MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mieszkanie socjalne :)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 47.2 z 194 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 46.2 | 47.2 | 48.2 ... 192 | 193 | 194 ] - Skocz do strony

Str 47.2 z 194

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

littleflower

Post #1 Ocena: 0

2009-08-15 08:36:18 (16 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

prawie 1200 to naprawde duzo za dom, znam znajomych w londynie ktorzy za mniejsze pieniadze wynajmuja 3 sypialnie, moze znalesc cos mniejszego, bezposrednio od lanlorda, teraz jak tu mieszkacie macie referencje od obecnego lanlorda nie powinno byc problemu, a jesli wynajmniecie mieszkanie ktore jest wedlug council za male na wasza rodzine i np w zlej dzielnicy to szansa na szybsze otrzymanie socjalnego zwieksza sie duzo, o ile wiem i tak na pewno jest u mnie, prawo do lokalu maja osoby ktorych obecny dom nie spelnia wymogow, tzn ilosci sypialni,ogrodka itp, z mojego doswiadczenia wiem ze dopoki mieszkalam w dobrej dzielnicy miasta i w duzym domu nawet ze mna nie chcieli rozmawiac, na moj argument ze czynsz jest wysoki odpowiedzieli zebym zlozyla na dofinansowanie, po przeprowadzce do malego 3 pokojowego i w innej dzielnicy, domek dostalam po kilku miesiacach,

popatrz na kryteria jakie sa w Twoim council, kazdy ma inne, i nie w kazdym jest wymagane 12 miesiecy pobytu w UK.
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

maw2be

Post #2 Ocena: 0

2009-08-15 08:48:17 (16 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

Z tego co się zorientowałem to w większości counsili jest wymagany okres mieszkania min. 6 miesięcy. Jednak warto się rozejrzeć po okolicy i poszukać spółdzielni mieszkaniowej. w moim mieście są 3 a jest to raptem 30tys miasteczko. tam nie trzeba czekać pół roku.
Fakt jest aby szybciej dostać dobrze jest mieszkać na małym domku, lepiej mieszkaniu (flacie). Jak są małe dzieci i nie mają dostępu do ogródka to dają przeważnie dużo punktów.

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #3 Ocena: 0

2009-08-15 11:14:17 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Z tego co ja się orientuję, to councile nie wymagają żadnego okresu zamieszkania. Jedyne co jest potrzebne to "związek z okolicą" poprzez zamieszkanie lub pracę (czasem mowa jest o "stałej pracy";).

Nie dostaje się też żadnych dodatkowych punktów za brak ogrodu.
Wiele dzieci mieszka w mieszkaniach bez ogrodu i nie jest to szczególna niedogodność. Punkty dostaje się za przeludnienie, zły stan mieszkania (brak bieżacej wody, toalety, ogrzewania) i w sumie tylko za to. Za brak ogrodu i mieszkanie w "złej dzielnicy" punktów nie ma.
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #4 Ocena: 0

2009-08-15 16:26:33 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2009-08-15 16:35:47 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2009-08-15 17:20:08 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

greta

Post #7 Ocena: 0

2009-08-15 18:31:29 (16 lat temu)

greta

Kobieta

Z nami od: 26-05-2007

moim zdaniem nie macie na co czekac i powinniscie wynajac mieszkanie sami bez szwagra.jezeli chodzi o housing benefit to nalezy sie kazdej rodzinie bez wzgledu na czas przebywania w uk.kiedy ja tu przyjechalam pracowal tylko moj maz byl w uk od lutego ja dolaczylam z dzicmi w lipcu.zlozylismy o dofinansowanie i w ciagu 2 tyg dostalismy.tylko ze my nie placilismy tak duzo jak wy!za dom z dwoma sypialniami i salonem placilismy 650 f.i podobno przeplacalismy bo w tej samej okolicy mieszkania byly po 550 takie same jak nasze.jesli twoje dzieci jeszcze nie chodza tu do zadnej szkoly to moze pora zeby sie rozejrzec za mieszkaniem w innej dzielnicy i od prywatnego landlorda..dodam jeszcze ze przy czynszu 650 mielismy dofinansowania 300 f.i mielismy znizke na counsil tax.
mysle ze nie masz na co liczyc ze dostaniesz szybko mieszkanie z councilu,twoje warunki mieszkaniowe nie sa tragiczne no i jeszcze ten nieszczesny szwagier ktorego dochody beda sie liczyc i w takim przypadku moze sie okazac ze wam sie juz nie nalezy.no ale nie wiem jak sie to nalicza kiedy w domu sa obce osoby napewno podziela ten czynsz na dwie osoby ktore sa w umowie o wynajem.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2009-08-15 18:52:10 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2009-08-15 19:11:09 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2009-08-15 20:00:02 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Jesli szwagier mieszka, i jest na umowie o wynajem, to dlaczego szwagier nie dofinansowuje czynszu?

[ Ostatnio edytowany przez: Adacymru 15-08-2009 20:00 ]

Ada

Do góry stronyOffline

Strona 47.2 z 194 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 46.2 | 47.2 | 48.2 ... 192 | 193 | 194 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,