumieniu.
Konsekfentnie burzyć linię ataku, wykorzystując nieścisłości ich oskarżenia, by wzmocnić wątpliwości śledczych/sądu. Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
stanislawski | Post #3 Ocena: 0 2014-08-30 12:48:10 (11 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Niestety, w sądach, nawet krajów demokratycznych, prawda nie zawsze zwycięża. Chyba nie będziecie próbowali udowadniać, że jest inaczej?
|
matkapolka | Post #4 Ocena: 0 2014-08-30 13:23:14 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-04-2013 Skąd: south east |
Prawda i konsekwencja. Z własnego doświadczenia z UK w sprawie z sąsiadami.
Pewien stary prawnik powiedział mi coś co pamiętam do dziś, z jego doświadczenia zawodowego, cytuję - "w sądzie prawdy jest tyle ile nakłamią świadkowie". [ Ostatnio edytowany przez: matkapolka 30-08-2014 13:23 ] "Wszyscy jesteśmy ignorantami, tylko każdy w innej dziedzinie."
Will Rogers
|
grawie3 | Post #5 Ocena: 0 2014-08-31 08:22:58 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-01-1970 Skąd: Bradford |
Ja juz po przesluchaniu. Powiedzialam jak bylo, dalam filmiki. Matka malej zeznala ze jej dzieci byly na moim podworku I ze ja ja uderzylam w twarz tak ze miala czerwony slad na policzku. Wszystkiemu zaprzeczylam. Na nagraniach widac ze o tej porze gdy ta mala miala byc na moim placu jest u sasiadow na innej posesji. Pytalam policjantow czy te filmy wystarcza I co dalej. Niestety nie powiedzial mi nic konkretnego. Powiedzial ze musze czekac, ze oni przyjada do mnie do domu za kilka dni I powiedza co I jak. Jak myslicie co teraz bedzie. Mam dowod ze matka klamie chociazby to ze mala byla u mnie na placu.
|
|
|
tomaszzet | Post #6 Ocena: 0 2014-08-31 08:48:49 (11 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Dobry początek. Poważna nieścisłość została wykazana. Tak trzymaj. Filmików nie kasuj, nie wiadomo co sie stanie z tymi, które im przekazałaś.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
Adacymru | Post #7 Ocena: 0 2014-08-31 11:17:42 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Narazie beda rozpatrywac sprawe, nie wiem czy matka powiedziala ze widziala co sie stalo, czy ze dziecko jej powiedzialo a ona nie widziala. Sprawdza zeznania matki i dziecka (z dzieckiem schodzi troche dluzej, bo jak chca zebrac prawidlowe zeznania, to musza to zrobic wg odpowiednich procedur, to jest jednak dziecko tylko), skonsultuja sie z prokuratorem, i on/ona zdecyduje czy sprawa ma isc dalej czy odlozona do akt, czy moze powiedza ze nia ma zadnych dowodow.
Ty teraz nie wiagaj sie w zadne dyskusje ani z matka ani z dzieckiem, nie staraj sie dowiedziec dlaczego tak a nie inaczej zeznala bo to ci zaszkodzi, bedzie widziane jako proba wymuszenia odwolania zeznan. Jak dziecko przyjdzie sie bawic (nie wiem czy nie macie ogrodzenia ze dzieci moga przechodzic z jednego podworka na drugie), to powiedz ze nie jest to odpowiednia pora i ze musi isc do domu. Z doroslymi tez nie dyskutuj, a wszelkie proby z ich strony wywarcia wplywu, zglaszaj na policje, dostalas numer sprawy sadze, jak nie to dzwon albo idz na posterunek. Mam nadzieje ze mialas adwokata w czasie skladania wyjasnien.
Ada
|
predatorstopa | Post #8 Ocena: 0 2014-08-31 11:58:24 (11 lat temu) |
Z nami od: 05-03-2013 Skąd: leicester |
Bedzie dobrze masz nagranie i to jest najwazniejsze.Pamietaj teraz ze jezeli co kolwiek powie zrobi to to zglaszaj na policje
|
grawie3 | Post #9 Ocena: 0 2014-08-31 21:18:38 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-01-1970 Skąd: Bradford |
Dzisiaj matka tej malej przyszla do moich sasiadow I przez plot zaczela do mnie mowic ze ona nie skladala na mnie doniesienia,ze to jej chlopak zrobil,ze ona chciala mnie tylko postraszyc. No zesz smiech na sali. Pojechala na komisariat I niby chciala wszystko wycofac,ale sie nie dalo, bo sprawa jest w toku. Nie wiem o co tej kobiecie chodzi. Chyba sie wystraszyla bo moj sasiad z ktorym sie przyjaznimy powiedzial jej ze mam takie filmiki i ze jest to wszystko dolaczone do moich zeznan.
|
ie2ox4-b | Post #10 Ocena: 0 2014-08-31 21:22:01 (11 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 27-05-2014 Skąd: Oxford |
A pisałaś że nie masz "dobrych" sąsiadów.
Trzymam kciuki za "załatwienie" pozytywnie tej... Nie napiszę bo mnie znowu zbanują. |