MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mieszkanie socjalne :)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 94 z 194 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 93 | 94 | 95 ... 192 | 193 | 194 ] - Skocz do strony

Str 94 z 194

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2010-12-13 18:07:01 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Ile juz mieszkasz w tym miejscu z urzedu?
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

elizaglasgow

Post #2 Ocena: 0

2010-12-13 18:56:29 (15 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 05-09-2009

Kontekst jest ten sam, ta sama informacja na temat zakwaterowania tymczasowego, rozwinieto tylko temat opieki spolecznej.Wedlug mnie pomoc, ktora do tej pory otrzymales i ta ktora zaproponowano w tej chwili idealnie obrazuje osoby ze statusem intencionally homeless.Pamietaj, co rowniez wkleilam wyzej, ze Council moze nadac wam piorytet, nie musi jednak wciagac was na liste oczekujacych na lokal.Idealnie pasuje tez sytuacja z depozytem(pokrywa sie z tym, co skopiowalam ze stronki SE.
Musisz pamietac o jednym, ze Council nie ma obowiazku wam pomagac, po uplywie 28 dni od umieszczenia was w lokalu zastepczym.Robi to jednak, ze wzgledu na dzieci, z porozumieniem z Social Services, robi to w tej chwili, oferujac wam pomoc, gwarantuje dopozyt.Co zrobisz, jesli nie znajda dla was innego lokalu?Mysle, ze w sytuacji, do ktorej...no nie ma co ukrywac.. sam doprowadziles, nie powinienes wybrzydzac.Ludzie w Councilu tez o tym wiedza, robia co moga, a tobie wciaz nie pasuje.Dostales dach nad glowa, taki, jaki ci przysluguje, oferuja kolejny, chca zaplacic, to nie podoba sie tobie lokalizacja...Wiesz, ze z takimi referencjami nikt uczciwie nie wynajmie wam mieszkania.Nie obraz sie, ale...darowanemu koniowi nie zaglada sie w zeby.Jestes w sytuacji bez wyjscia, nikt tez nie zmusza ciebie, zebys zostal w oferowanym tobie mieszkaniu na wieki-staniesz na nogi, to wyprowadzisz sie.

Do góry stronyOffline

samuel1910

Post #3 Ocena: 0

2010-12-13 21:33:37 (15 lat temu)

samuel1910

Mężczyzna

Z nami od: 29-11-2010

Do Ada: w środę bedzie 2 tyg.
Do Eliza: Tak nie muszą pomagać, ludzie wcale nie muszą żyć.... Nie rozumiesz że jak tam bym przyjął mieszkanie to żona straci prace zanim staniemy na nogi!? czytanie ze zrozumieniem ...
a propo kontekstu napisze innym razem. Zadziwiające jest tylko jak pomimo pobieżnego poznania sprawy i wszystkich jej aspektów można wysuwać tak daleko idące wnioski (np. jestem na liście patrz mój pierwszy post), czekam jak mi poradzisz kupić w tesco namiot :-)

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2010-12-13 21:46:08 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Ja ponownie proponuje udac sie do Shelter po dodatkowa porade, oni rowniez moga interweniowac w urzedzie w twojej sprawie.

Shelter Derbishire

[ Ostatnio edytowany przez: Adacymru 13-12-2010 21:46 ]

Ada

Do góry stronyOffline

elizaglasgow

Post #5 Ocena: 0

2010-12-13 21:54:49 (15 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Samuel, jestes, lub byles na liscie, do momentu, jak sprawy nie przejal inny pracownik.Chcesz, kloc sie, o lepsze warunki.
Zanim...udasz sie po ta porade, to nie odrzucaj propozycji..., o czym napisano na stronce SE, bo mozesz zostac bez dachu nad glowa w czasie, gdy twoja sprawa bedzie rozpatrywana, i uplynie, czego ci nie zycze 28 dni, od przydzilu lokalu tymczasowego.

