Str 42 z 194 |
|
---|---|
karjo1 | Post #1 Ocena: 0 2009-07-30 10:26:37 (16 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Googles, jestes pewien, ze pomysl z mieszkaniem socjalnym to dobry pomysl dla rodzica zajetego praca przez wiekszosc dnia i 10-latki?
Sam Londyn jest specyficzny, lokali councilowych za duzo nie ma, a wiekszosc z nich jest w takiej okolicy, niekoniecznie milej. Poza tym, obowiazuje wtedy rejonowa szkola dla dziecka, wec to same otoczenie bedzie miala stale dookola siebie.. Moze jednak warto pomyslec o malym mieszkanku, moze bardziej na obrzezach, potem sprobowac ubiegac sie o dofinansowanie do wynajmu? No i kwestia wyboru szkoly, od tego przede wszystkim zalezy zaaklimatyzowanie sie dziecka w UK. |
Post #2 Ocena: 0 2009-07-30 11:57:17 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
bebenek | Post #3 Ocena: 0 2009-07-30 12:29:31 (16 lat temu) |
Z nami od: 29-07-2009 Skąd: Middleton |
heheh... a my czekaliśmy na mieszkanie w Rochdale 2 tyg
![]() Teraz zmieniamy blizej Manchesteru, bo mimo wszystko tam wiecej sie dzieje, a mąz musi codziennie dojezdzac do pracy własnie tam ![]() Pozdrawiam |
Post #4 Ocena: 0 2009-07-30 14:56:01 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Superlover | Post #5 Ocena: 0 2009-07-30 15:02:06 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 21-03-2009 |
Nie musiałaś tylko chciałaś. Jakbyś zamontowała antenę to przecież council nie ma twojego domu pod stałą obserwacją żeby od razu przybiegli z pretensjami
fakt że inna sytuacja jest jak się wynajmuje dom a inna jak mieszkanie w domu można praktycznie wszystko robić oprócz przenoszenia ścian, okien i drzwi i nikogo to nie obchodzi oczywiście wszystkie ulepszenia robi się na własny koszt a ponoszenie wydatków nie zwalnia od płacenia czynszu Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią
![]() |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2009-07-30 16:40:03 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Stella10 | Post #7 Ocena: 0 2009-08-03 16:55:45 (16 lat temu) |
Z nami od: 27-06-2009 Skąd: B... |
witajcie, wlasnie jutro chcialabym zlozyc papiery o dom socjalny, bo moja sytacja od ostatniego zmienila sie o 360 stopni. maz mial fulla, zostal bez pracy. z urzedami mamy problem bo widza nam kase za czas gdzy oboje bylismy bezrobotni, i tylko wymyslaja nam cos nowego aby kasy nie oddac. nie poddajemy sie. w tej chwili maz pracuje w agencji. na obecne mieszkanie juz nas nie stac. umowa wynajmu konczy nam sie we wrzesniu, dostalismy list od landlorda ze do 21.09. mamy opuscic dom bo zostaje sprzedany. my niemamy kasy na zmiane domu, nie posiadamy zadnych oszczednosci. to wszytko oczywiscie zamieszczam w formie. czy wiecie co moze mnie czekac? cos slyszlam o hostelach, ale nie za wiele. jak myslicie cvo robic aby dotsac dom do podanej daty, bo naprawde niewiem gdzie bedziemy mieszkac z 2 dzieci
Moje serce może być jak małe niebo, ale piekło też można w nim urządzic.
|
greta | Post #8 Ocena: 0 2009-08-03 17:07:52 (16 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2007 Skąd: liverpool |
powiem ci ze jak masz wypowiedzenie to jestes w bardzo dobrej sytuacji ja mialam podobnie i szybko dostalam mieszkanie.twoj landlord nie moze ciebie od tak wywalic nawet po uplywie terminu wypowiedzenia.idz do housing trust i powiedz w jakiej jestescie sytuacji.w moim przypadku zostalam w moim starym domu jeszcze 2 m-ce po wypowiedzeni i landlord musial to zaakceptowac,dostal list od housing trustu ze nie moze mnie nekac bo kara 5 tys funtow jest za to.wypowiedzenie konczylo mi sie w sierpniu a w listopadzie wprowadzilam sie do mojego wymarzonego domku
![]() |
greta | Post #9 Ocena: 0 2009-08-03 17:13:26 (16 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2007 Skąd: liverpool |
wlasnie doczytalam ze maz nie mial pracy.a jak dlugo?bo oni wymagaja 12 m-cy nie przerwanej pracy no i oczywiscie home office.ja bylam troche w innej sytuacji niz ty bo bylam juz od 1.5 roku zarejestrowana w housingu a kiedy powiadomilam ich o zmianie mojaj sytuacji czyli o wypowiedzeniu zminili mi band na lepszy no i wszystko ruszylo z kopyta.musisz probowac ale o dlugach jesli masz to raczej nie mow bo nie lubia takich co gdzies z czyms zalegaja
|
Stella10 | Post #10 Ocena: 0 2009-08-03 18:56:55 (16 lat temu) |
Z nami od: 27-06-2009 Skąd: B... |
gretamoj maz przepracowal bez przerywania 12 miesiecy w poprzedniej pracy. dobrze ze napisalam o tych dlugach, bo wlaciwie jestesmy dluzni za 1 miesica za rent, spoko landlord wiec udalo sie dogadac ze po troszku splacamy go. w jakims stopniu pomyslalam ze napisanie o zadluzeniu pomoze, bo skoro nieradzimy sobie z oplata tej chaty, to mamy malo szmalu.
jaki band dostalas???? podpowiedz w jaki sposob opisalas swoja sytuacje Moje serce może być jak małe niebo, ale piekło też można w nim urządzic.
|