MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mieszkanie socjalne :)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 73 z 194 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 72 | 73 | 74 ... 192 | 193 | 194 ] - Skocz do strony

Str 73 z 194

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

pestka0520

Post #1 Ocena: 0

2010-02-23 12:32:18 (15 lat temu)

pestka0520

Kobieta

Z nami od: 22-02-2010

Ehhh.. Musimy czekać 2 tygodnie na zarejestrowanie i przyznanie pkt, ale mimo wszystko dzwonimy i dowiadujemy się. Niestety jak na razie odzywają się jedynie automatyczne sekretarki, nie damy jednak tak łatwo za wygraną ;)

Pozdrawiam :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

magdalena32mmm

Post #2 Ocena: 0

2010-02-24 20:08:04 (15 lat temu)

magdalena32mmm

Kobieta

Z nami od: 24-02-2010

witam:) moja sytuacja wyglada takze jestem w 6mies ciazy,pracuje tylko moj partner i zarabia ok250f tyg.mieszkamy obecnie na 1pojedynczym pokoiku,kuchnie i lazienke dzielimy z reszta domownikow.dostalismy wypowiedzenie ztego mieszkania ze wzl na ciaze.aplikacje zlozylismy i dostalismy 20pkt i nie wiem jakie szanse mamy na jakikolwiek lokum.nie wazne czy flat czy cokolwiek innego.w agencjach nie chca nam wynajac flata tylko 2bedroom-a nas na taki wynajem niestac czy ktos moze wie czy mamy jakiekolwiek szanse na jakies lokum???
dodam ze jestesmy w hrabstwie lincolnshire,wiem ze to bywa roznie w kazdym hrabstwie.w pon idziemy do consilu,ale moze ktos spotkal sie z podobna sytuacja...i pocieszy mnie jakkolwiek...

Do góry stronyOffline

magdalena32mmm

Post #3 Ocena: 0

2010-02-24 20:08:18 (15 lat temu)

magdalena32mmm

Kobieta

witam:) moja sytuacja wyglada takze jestem w 6mies ciazy,pracuje tylko moj partner i zarabia ok250f tyg.mieszkamy obecnie na 1pojedynczym pokoiku,kuchnie i lazienke dzielimy z reszta domownikow.dostalismy wypowiedzenie ztego mieszkania ze wzl na ciaze.aplikacje zlozylismy i dostalismy 20pkt i nie wiem jakie szanse mamy na jakikolwiek lokum.nie wazne czy flat czy cokolwiek innego.w agencjach nie chca nam wynajac flata tylko 2bedroom-a nas na taki wynajem niestac czy ktos moze wie czy mamy jakiekolwiek szanse na jakies lokum???
dodam ze jestesmy w hrabstwie lincolnshire,wiem ze to bywa roznie w kazdym hrabstwie.w pon idziemy do consilu,ale moze ktos spotkal sie z podobna sytuacja...i pocieszy mnie jakkolwiek...

Do góry stronyOffline

magdalena32mmm

Post #4 Ocena: 0

2010-02-24 20:08:41 (15 lat temu)

magdalena32mmm

Kobieta

Do góry stronyOffline

magdalena32mmm

Post #5 Ocena: 0

2010-02-24 20:09:09 (15 lat temu)

magdalena32mmm

Kobieta

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2010-02-24 20:13:35 (15 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Bez przesady, nie sa to zle zarobki. Moze raczej warto wynajac mieszkanie i sporbowac sie ubiegac o dofinansowanie do kosztow najmu? Chociaz macie do wyboru okolice, gdzie bedziecie mieszkac, a standart i wyposazenie mieszkania pozwoli uniknac poczatkowych wydatkow.
Lokale socjalne sa czesto do remontu i zupelnie puste (bez agd), okolica tez moze byc nieciekawa, jak na socjal przystalo...

