MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mieszkanie socjalne :)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 41 z 194 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 40 | 41 | 42 ... 192 | 193 | 194 ] - Skocz do strony

Str 41 z 194

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karolkowa

Post #1 Ocena: 0

2009-07-23 00:31:19 (16 lat temu)

karolkowa

Z nami od: 03-06-2007

Cytat:

2009-07-22 00:11:04, Superlover napisał(a):
Cytat:

Mi powiedziano przy podpisywaniu umowy,ze po roku nabywam prawo pierwokupu tego mieszkania.

Tak ci nie powiedziano. To ty tak zrozumialas - a to nie to samo ;-)

Cytat:

My mozemy wykupic po 2 latach zamieszkalych... takze wyglada na to ze w roznych miastach jest roznie....

Nie, az takiej wolnej amerykanki to nie ma :-)

Kiedys bylo 2 lata a chyba w 2005 zmienili na 5 (oczywiscie ci ktorzy uzyskali prawo na starych zasadach zachowuja je)

Vitek Ty ludzi w blad nie wprowadzaj.Mieszkanie ktore nalezy do councilu mozesz wykupic dopiero po 5 latach,z tym sie zgodze.Mieszkanie ktore nalezy do HA mozna wykupic juz po 12 mies.

Wykup mieszkania councilowskiego

Wykup mieszkania z Housing Association

[ Ostatnio edytowany przez: karolkowa 23-07-2009 00:31 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

littleflower

Post #2 Ocena: 0

2009-07-23 01:00:21 (16 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

a ja jeszcze mam inne pytanie,:-D
czy moga kazac mi sie z takiego mieszkania wy[rowadzic jesli bede placila rachunki na czas, zadnych problemow ale np zmieni sie moja sytacja materialna na duzo lepsza (oby:-D) lub jedno z moich dzieci postanowilo pojsc na swoje? jakby nie bylo mam 17-latka i penie juz dlugo nie bedzie sie trzymal maminej sukienki.

co wtedy , jesli uznaja ze nie potrzebuje juz takiego duzego domu?
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

karolkowa

Post #3 Ocena: 0

2009-07-23 01:25:21 (16 lat temu)

karolkowa

Z nami od: 03-06-2007

Cytat:

2009-07-23 01:00:21, littleflower napisał(a):
a ja jeszcze mam inne pytanie,:-D
czy moga kazac mi sie z takiego mieszkania wy[rowadzic jesli bede placila rachunki na czas, zadnych problemow ale np zmieni sie moja sytacja materialna na duzo lepsza (oby:-D) lub jedno z moich dzieci postanowilo pojsc na swoje? jakby nie bylo mam 17-latka i penie juz dlugo nie bedzie sie trzymal maminej sukienki.

co wtedy , jesli uznaja ze nie potrzebuje juz takiego duzego domu?

Spokojnie,nikt Cie z tego domu nie wyrzuci.

Do góry stronyOffline

anetek2

Post #4 Ocena: 0

2009-07-25 19:07:21 (16 lat temu)

anetek2

Kobieta

Z nami od: 13-09-2008

u mnie wanne beda wymieniac za 2 mies ,Jak myslicie poszli by na cos takiego :
ja chce kabine prysznicowa ,oni by dali mi rownowartosc wanny a ja bym dolozyla i .......??? i co uda mi sie ?:-]

Do góry stronyOffline

googles

Post #5 Ocena: 0

2009-07-29 13:24:16 (16 lat temu)

