Str 54 z 194 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-09-06 15:05:04 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
maw2be | Post #2 Ocena: 0 2009-09-06 15:08:02 (16 lat temu) |
Z nami od: 04-10-2006 Skąd: north herts |
Też słyszałem że tak jest. I też słyszałem że jest zakaz sprzedaży przez jakiś czas, jak sprzedaż wcześniej to trzeba dopłacić do wartości rynkowej.
|
Adacymru | Post #3 Ocena: 0 2009-09-06 15:19:45 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
The Right to Buy scheme gives tenants a discount on the market value of their home. The longer you have been a tenant, the more discount you get, up to a maximum limit that varies depending on where you live.
The maximum discounts available under the Right to Buy scheme are: £38,000 in the South East, unless your home is in the local authority areas of: • Chiltern • Epsom & Ewell • Hart • Oxford • Reading • Reigate & Banstead • Tonbridge & Malling • Vale of the White Horse • West Berkshire In these local authority areas, the maximum discount is £16,000; £34,000 in the Eastern Region (unless your home is in Watford where the maximum discount is £16,000) £30,000 in the South West £26,000 in the North West, and the West Midlands £24,000 in the East Midlands, and Yorkshire and the Humber £22,000 in the North East £16,000 in Wales £16,000 in London (unless your home is in Barking and Dagenham or Havering, where the maximum discount is £38,000). Zrodlo i inne informacje: http://www.communities.gov.uk/publications/housing/yourright
Ada
|
littleflower | Post #4 Ocena: 0 2009-09-06 15:21:34 (16 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
tak samo wlasnie dziala to w PL , kupuje moje mieszkanie za 1% ale jesli je sprzedam w cigu nastepnych pieciu lat i nie kupie innego na terenie Uni to musze doplacic pozostale 99%, i tutaj pewnie jest tak samo,
ale tym czy moge wykupic i za ile bede martwic sie za dwa-trzy lata, [ Ostatnio edytowany przez: littleflower 06-09-2009 15:23 ] "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
eM1986 | Post #5 Ocena: 0 2009-09-06 15:43:59 (16 lat temu) |
Z nami od: 24-08-2009 Skąd: Crewe |
yyy a sluchajcie, jak to jest dokladnie z tym wykupem? tzn co mozna wykupywac? tylko spoldzielcze, czy tylko mieszkania z counsilu?
aaa i musze sie pochwalic, ze my juz po interview - co prawda nie widzielismy jeszcze wnetrza, ale Housing Officer zapewnial nas ze wszystko to juz teraz kwestia tyg - dwoch ![]() ![]() ![]() i co ciekawe, pytano nas czy bedziemy miec pienadze na meble, ze jezeli nie, to moga zaoferowac vouchery max 250f. mial ktos moze taka sama sytuacje? bo z tego co czytalam, to raczej na remonty daja ... |
|
|
Superlover | Post #6 Ocena: 0 2009-09-06 18:26:12 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 21-03-2009 |
Na meble ci nie dadzą.
Gumtree + dział ogłoszeń w gazecie + charity shops i można się niedrogo umeblować Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią
![]() |
eM1986 | Post #7 Ocena: 0 2009-09-06 19:07:03 (16 lat temu) |
Z nami od: 24-08-2009 Skąd: Crewe |
Cytat: 2009-09-06 18:26:12, Superlover napisał(a): Na meble ci nie dadzą. Gumtree + dział ogłoszeń w gazecie + charity shops i można się niedrogo umeblować wiem, ze mozna fajnie i niedrogo ![]() nas jednak Housing Officer pytal o meble ![]() ![]() |
maw2be | Post #8 Ocena: 0 2009-09-06 21:19:07 (16 lat temu) |
Z nami od: 04-10-2006 Skąd: north herts |
Nie wiem jak inne rejony, tutaj działa charity co m.in sprzedaje meble. Jak masz benefity (obojętnie jakie, np taxy) to idzie kupić meble za 30% ceny. fakt nie są to nówki, ale na początek jak ktoś się z kasą liczy to starczy. a i meble są w fajnym stanie, często na ebay widziałem gorsze.
|
elizaglasgow | Post #9 Ocena: 0 2009-09-07 01:11:35 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 05-09-2009 Skąd: glasgow |
A czy ktos mi powie, jak wyrwac sie z takiego osiedla socjalnego? Moze zaczne od poczatku... Mieszkam w Glasgow.3 miesiace temu zostalam wdowa.Moj maz zginal w wypadku samochodowym.Trafilam wraz z dziecmi, dwojka do tymczasowego lokalu, z housingu.Nasz landlord, zaraz po smierci meza wreczyl mi wypowiedzenie umowy mimo, ze oplacilam czynsz.Twierdzil, ze dom zostaje wystawiony na sprzedaz.Tak znalazlam sie tutaj... Nie stac mnie w tej chwili na wynajem czegos innego, w innym miejscu.Wszystkie nasze oszczednosci wydalam na pochowek meza, sprowadzenie zwlok.Pracuje, ale tylko 20godz. tygodniowo, gdyz mam dwojke, malych dzieci, bliznieta, wczesniaki z powaznymi problemami zdrowotnymi.Wymagaja opieki, rehabilitacji.Jestem zalamana, gdyz zyje w miejscu, w ktorym mieszkaja sami narkomani, nieletnie matki, poprostu patologia spoleczna.Moi synowie sa wysmiewani, obrazani, przez rowiesnikow (6 lat!).Kilkakrotnie ich rodzice pokazali wobec nas taka klase, ze mialam ochote poprostu strzelic sobie w leb.Nie mam mozliwosci zaciagniecia kredytu w banku, odmowiono mi, mimo, ze przebywam w UK juz ponad 4 lata.Od samego poczatku oboje bylismy zatrudnieni, nie mielismy problemow z platnosciami.Maz mial karte kredytowa, lecz beze mnie...Gdzie moge szukac pomocy?Nigdy z niej nie korzystalismy.Nie mielismy nawet zasilkow na dzieci.Dopiero teraz moja szefowa zmusila mnie do zlozenia wnioskow.Czy ktos wie co robic w takiej sytuacji?Zanim odloze 1000f na wynajem mieszkania w normalnym miejscu minie kolejne 3-4 miesiace.Nie moge tak dlugo czekac.Boje sie o chlopcow.Widze, jak cierpia, jak to na nich wplywa.Nie moge wrocic do Polski.Nie mam do kogo, czego.Rodzina meza zmusila mnie do pochowku w Polsce.Jest mi ciezko.Nie moge nawet nawet wyplakac sie nad grobem meza.Prosze, doradzcie!Pomozcie!Gdzie moge uzyskac pomoc.Dziekuje.Eliza
|
littleflower | Post #10 Ocena: 0 2009-09-07 07:41:23 (16 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Hej Eliza
Bardzo mi przykro z powodu tej ogromnej straty ktora Cie spotkala. Jedynie co mi przychodzi na mysl to ze powinnas pojsc do Councilu i poprosic o przeniesienie do innego lokalu lub do CAB, moze tam cos innego Ci poradza,tym bardziej ze masz dwoje chorych dzieci Mam nadzieje ze dostaniesz szybko decyzje o przyznaniu benefitow i bedziesz mogla juz spokojniej popatrzec w przyszlosc, wytrwalosci zycze pozdrawiam "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|