Str 5 z 10 |
|
---|---|
grawie3 | Post #1 Ocena: 0 2014-08-29 21:56:59 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-01-1970 Skąd: Bradford |
Panika jutro jade na policje I zobacze co oni wogole zglosili, jezeli bedzie trzeba to owszem zatrudnie prawnika, w tym momencie jestem bogatsza w wiedze dzieki wam I wiem jak jutro uderzyc. Obawialam sie ze wezma swiadka , ale ewa28300 bardzo mi pomogla swoim pomyslem juz sie nie boje, dam rade.
|
Onieznajomy | Post #2 Ocena: 0 2014-08-29 21:58:17 (11 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2011 Skąd: Glasgow |
mysle ze sprawa o pobicie dziecka przez dorosla osobe jest prowadzona z urzedu
boje sie tez ze jezeli dojdzie do procesu to bez prawnika bedzie trudno ====================================================== kiedys przy podobnej sprawie ojciec rodziny, ktora zostala oskarzona w podobnym zajsciu, zostal pobity przez ojca dziecka ktore niby bylo poszkodowane czlowiek tez chial zglosic pobicie na policji ale odmuwili przyjecia zgloszenia, bo wlasnie przeciw niemu toczy sie postepowanie i nie moga oskarzyc w tym momecie osobe ktora juz wystepuje u nich jako poszkodowana sprawe mozna bylo wniesc dopiero po uniewinnienu tego czlowieka nie znam tutejszego prawa ale wiem jak wyglada taka sprawa w praktyce |
grawie3 | Post #3 Ocena: 0 2014-08-29 22:00:45 (11 lat temu) |
Mala zmyslila to ze ja jej cos zrobilam bo bala sie ze jej matka zobaczy nagranie jak ona oklada moja corke. Matka wrocila pare minutbwczesniej do domu I nie interesowala sie tym co robia jej dzieci, wiec ja powiedzialam ze ide do jej matki a ona w placz I pobiegla powiedziala ze ja ja uderzylam. Oto cala historia. Matka nie chciala ogladac nagrania z kamery tylko pewna siebie I swojego grzecznego dziecka zadzwonila na policje.
|
grawie3 | Post #4 Ocena: 0 2014-08-29 22:02:32 (11 lat temu) |
Czyli jezeli oni zadzwonili na policje to tylko po to zebym ja tego nie zrobila pierwsza, bo teraz nic nie bede mogla im zrobic dopoki nie zostane uniewinniona. Jezeli ja bym zadzwonila I zglosila to co sie stalo to oni mieli by przetabane. Wiedza jak mnie zniszczyc.
[ Ostatnio edytowany przez: grawie3 29-08-2014 22:03 ] |
Post #5 Ocena: 0 2014-08-29 22:28:25 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
grawie3 | Post #6 Ocena: 0 2014-08-29 22:30:39 (11 lat temu) |
Jutro napisze jak to wszystko sie potoczylo. Dziekuje za dobre rady I pomoc. Pozdrawiam.
|
Post #7 Ocena: 0 2014-08-29 23:08:57 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Adacymru | Post #8 Ocena: 0 2014-08-29 23:45:30 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: Popros o konfrontacje z tym swiadkiem
Nie wiem z jakiego filmu takie sceny, ale napewno nie z dokumentarnego o prowadzeniu dochodzenia. Sprawa pobicia dziecka przez osobe dorosla bedzie traktowane powaznie. Od tego jest dochodzenie, zeby zebrac dowody. Nie ma zadnych przeszkod zlozyc wniosek przeciwko osobie, ktora oskarzenie wniosla wczesniej, nie ma potrzeby czekania do rozpatrzenia sprawy (z wielu dowodow nie byloby juz zadnego uzytku, i prawo nie moze pozwolic zeby ofiara musiala czekac nawet lata, zeby miala prawo do zlozenia wniosku). Adwokat z urzedu bedzie dostepny na policji, trzeba zaznaczyc ze chce sie skorzystac, zreszta obowiazkiem proceduralnym policjanta jest zaproponowac przesluchiwanej osobie obecnosc prawnika. Film jak najbardziej bedzie ogladniety, jakkolwiek pierwsze pytanie jakie sie cisnie na usta, to jak rodzic za priorytet obiera wlaczanie kamerki zamiast ratowac dziecko, chyba ze to nagranie z kamery monitorujacej. Dzieci pozostawione bez opieki, to co innego niz dzieci bawiace sie w ogrodku jak rodzice sa w domu. Jak nic nie zrobilas, to nie maluj juz sobie ciemnych obrazow. Gdyby twoje dziecko powiedzialo ci, ze ktos go napadl, to chcialabys zeby sprawa zostala powaznie rozpatrzona. Obowiazek udowodnienia winy bedzie na barkach instytucji, prokuratury. Ty nie masz obowiazku udowodnic swojej niewinnosci.
Ada
|
grawie3 | Post #9 Ocena: 0 2014-08-30 05:14:08 (11 lat temu) |
Nagrania mam z kamer zamontowanych na domu, zamontowalismy je 2 dni temu I mam nadzieje ze to bedzie na moja korzysc. Ja nie mialam jak reagowac , bo mialam na rekach 5 miesiecznego synka. Zaraz po calym ataku na moje dziecko chcialam porozmawiac z matka tej malej I pokazac jej nagranie zeby wiedziala ze ide z tym na policje. Pytanie nasuwa sie samo gdzie byla matka tej malej w momencie gdy ona sie pastwila nad moja corka? Jak zwykle wozila sie samochodem a dzieci same na dworze, czuja sie bezkarnie, bo wiedza ze matka nie reaguje na moje skargi. Jak wolalam ja zeby zobaczyla nagranie to nie chciala nic ogladac. Sama zadzwonila I oskarzyla mnie ze to ja uderzylam jej dziecko. Prawda jest taka ze oni chca mniewykonczyc psychicznie I sa na dobrej drodze.
|
grawie3 | Post #10 Ocena: 0 2014-08-30 05:20:47 (11 lat temu) |
Czyli ja nie moge wniesc oskarzenia o rasizm bo ja jestem oskarzona I musze poczekac na uniewinnienie,ale moj maz takie oskarzenie moze zlozyc I walczyc o spokoj I normalne traktowanie.
|