2010-03-03 00:37:21, magdalena32mmm napisał(a):
hmmm...no wlasnie wiem ze sa budowane osiedlana mieszkania consilowskie.a nie pisze o benefitach bo nie dostaniemy nic poki nie ma dzidiusia.w sumie dostalismy tax credit 2,5f tygodniowo...wiec jak widac poki nie ma dziecka to ich nie wiele obchodzi.a starac sie bedziemy o benefity jak urodzi sie dzidzius i nie dostaniemy mieszkania.w sumie i tak szukamy mieszkania od kogos prywatnie.to nie jest tak ze siedze w consilu i narzekam i juz...poza tym czytam na necie setki postow i duzo ludzi ubiega sie i dostaje mieszkanka w lepszej sytuacji niz moja...kolezanka wlasnie dostala-domek,majac 2dzieci ale obydwoje pracuja na kontrakcie.czekali jakies pol roku.nie przeraza mnie remont bo moj partner sam zrobilby go powoli.wiec wolalabym dostac socjal i wyremontowac go niz wynajmowac za niemale pieniadze
Teraz zmienily sie przepisy i jesli ktos wlasnowolnie staje sie bezdomnym nie ma szans liczyc na lokum councilowskie,ale Ty Magda masz wypowiedzenie,najlepiej jesli byloby pisemne.
Mozesz dolaczyc je do aplikacji.
Znajomi dostali mieszkanie tuz przed urodzeniem dziecka,aplikowali zaraz po tym jak okazalo sie ze bede miec dzidziusia.