MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mieszkanie socjalne :)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 56 z 194 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 55 | 56 | 57 ... 192 | 193 | 194 ] - Skocz do strony

Str 56 z 194

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karolkowa

Post #1 Ocena: 0

2009-09-09 15:32:04 (16 lat temu)

karolkowa

Z nami od: 03-06-2007

Cytat:

2009-09-09 15:01:36, mimi8511 napisał(a):
Witam, mój mąż pracuje w Anglii prawie 2 lata. Przyjechał tu od razu do nagranej przez przyjaciela pracy. Wszystko było OK. Dostał umowę od zaraz, zgłosił się do JobCentre, wyrobił NIN, dostawał payslipy, płacił podatki. Podobno pracował legalnie. W czerwcu tego roku przyjechałam do niego razem z córeczką (19 m-cy) z zamiarem zostania tu na stałe. No i się zaczęło. Nagle okazało się, że mąż nie jest zarejestrowany w Home Office, więc co za tym idzie nie pracował tu legalnie. Pracodawca umywa ręce choc on też miał obowiązek sprawdzic jego Home Office. Oczywiście od razu wysłaliśmy potrzebne dokumenty i czekamy na odpowiedź. Teraz pytanie czy mamy jakieś szanse na mieszkanie? Obecnie mieszkamy w tzw. caravanie, na farmie, z dala od cywilizacji :( mamy bieżącą wodę i ogrzewanie, ale bardzo słabe, więc pewnie będziemy musieli poszukac jakiegoś mieszkania na zimę.Ktoś powiedział mi, że mąż za dużo zarabia aby mogli nas zakwalifikowac do bandu A lub B. On poprostu nie ma innego wyjścia i musi ciągnąc nadgodziny. Stąd te "duże" zarobki. Inaczej straciłby pracę. Trochę to dziwne w czasach recesji, ale tutaj poprostu tak jest. Ja nie pracuję. Nie nawidzę tej farmy!!! Ma ktoś podobną sytuację?

To dlaczego nie wynajmiecie sobie mieszkania? Do tego wystarcza tylko payslipy,bank statement i umowa o prace.No i kasa na depozyt.Pozniej jak dostaniecie certyfikat z HO zlozcie podanie o mieszkanie i czekajcie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

maw2be

Post #2 Ocena: 0

2009-09-09 21:25:38 (16 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

Na waszym miejscu poszedł bym do counsila i porozmawiał z nimi, wyjaśnił jakie macie warunki itp. wyjaśnić sytuacje w jakiej jesteście. To są z natury przyjaźni ludzie (w większości przypadków) którzy wam pomogą. A kiedy wysłaliście tego HO?

Do góry stronyOffline

spanczyk1

Post #3 Ocena: 0

2009-09-10 16:08:48 (16 lat temu)

spanczyk1

Kobieta

Z nami od: 10-09-2009

mam oytanie czy ktos orjentuje sie jak to jest z wykupieniem mieszkania socjalnego wiem ze trzeba mieszkac w nim 5 lat a jak oni wyceniaja kiedy jakie to sa kwoty z gory dzieki

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2009-09-10 21:01:11 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2009-09-06 15:19:45, Adacymru napisał(a):
The Right to Buy scheme gives tenants a discount on the market value of their home. The longer you have been a tenant, the more discount you get, up to a maximum limit that varies depending on where you live.

The maximum discounts available under the Right to Buy scheme are:
£38,000 in the South East, unless your home is in the local authority areas of:
• Chiltern
• Epsom & Ewell
• Hart
• Oxford
• Reading
• Reigate & Banstead
• Tonbridge & Malling
• Vale of the White Horse
• West Berkshire
In these local authority areas, the maximum discount is £16,000;
£34,000 in the Eastern Region (unless your home is in Watford where the maximum discount is £16,000)
£30,000 in the South West
£26,000 in the North West, and the West Midlands
£24,000 in the East Midlands, and Yorkshire and the Humber
£22,000 in the North East
£16,000 in Wales
£16,000 in London (unless your home is in Barking and Dagenham or Havering, where the maximum discount is £38,000).

Zrodlo i inne informacje: http://www.communities.gov.uk/publications/housing/yourright

Nie musisz w tym samym mieszkac 5 lat tylko w byc lokatorem mieszkania/domu socjalnego jakiegokolwiek przez 5 lat.