Wiesz, namiot i moze dobre rozwiazanie, zona nie bedzie musiala do pracy dojezdzac.Pamietaj, ze to twoja wina, ze straciliscie lokal i nie wymgaj cudow od urzedow, ktore maja ograniczone mozliwosci-no, jak nie maja, to z nieba im dla ciebie, dla zony nie spadnie.Dziwi mnie twoje podejscie, na prawde, jakos skruchy, zazenowania, winy twojej w tym wszystkim nie widze, tylko postawe roszczeniowa.Nie obrazaj sie, ale kazdy ma prawo do opinii, ty na temat pracy urzedu, jak na temat twojej postawy.Nie chcesz porady, to nie pros drugi raz.Probuje ci przedstawic inny aspekt, przepisy, mozliwosci , nie tylko link do strony, z ktorej niewiele mozna sie dowiedziec i nie jest odpowiedzia na twoje pytanie.Adres doradcy w googlach, to chyba potrafiles sam znalezc?Zona nie moze dojezdzac, jak inni do pracy, przez pol roku?Jak daleko oddalone jest to mieszkanie od miejsca pracy, 40 mil?

[ Ostatnio edytowany przez: elizaglasgow 13-12-2010 22:00 ]

Do góry stronyOffline

samuel1910

Post #6 Ocena: 0

2010-12-13 22:08:47 (15 lat temu)

samuel1910

Mężczyzna

Z nami od: 29-11-2010

Zona nie moze dojezdzac, jak inni do pracy, przez pol roku?Jak daleko oddalone jest to mieszkanie, od miejsca pracy, 40 mil?

jest to dziura gdzie jadą dokładnie 4 autobusy dziennie. i nie ma nawet ścieżki żeby iść pieszo . przez łąki ? i dzieciom zostawić jedzenie i zamknąć w domu ? znasz realne życie? po za tym widocznie płacę podatki i przysługują mi takie same prawa jak innym. Cieszę się że nie pracujesz w Counsilu i dziekuję Ci serdecznie za wszystkie dalsze porady. zgryzliwość to cecha zawodowa czy wrodzona?

[ Ostatnio edytowany przez: samuel1910 13-12-2010 22:23 ]

Do góry stronyOffline

elizaglasgow

Post #7 Ocena: 0

2010-12-13 22:24:29 (15 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

To ja czegos nie rozumiem?To jak zona chce wrocic do pracy, jak nie ma opieki do dzieci, skoro mowisz o zostawieniu ich samych w domu.Jedna nianka, jedno przedszkole?Nie, mylisz sie, w tej kwestii, nie przysluguja tobie takie same prawa jak wszystkim bezdomnym.Jedni traca dach nad glowa, bo dostaja wymowienie, innych dom zostaje spalony, ci, ktorzy nie splacaja mortgage, nie placa czynszu sa w sytuacji na ktora mieli wplyw sa traktowani inaczej.Im trzeba zapewnic dorazna pomoc, reszta to kwestia dobrej woli i troska o dzieci.Zmien nastawienie, to moze otrzymasz to, czego wymagasz.
Nie zgryzliwosc...Tylko zdrowy rozsadek.Co dostalbys w tej sytuacji w Polsce?Nic.Bylam w podobnej sytuacji, tylko ja dostalam wymowienie, otrzymalam lokal zastepczy, rowniez bylam na liscie oczekujacych, zrezygnowalam, ale nie robilam scen, nie mialam pretensji, ze ktos mnie chce umiescic w nieciekawym miejscu, bo zdaje sobie sprawe, zdawalam, ze niestety mieszkalnictwo socjalne nie bedzie darem od niebios.Mnie sie udalo wynajac lokal samej, ale gdybym nie miala za co, na pewno przyjelabym pomoc urzedu, nie mialabym wyjscia.Tez dojezdzam do pracy na wioche-20 mil, stoje w korku a dzieci mam pod opieka obcych ludzi, nie mam wyjscia, jak chce zarabiac i zapewnic im lepsze zycie.