googles

Mężczyzna

Z nami od: 28-07-2009

Czesc,jestem Marcin z Londynu dokladnie z Ealingu i mam kilka lub wiecej pytan do doswiadczonych forumowiczow tego portalu gdyz moja sytuacja w niedlugim czasie ulegnie zmianie na lepsze jak sadze lecz nie koniecznie na latwiejsze..wiec za okres 3 miesiecy mniej wiecej bede samotnym ojcem w tym miescie wiec juz wyjasniam o co chodzi bo mam wrazenie ze sie pogubie w tym biurokratycznym gaszczu lub licznych skrajnych opiniach na forach a wokol ni w zab ludzi "otrzaskanych" w temacie mieszkan socjalnych.Dodam ze pytania zadam po wyjasnieniu mojej sytacji zeby uniknac niescislosci w odpowiedziach,ktore jak licze zostana mi udzielone dzieki Wam oczywiscie..
Tak wiec jestem 31 letnim "szczesliwym posiadaczem:)" corki lat 10 o pieknym imieniu Klaudia,ktora zamieszkuje w Polsce razem z jej matka,oficjalnie ojczymem od miesiecy 2 oraz bratem 6 lat mlodszym-dodam ze ojcem jestem tylko Klaudii wiec tematu drugiego dzidziusia nie bede poruszal.
Tak wiec po niedawnym slubie mojej "ex" corka moja Klaudia stala sie lekko mowiac 5 kolem u wozu w jej nowej rodzinie,pomijajac molo fajne szczegoly ja jako tato mam obowiazek zabrac ja z tej "prawie" patologi,zainstalowac i zadbac o nia tu w Londku u mego boku co sie wiaze oczywiscie z masa rzeczy i sytuacji na ktore nie jestem totalnie gotowy.Sytuacja dojrzewala jakis czas gdzyz zawsze snulem plany sciagniecia corki do siebie ale przyznam sie ze spadlo mi to na glowe w dosc nieoczekiwanym momencie.
Jestem tu rowno rok i tydzien,mowie dobrze po angielsku,pracuje jako self employer w charakterze dekoratora czasem kierowcy,mieszkam w wynajetym pokoju,nigdy nie zalegam z czynszem lub podobne.Dom jest czysty i schludny ale w okol sami bezdzietni imprezowicze wiec warunki na rozwoj dziecka sa zdecydowanie nie najlepsze.Place podatki,rozliczam sie regularnie wiec mam czyste konto w tym kraju.Sprawa benefitow wyglada tak:
-TAX & CHILD Credit-133.00£ na tydzien ktore regularnie co miesiac wplacam na konto corki w Polsce tak wiec ja tych pieniedzy nie wliczam do budzetu ale urzedy raczej beda,tego nie wiem..
Ciesze sie na mysl ze bede z moja mala tak jak ona lecz wiem ze musze stworzyc warunki na ktore najzupelniej mnie teraz nie stac.
Mam szarpany rytm pracy tj.pracuje tydzien lub dwa zarobie sporo ale potem stoje z praca i czekam na zlecenia.Wyliczajac srednia moge dodac ze zle nie jest ale tez sie nie przelewa.Dla mnie samego wystarcza w zupelnosci ale wraz z jej przyjazdem musze poszukac stalej pracy na kontrakt.W 90% przypadkach pieniadze biore do reki wiec record w banku nie nawyzszych lotow tak wynajem domu dla nas jest nieco klopotliwy.Zostaje mieszkac w dwojce dopoki nie znajde stalej pracy z wykazem dochodow wiec w nastepstwie zrodzil sie pomysl na mieszkanie socjalne.
Mieszkam 10 min. spacerem do Ealing Couincil teraz pytanie czy mam aplikowac teraz czy dopiero po przyjezdzie corki lub po jej starcie w szkole,co jest lepsze efektywniejsze,kiedy zrobic tz.atak? Szkola to inny problem ale to nie to forum..Moze wyjsciem jest wziecie jakiegos prawnika od tych spraw-czy tacy istnieja? Jesli tak to czy sa drodzy? Jaka droga mam isc zeby wygrac lepsze warunki dla mnie i mojej malej.Czy ktos z forum ma doswiadczenia z Councilem na Ealingu? Czy sa sprawni pomocni czy moze na odwrot? Wczoraj widzialem baner ze to najlepszy i najprezniejszy Council w 2008r. wiec albo to dobry znak albo taka propaganda..hmm.Nie wiem nawet czy zadaje wlasciwe pytania ale mysle ze po kilku odpowiedziach bede wiedzial o co dokladnie pytac.
Z mojej pozycji wszystko wydaje sie nieco trudne ale wierze ze mozliwe.
Prosze Was uprzejmie o jakies wskazówki i z gory dziekuje antagonistom i zlosliwcom za udzial w dyskusji.
W razie pytan jestem na forum a dodatkowo takze pod mailem: email.lcr@gmail.com lub tel: 07514321919
Pozdrawiam MarCin.

[ Ostatnio edytowany przez: googles 29-07-2009 13:31 ]

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2009-07-29 14:33:29 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

dunia29

Post #7 Ocena: 0

2009-07-29 15:44:02 (16 lat temu)

dunia29

Kobieta

Z nami od: 14-11-2007

Witaj.
Ja z mężem i 2 dzieci dostalismy 14 miesięcy temu kategorie B i do tej pory cisza.Co tydzien mieszkania są zaznaczane na stronce z consilu i tak cisza .
Nie wiem czy kiedys ktoś od nich odezwie się , ale nie chcę już dłużej tu mieszkać,bo mieszkanie jest za małe dla moich córeczek, więc wynosimy się do innego mieszkania wynajętego przez agencję,ale bedziemy dalej bukować mieszkania ze stronki.
Może kiedyś ktoś się do nas odezwie :)
Pozdrawiam wszystkich czekających na domek tak jak My.

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer SkypeNumer gadu-gadu

Post #8 Ocena: 0

2009-07-29 16:48:46 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

julpitanek

Post #9 Ocena: 0

2009-07-29 17:24:04 (16 lat temu)

julpitanek

Kobieta

Z nami od: 31-07-2008

witajcie!wlasnie znalazlam sie w gronie,,szczesliwcow"i od piatku remontujemy nasz nowy domek.Czekalismy 3,5roku z tym ze nie bardzo sie tym interesowalismy dopiero od dwoch miesiecy zaczelismy intensywnie sie starac.Cieszylismy sie bardzo ale dzis dopadl mnie straszny dol;-((w obecnej okolicy mieszkalam 3 lata tu dzieciaki maja szkole,ja mam prace,mnostwo znajomych.Teraz wyprowadzam sie w zupelnie inne miejsce.Same angielskie rodziny ,zero polakow.Czuje sie jakbym zaczynala wszystko od nowa,az mi sie ryczec chce:-[Do tego remont idzie nam jak krew z nosa bo maz pracuje i strasznie wolno to idzie.A jest co robic,podobnie jak wiekszosc mieszkanie bylo ma barwy wszystkich kolorow teczy,szczegolnie intensywny jest przedpokoj-czerwono czekoladowy.ah mam tylko nadzieje ze to przez ta pogode w jakas depresje popadam i szukam sobie tematow do zmartwien...pozdrawiam was wszystkich i zycze powodzenia oczekujacym

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2009-07-29 17:35:55 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 41 z 194 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 40 | 41 | 42 ... 192 | 193 | 194 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,