[ Ostatnio edytowany przez: Adacymru 10-09-2009 21:08 ]

Ada

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #5 Ocena: 0

2009-09-10 21:34:02 (16 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

elizazgalsgow
Eliza a kto stwierdzil ze nie moga Ci wyplacic odszkodowania jesli sprawca zbiegl z miejsca wypadku?
ja w PL pracowalam dla firmy Votum, i wiem ze mozna dostac tez odszkodowanie jesli sprawca zbiegl z miejsca wypadku, wystarczy zaswiadczenie policji, jest specjalny fundusz na to z ktorego jest to wyplaceane, taki fundusz gwarancyjny, pieniadze na to pochodza z Oc tzn jakis ulamek z tych skladek,
wiec jesli w PL jest taka mozliwosc to tu powinna byc tymbardziej

co do pomocy finansowej to jedynie crisis loan czyli pozyczka ale watpie czy moglabys sie o nia ubiegac,
no i chyba nalezy sie tobie lub dzieciom jakas renta rodzinna jesli Twoj maz pracowal tu legalnie
przejdz sie do CAB i wyjasnij swoja sytuacje
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

spanczyk1

Post #6 Ocena: 0

2009-09-10 22:03:31 (16 lat temu)

spanczyk1

Kobieta

Z nami od: 10-09-2009

a w szkocji jest tak samo te same kryterja

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #7 Ocena: 0

2009-09-10 22:15:23 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

W Szkocji moze byc nieco inaczej bo macie tam od jakiegos czasu swoj rzad i on moze ustanawiac inne przepisy
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2009-09-10 22:27:46 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Wyslalam jej info i link do strony z aplikacja i kto jej moze pomoc, ale moze byc problem w tym, ze to byl wypadek samochodowy. Moze, ale nie musi byc problem, wiec warto sie dowiedziec.

Criminal Injuries Compensation

Inna opcja, specjalnie w kwestii odszkodowan z wypadkow/kolizjii samochodowych:

http://www.mib.org.uk/Submit+a+Claim/en/Default.htm
Ada

Do góry stronyOffline

Kolorowy1982

Post #9 Ocena: 0

2009-09-17 21:56:51 (16 lat temu)

Kolorowy1982

Mężczyzna

Z nami od: 10-07-2009

Hej Hogata!!Wyslalem tobie maila poniewaz potrzebuje pomocy (zona w ciazy rodzi w Grudniu),bo teraz wlasnie z w nastepnym miesiacu tracimy prace i mieszkanie z moja zoneczka i zlozylismy podanie w Councilu tylko ze moja zona ma darowizne dana na jej imie ale jak wypelnialem aplikacje na mieszkanie nie wiedzialem dokladnie z tym pytaniem o co chodzi i wstawilem "nie" i teraz sie domagaja aktu lub potwierdzenia jaki jest koszt tego mieszkania..i nie wiem co teraz zrobic bo jesli bedzie dochodzil dalej council beda jakies nie przyjemnosci co podalem im wszystko uczciwie ale normalnie teraz potrzebujemy pomocy i jest ciezko co mozesz nam pomoc..Dziekujemy z gory i pozdrawiamy slodko....:-D

Do góry stronyOffline

malenkaa

Post #10 Ocena: 0

2009-09-19 21:48:51 (16 lat temu)

malenkaa

Kobieta

Z nami od: 19-09-2009

witam!
przeglądałam to forum i zauważyłam, że niektóre osoby są zorientowane w temacie. potrzebuję jakichś rad albo wskazówek dotyczących mojej sytuacji:
pracuję na part-time i studiuję, mój facet pracuje na full time. kokosów nie zarabiamy, dużo pieniędzy idzie nam na rent. wynajmujemy studio flat. miasto jest ogólnie dosyc drogie w kwestii mieszkań. dodatkowo chce przyjechac brat ze swoją dziewczyną i zacząc życie w UK. wiadomo, że na początku zatrzymają się u nas, dopóki nie znajdą sobie czegoś na start i się nie urządzą. a w 4 osoby w jednym studio trochę ciasno będzie. znajoma podsunęła mi pomysł, żeby zlożyc aplikacje o mieszkanie z councilu. chciałabym się dowiedziec czy w takiej sytuacji możemy sie we 4 ubiegac o mieszkanie ewentualnie kto może: czy każda para osobno czy rodzeństwo czy jak to mniej więcej wygląda.
byłabym wdzięczna za jakiekolwiek informacje.

Do góry stronyOffline

Strona 56 z 194 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 55 | 56 | 57 ... 192 | 193 | 194 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,