Str 52 z 194 |
|
---|---|
tajka | Post #1 Ocena: 0 2009-08-25 14:19:01 (16 lat temu) |
Z nami od: 11-06-2007 Skąd: Stalybridge |
Dzięki ale i tak nie zamierzam idziemy na żywioł i chcemy jak najszybciej graty przewieźć.Szkoda mi trochę pieniędzy na podwójny czynsz ,wolę to włożyć w remont chociaż już wyobrażam sobie co tam będzie się działo......
![]() ![]() ![]() |
littleflower | Post #2 Ocena: 0 2009-08-25 14:22:00 (16 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
ja dostalam vaucher na 75 f, mimo ze w domu byly podlogi do wymiany i wymagalo malowania wszystkich scian, ale lepszy rydz niz nic, sami mi przyznali w dniu kiedy ogladalam domek i dostawalam klucze,
ja tez pomalu remontuje, tyle ze nie mam pojecia w jakich kolorach zrobic sypialnie i korytarze, pomalawalam na jeden kolor ktory teraz obrzydliwy mi sie wydaje i musze przemalowac albo wymyslec cos innego. ![]() gratuluje domku , teraz to juz z gorki ![]() ![]() "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
tajka | Post #3 Ocena: 0 2009-08-25 14:25:28 (16 lat temu) |
Dzięki.Ja jeszcze o kolorach nie myślę ale tu gdzie mieszkam obecnie przedpokój jest miętowy i białe schody bardzo ładnie się to łączy.Pozdrawiam.
![]() |
kobra333 | Post #4 Ocena: 0 2009-09-03 20:54:56 (16 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2009 Skąd: Belfast |
dostalem dzis propozycje mieszkania. jeszcze nie bylem ogladac, powiedzialem znajomym w pracy, a oni od razu powiedzieli mi ze to nie bezpieczna dzielnica /duzo protestantow/. najpierw sie ucieszylem a teraz nie wiem co mam myslec. co jak im odmowie??? pewnie slabe szanse na kolejna propozycje? moze ktos mi cos doradzi??? pozdrawiam
|
littleflower | Post #5 Ocena: 0 2009-09-03 21:10:39 (16 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
to protestanci sa tacy niebezpieczni??? a ja myslalam ze muzulmani,
![]() ale tak naprawde idz obejrzyj sobie, popatrz pon okolicy i wtedy sam zadecyduj kiedys placilam krocie za mieszkanie w takzwanej dobrej dzielnicy, co i tak nie uchronilo moich okien od kamieni lobuzow, za to jak mieszkalam na tej najgorszej, i mieszkanko bylo ladniejsze, duzo tansze i sasiedzi przemili, wiec nie ma reguly "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
|
|
kobra333 | Post #6 Ocena: 0 2009-09-03 21:23:28 (16 lat temu) |
no wlasnie, pewnie nie dowiem sie dopoki nie zamieszkam. bardzo sie ciesze z tej oferty a zarazem martwie poniewaz mam dwojke malych dzieci i boje sie o swoja rodzine. jestem teraz w "kropce"
![]() |
tajka | Post #7 Ocena: 0 2009-09-04 17:29:15 (16 lat temu) |
Po prostu musisz pojeżdzić sobie po tej dzielnicy szczególnie w piątkowe i sobotnie wieczory żeby obadać jak się ludzie zachowują.Ja pierwszy dom odmówiłam bo rzeczywiście dzielnica była okropna i myślałam że będę długo czekać na następną propozycję ale dostałam już po miesiącu.Też mam dzieci więc cię rozumiem to zawsze strach jednak teraz dali mi domek w spokojnej dzielnicy z miłymi sąsiadami nad jeziorkiem-cisza i spokój właśnie niedługo odbieram klucze.Acha ,ale jak odmawiałam ten pierwszy domek to powiedziałam w New Charter że nie chcę więcej domów w takich miejscach bo mam dzieci i się biję nie wiem czy to pomogło ale może...Pozdrawiam
|
kobra333 | Post #8 Ocena: 0 2009-09-06 00:48:07 (16 lat temu) |
byłem sam oglądnoć tą okolice, dopiero mają do mnie zadzwonic kiedy bede mógł zobaczyć wnętrze. prawdę mówiąc wokoło jest są same pustki, mieszkania opuszczone. kawałek dalej są dopiero jakieś sklepy i ludzie, którzy tam mieszkają. podobno nikt tam nie chce mieszkać z polaków, bo jest niebezpiecznie. no nie wiem.
a ty tajka jak długo czekałaś aż ci przyznali domek? a wiesz może jaki czas upływa od momentu dostania oferty do wprowadzenia się?tzn. jak to mniej więcej wygląda np.podpisanie umowy itp.? |
motylek19851 | Post #9 Ocena: 0 2009-09-06 08:08:07 (16 lat temu) |
Z nami od: 11-04-2009 Skąd: letchworth |
Nam od chwili jak powiedzieli że przyznają nam domek do odebrania kluczy minął niecały miesiąc. Najpierw zadzwonili i spytali czy mamy zaległości w czynszu oraz abyśmy udowodnili że nie. Mąż zadzwonił do agencji z prośbą aby oddzwonili do spółdzielni (u nas spółdzielnia bawi się w domy socjalne w imieniu counsila). Potem dostaliśmy list z info kiedy i gdzie możemy iść obejrzeć domek. Następnie dwa lub trzy tygodnie czekać na podpisanie umowy i domek jest nasz.
Co do kolorów to wybrałam sobie inne, lecz musiałam zmienić bo tamte okazały się za drogie, ale i tak w przyszłości będę miała w tych kolorach pomalowane. |
madagaskar3 | Post #10 Ocena: 0 2009-09-06 09:43:03 (16 lat temu) |
Z nami od: 01-02-2009 Skąd: berkshire |
Sorry,ze wtrace sie,ile kosztuje w Waszych okolicach wynajecie 3 bed. house?
[url=][img][/img][/url]
|