wypowiedzenie z mieszkania bardzo ulatwia sprawe przynajmniej tak bylo w mojej sytuacji,mam dwoje dzieci .zanioslam im wypowiedzenie ale okazalo sie ze bylo na zlym druku.musi byc specjalne z innym wypowiedzeniem lanlord moze cie w d...pocalowac konkretnie to bylo potrzebne wymagane znaczy notice to quit section 21 a .ja takiego nie mialam i housing trust domagal sie nowego a ze nie mozna wystawic z data wsteczna znowu mi sie okres wypowiedzenia przedluzyl.no ale dostarczylam po dlugim proszeniu landlorda,wyslalalm mu nawet wydrukowane i gotowe tylko do podpisania z koperta zwrotna ze znaczkiem ale on ociagal sie 3 tyg i mnie blokowal.
ja prawde mowiac nawet nie mialam 12 m-cy pracy ale jestem self employed wiec jakos na to oko przymkneli bo nie musialam miec home office(ale mialam tylko z niepelnym okresem)
chcieli jeszcze referencje od landlorda i z pracy.
nie wiem czy dobrze zrobilas piszac o dlugach,mnie naprzyklad pytali czy mam pieniadze na meble itp.prawde mowiac mysle ze zdobylam ich serca tym ze na pytanie "czym charakteryzuje sie dobry wynajmujacy"jako jedyna odpowiedzialam z 50 rodzin ktore sie staraly o te mieszkanie)ze placi za mieszkanie w terminie.
nie mysl narazie o wyprowadzce nikt cie nie moze wyrzucic sprobuj w housing truscie przedstawic swoja sytuacje i napieraj i atakuj.ja przylazilam tam co drugi dzien z dzicmi i wiercilam im dziure w brzuchu.