[ Ostatnio edytowany przez: elizaglasgow 13-12-2010 22:30 ]

Do góry stronyOffline

monira

Post #8 Ocena: 0

2010-12-13 22:45:28 (15 lat temu)

monira

Kobieta

Z nami od: 13-12-2010

hej sam nie,bo masz kobiete wiec ja na aplikacji musisz uwzglednic.A wszystko zalerzy od sytuacji materialnej twojej.Tak naprawde w kazdym miescie jest inaczej,ja mieszkam w Cheltenham i u nas czekasz latami na mieszkanie pozdrawiam

Do góry stronyOffline

sylwia999

Post #9 Ocena: 0

2010-12-22 17:19:39 (15 lat temu)

sylwia999

Kobieta

Z nami od: 22-12-2010

ok wiec ja wam opowiem moja sytuacje ;otoz owszem dostalam od nich mieszkanie pierwsz oferte odrzucilam ale juz druga przyjelam mieszkanie nawet fajne podpisalam wstepna umowe i dalej mialam czekac na telefon od nich kiedy to bede mogla bprzyjsc po klucze poniewaz mieszkanie mialo byc wyremontowane czesciowo przez nich wymiana okien kuchnia i lazienka no wiec doczekalam sie w koncu tego telefonu mieszkanie bylo juz gotowe i mialam tylko przyjsc odebrac klucze i przyniesc dokumenty pani wymienila ktore to dokumenty mam wziac zapytala czy pracuje powiedzialam ze nie(wlasnie stracilam prace i dwa razy ich informowalam o tym powiedzieli ze to zaden problem nie ma czym sie martwic bo bede miala dofinansowanie wiec wszystko jest ok.)nie pytajac o nic powiedziala ze wlasnie w tym momencie odbieraja mi mieszkanie ze je stracilam nawet nie pytala mnie o nic dopiero na koncu tej rozmowy zapytala czy ma zasilek dla bezrobotnych ja jej na to ze czekam bo dopiero sie zarejestrowalam(i tak mi go nie dadza z tysiaca powodow jak wielu nie dostalo)wiec powiedziala ze dgybym byla angielka to by mi dali to mieszkanie tylko ja nie rozumiem jak moga dac i zaraz zabrac wiem ze nie mieli prawa ale zrobili to wiec ja mam pytanie czy ktos z was lub waszych znajomych mial lub slyszala o takiej sytuacji i jak ja rozwiazac jak odzyskac to mieszkanie bo zamierzam je odzyskac skoro dali zaznaczam ze mieszkam z dwojka dzieci i dzieki nim stalam sie osoba jednoczesnie bezdomna poniewaz w momencie kiedy dostalam to mieszkanie dalam wypowiedzenie do landlorda (obowiazywalo mnie miesieczne wypowiedzenie i dogadalismy sie ze odmieszkam depozyt wiec dalej mu nie placilam)wiec tak o to council pozbawil mnie i moje dzieci dachu nad glowa;

Do góry stronyOffline

eladudzia

Post #10 Ocena: 0

2010-12-22 19:51:26 (15 lat temu)

eladudzia

Kobieta

Z nami od: 09-06-2007

Ja wraz z rodziną otrzymałam mieszkanie socjalne 2 lata temu. Zanim jednak wprowadziliśmy się do tego mieszkania, mieszkaliśmy 3 tygodnie w motelu. Do motelu skierował nas Council. Status bezdomnego otrzymaliśmy w wyniku eksmisji z wynajmowanego lokalu. Tak czy siak, pani, która przyjmowała od nas dokumenty powiedziała, że nasze dziecko szybciej zacznie chodzić ( 5-cio miesięczne) niż otrzymamy mieszkanie socjalne,bo pierszeństwo mają Anglicy. Mój mąż bardzo się wkurzył i zaczął krzyczeć na nią więc ochrona kazała mu opuścić Council. Po powrocie do domu zadzwonił do pani, która prowadziła naszą sprawę. Kiedy otrzymaliśmy status bezdomnych dostaliśmy pismo, kto zajmuje się naszą sprawą więc mąż zadzwonił do Councila i poprosił o rozmowę z tą panią. Nie było problemu z połączeniem nas z nią. Ona na spokojnie nam wytłumaczyła co robić dalej i jak to wszystko będzie wyglądało. Moja rada, nie słuchać urzędasów, którzy siedzą za biurkiem i tylko przyjmują takich benificjentów, bo to nie oni decydują o naszym losie lecz kontaktować się bezpośrednio z osoba prowadzącą naszą sprawę.

Do góry stronyOffline

Strona 94 z 194 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 93 | 94 | 95 ... 192 | 193 | 194 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,