Do góry stronyOffline

ag-tom

Post #7 Ocena: 0

2010-02-24 20:40:11 (15 lat temu)

ag-tom

Mężczyzna

Z nami od: 29-10-2008

Cytat:

2010-02-24 20:09:09, magdalena32mmm napisał(a):

Macie b.duze szanse na dwie sypialnie z councilu. Musicie jedynie zaniesc do office wypowiedzenie na pismie. Jesli wypowiedzenie napisane jest poprawnie zrobia wam spotkanie, porozmawiacie na temat lokum z councilu. Przed ostatnim dniem wypowiedzenia powinniscie otrzymac mieszkanko. Wedlug mnie nie szukajcie mieszkania przez agencje, to pogorszy tylko punktacje.
Ja to przerabialem na wlasnej skorze, z ta roznica ze sami wynajmowalismy flat 1 sypialniowy. Wypowiedzenie gosc chyba pisal z 5 razy, bo nie bylo poprawne i nie mial podstaw do wyrzucenia nas. Ale gdy juz bylo OK Council zaakceptowal to i po 3 mies. dostalismy domek. Powodzenia.
Oferuje polskie meble, tylko u nas rabaty dla naszych klientow.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

magdalena32mmm

Post #8 Ocena: 0

2010-02-24 23:43:31 (15 lat temu)

magdalena32mmm

Kobieta

no wlasnie wiem ze te mieszkania z socjalu sa w roznym stanie...ale moj partner sam zrobilby remonti robilibysmy go powoli.poza tym bylby to jakis poczatek na nowe zycie...zawsze to swoje,aplanuje y tu zostac.poza tym wypowiedzenie raczej mamy dobrze napisane,bo za pierwszym razem counsil nam je przyjal i bylo okityle ze teraz sie zapodzialo:(jutro ide zanies je jeszcze raz.jestem juz w widocznej ciazy i wiadome tez ze moge ciut wczesniej urodzic-przeciez termin jest ruchomy.boje sie ze pojde do szpitala i ze szpitala nie mam gdzie isc z tym dzieckiem,bo tu nie moge przyjsc.wiec wypadnie mi pojsc po porodzie do consilu zeby mnie przenocowali...wiem ze moj partner nie zarabia zle,ale liczac wynajem domu czy mieszkania z 2sypialniami-bo innego nam agencje nie wynajmie jak widza moja ciaze-to kwestia minimum 500-600f plus ok.100f counsil plus oplaty,zycie i partner placi 100f alimenty na corke wiec nie wyglada to wcale tak wspaniale:(czytalam juz wielokrotnie na forum ze ludzie w lepszych sytuacjach dostawali domki,tyle ze nie w naszym miescie...

Do góry stronyOffline

pestka0520

Post #9 Ocena: 0

2010-02-28 21:54:06 (15 lat temu)

pestka0520

Kobieta

Z nami od: 22-02-2010

Cytat:

2010-02-24 20:13:35, karjo1 napisał(a):
Bez przesady, nie sa to zle zarobki. Moze raczej warto wynajac mieszkanie i sporbowac sie ubiegac o dofinansowanie do kosztow najmu? Chociaz macie do wyboru okolice, gdzie bedziecie mieszkac, a standart i wyposazenie mieszkania pozwoli uniknac poczatkowych wydatkow.
Lokale socjalne sa czesto do remontu i zupelnie puste (bez agd), okolica tez moze byc nieciekawa, jak na socjal przystalo...

Twoim zdaniem 250 Ł to dużo? => 250x 4= 1000; 600 2 pokojowe mieszkanie + tax ok. 100 miesięcznie + gaz i prąd (mój przypadek) 77 miesięcznie + woda 140Ł na pól roku + TV licens 142,50 rok.
Weź to sobie policz i znajdź pieniądze na jedzenie dla siebie oraz na cala wyprawkę dla maluszka pomijając późniejsze jedzonko dla szkraba i oczywiście ubranka.
Ile Twoim zdaniem trzeba zarabiać żeby dostać to mieszkanie?

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2010-03-01 00:01:20 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2010-02-28 21:54:06, pestka0520 napisał(a):
Cytat:

2010-02-24 20:13:35, karjo1 napisał(a):

Twoim zdaniem 250 Ł to dużo? => 250x 4= 1000; 600 2 pokojowe mieszkanie + tax ok. 100 miesięcznie + gaz i prąd (mój przypadek) 77 miesięcznie + woda 140Ł na pól roku + TV licens 142,50 rok.
Weź to sobie policz i znajdź pieniądze na jedzenie dla siebie oraz na cala wyprawkę dla maluszka pomijając późniejsze jedzonko dla szkraba i oczywiście ubranka.
Ile Twoim zdaniem trzeba zarabiać żeby dostać to mieszkanie?

W oburzeniu o wysokosc zarobkow (albo niskosc), pominelas sugestie dofinansowania do mieszkania.
Ada

Do góry stronyOffline

Strona 73 z 194 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 72 | 73 | 74 ... 192 | 193 | 194 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,