Str 95 z 194 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-12-22 20:19:23 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
elizaglasgow | Post #2 Ocena: 0 2010-12-22 20:24:46 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 05-09-2009 Skąd: glasgow |
Sylwia podejdz do opieki spolecznej, pomoga ci w jaknajszybszym uzyskaniu Jobseeker's Allowance.Jako bezrobotna musisz najpierw uzyskac ten zasilek, zeby Council wynajal tobie lokal.JSA gwarantuje ci Housing Benefit, ktory pokryje czynsz, w calosci.Obawiaja sie, ze nie bedziesz placic czynszu, bo nie masz dochodu, nie moga ci przydzielic zatem mieszkania.Takie sa przepisy.Odwiedz Social Services-przyspiesza sprawe zasilku, pomoga w uzyskaniu innego lokalu, gdyby okazalo sie, ze to mieszkanie Council wynajal juz innej rodzinie.Mozesz tez znalezc zakwaterowanie w tymczasowym mieszkaniu, ale wowczas, jak bedziesz pobierac JSA-pobyt w takim tymczasowym miejscu rowniez pokryje Housing Benefit.Zobaczysz, ze jak uzyskasz jobseekers allowance, to twoje problemy znikna.Musisz poprosic o pomoc, wsparcie a najlepszym miejscem jest wlasnie opieka spoleczna.Masz dzieci i nikt nie zostawi ciebie w potrzebie.Jak dzieci sie ucza, chodza do szkoly to popros rowniez dyrekcje o pomoc, skontaktuja sie z opieka spoleczna, bo to jest ich obowiazek.Nie trac czasu, zacznij dzialac.
|
krakn | Post #3 Ocena: 0 2010-12-22 20:28:00 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
mozna zawsze zlozyc wniosek,
Najwyżej odrzuca. wlasciwie nie ma jasnej reguły, nawet w jednym miescie rozne dzielnice maja swoje odrebne kryteria. Wszystko zależy czy dana dzielnica ma duzo takich mieszkan, czy jest bogata, Logiczne jak ma biednych mieszkańców to ma malo mieszkan socjalnych bo ktos musi to otrzymywać, nie wszystko idzie z centralnego skarbca. Jak sa dzielnice czy biedne miasteczka to trudno o uzyskanie jakiejkolwiek pomocy. Po prostu zbywaja i odsyłają od jednego do drugiego. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
elizaglasgow | Post #4 Ocena: 0 2010-12-22 20:57:18 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 05-09-2009 Skąd: glasgow |
Krakn, akurat osoby ktore referuje Council, ludzie bezdomni musza przynajmniej uzyskac lokal tymczasowy-to juz zalezy od sytuacji, indywidualnej, przy eksmisji nie maja obowiazku niczego stalego oferowac, robia to czesto, ze wzgledu na dzieci.Bezdomny bierze to, co mu daja, bo w innym przypadku odbieraja to jako odmowe udzielenia pomocy.Nie chcesz, nie potrzebujesz, nie jestes zatem w dramatycznej sytuacji.Dopoki lokal spelnia standarty to nie powinienes od tak odmawiac, w koncu to ty prosisz o pomoc, bo zostales do tego zmuszony.Masz miec dach nad glowa a nie dogodny dojazd do pracy, idealna wielkosc lokalu, polozenie.To jest w koncu mieszkalnictwo socjalne, nie agencja posredniczaca w wynajmie.
Np w Lanarkshire sa dzielnice w ktorych za Chiny nie dostaniesz lokalu, nie dlatego, ze jest to popularne miejsce, blisko centrum, tylko dlatego, ze jest to najbiedniejsza dzielnica, ktora zamieszkuja glownie emeryci np.Bezdomny tez nie zostanie obsluzony, jesli zglosi sie do nieodpowiedniego oddzialu opieki spolecznej.Musi odwiedzic ten najblizszy, pod ktory podlega.Bezdomnych kieruje sie tam, gdzie taki bezdomny nie bedzie czekal latami, bo przeciez nie moze, ma piorytet. Mieszkalnictwo socjalne w UK kuleje juz dobrych kilka lat. Od 2007 wiekszosc Councili w Szkocji wstrzymala wykup, do 2012r, uzyskano na to zgode ze Scottish Housing Community, bez tej zgody bylby problem, gdyz lokatorzy maja swoje prawa, do wykupy tez.Kryzys ekonomiczny nie pomaga zmienic tej sytuacji.Teraz to chyba tylko ludzie, ktorzy maja wlasnie status bezdomnego moga wynajac w miare szybko taki lokal. |
sylwia999 | Post #5 Ocena: 0 2010-12-23 09:50:42 (15 lat temu) |
Z nami od: 22-12-2010 Skąd: UK |
dziekuje bardzo za odpowiedz i zrobie tak jak piszesz zrobie wszystko zeby odzyskac to mieszkanie bylam nawet u prawnika z tym jak to zobaczyl to byl w szoku i powiedzial ze nie mieli prawa tak postapic poniewaz poto przechodzilam cala ta procedure zeby stwierdzic czy mi sie nalezy czy nie wiec skoro to przeszlam to mi sie nalezy w innym przypadku nie bylabym nawet na liscie oczekujacy1ch wiec nie mogli tak postapi.Tak czy inaczej dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam i zycze wesolych swiat;
|
|
|
nataleczka891 | Post #6 Ocena: 0 2011-03-07 13:41:16 (14 lat temu) |
Z nami od: 07-03-2011 Skąd: s |
mam pytanie jakie mam szanse na dostanie mieszkania socjalnego?
Mam 2 letniego syna chorego na astmę i częste infekcje dróg oddechowych wynajmujemy 2 pokojowe mieszkanie z bardzo złym stanie pleśń na ścianach w 3 miejscach zapada się podłoga przeciek woda na suficie w łazience z zlewu wanny i wc, mieszkanie jest bardzo zimne a naprawdę grzejniki choć ciągle na 8. Nie posiadamy ogrodu dodam jeszcze ze zaświadczenie o chorobie mam wystawione w Polsce ale przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego i dodam ze leczę syna też tutaj ma stałe zlecenie na wziewy i kremy do kąpieli bo ma problem ze skórą? A i jeszcze dodam ze ja nie pracuje tylko partner ja zajmuje się dzieckiem a partner zarabia około 220-230 funtów tygodniowo. Proszę o odpowiedz czy mam szanse na mieszkanie? |
Post #7 Ocena: 0 2011-03-07 13:45:13 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
karjo1 | Post #8 Ocena: 0 2011-03-07 13:58:10 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Akurat w Shropshire mozna znalezc cos w niezlej cenie, w dobrej okolicy, i ewentualnie starac sie o zasilek mieszkaniowy. Bedzie szybciej, sami wybierzecie okolice, zamiast czekac nie wiadomo jak dlugo.
|
Post #9 Ocena: 0 2011-03-07 14:06:33 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
karjo1 | Post #10 Ocena: 0 2011-03-07 14:21:14 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Edzie, a od kiedy socjal jest 'wlasnym'
![]() Niezaleznie od kogo sie wynajmuje, majac w planach zakup, szuka sie dobrze platnej pracy i wybiera lokum. |