Str 40 z 194 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
mak4701 |
Post #1 Ocena: 0 2009-07-22 17:03:43 (16 lat temu) |
Z nami od: 12-04-2007 Skąd: UK |
Cytat:
2009-07-22 12:38:05, littleflower napisał(a):
a ja mam pytanie takie?
jak dlugo czekaliscie na klucze po obejrzeniu mieszkania i wyrazeniu zgody?
Ja klucze dostalam zaraz po obejrzeniu mieszkania kiedy podpisywalismy umowe. wszsytko odbylo sie tego samego dnia. Pozdrawiam
|

|
 |
|
|
littleflower |
Post #2 Ocena: 0 2009-07-22 17:14:19 (16 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
dziekuje za odpowiedzi, podniosly mnie na duchy, tym bardziej ze serio sie zaczynam denerwowac,
czy brak kuchenek w kuchni jest standardem?
i czy o vauchery na np farby trzeba wystapic do nich samemu czy przyznaja je sami?
niestety u mnie w miescie jest jedna jedyna instytucja przyznajaca mieszkania, nie ma nawet takiej opcji w councilu , i osobiscie nie znam nikogo tutaj kto by dostal takie mieszkanie wiec tez nie zabardzo mam jak sie wypytac
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|

|

|
|
mak4701 |
Post #3 Ocena: 0 2009-07-22 17:47:18 (16 lat temu) |
Kochana niestety pralek, lodowek itd nie ma... musisz sama juz kupic... ja tez wczesniej nie mialam nic swojego procz lozeczka dla dziecka...  wynajmowalismy pokoj wiec sama wiesz jak jest. I tak dobrze ze sa szafki w kuchni...
Kazdy tak sie denerwowal wiec to zrozumiale. Ja tez sie nie moglam doczekac na klucze, na obejrzenie mieszkania.. a juz nie wspomne na samo mieszkanie jak bardzo czekalam.
A ja o voucherach nawet nic nie wiedzialam ze takie daja... I z tego co ja sie orientuje to ich wysokosc jest uzalezniona od mieszkania w jakim jets stanie i jak duzo w nim trzeba robic. Tak gdzies kiedys ktos mi powiedzial... My dostalismy Ł250 i ja nie pytalam o nie. Pani w councilu sama nam dala i liste w jakich sklepach moge ten voucher zrealizowac i na jakie rzeczy... bo nie wszsytko za nie kupisz... Z tego co pamietam to walki, tapety, farby itd...
Pozdrawiam
|

|
 |
|
anetek2 |
Post #4 Ocena: 0 2009-07-22 17:59:08 (16 lat temu) |
Z nami od: 13-09-2008 Skąd: southampton |
u mnie tez nie ma kuchenki i do tego sciany pomalowane na bordowo!!!!!!!!i do tego pod tym czyms jest tapeta w wypukle kwiatki !wiec WSZYSTKO BEDZIE trzeba zrywac najgrsze ze na dole jest ogrzewanie podlogowe wliczone w czynsz a na gorze brak ogrzewania
|

|
 |
|
mak4701 |
Post #5 Ocena: 0 2009-07-22 18:18:52 (16 lat temu) |
anetek to nieciekawie z tym ogrzewaniem... kuzwa ? to jak tu w zimie przezyc??? Pozdrawiam
|

|
 |
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2009-07-22 18:25:09 (16 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
mak4701 |
Post #7 Ocena: 0 2009-07-22 18:28:30 (16 lat temu) |
Mariola zerknij sobie na stronie waszego councilu moze jest plan remontow na kilka przyszlych lat... My takowy mamy i zawsze moge sobie wejsc i zobaczyc co i w jakim roku bedzie wymieniane... Pozdrawiam
|

|
 |
|
littleflower |
Post #8 Ocena: 0 2009-07-22 20:23:18 (16 lat temu) |
wiem ze nie tam pralek i lodowek tyle ze do tej pory myslalam ze kuchenka jest, zobaczymy jak to bedzie, w kazdym razie dzis chodzilam po sklepach i orientacyjnie popatrzylam na modele i ceny,
ja domek widzialam jeszcze jak poprzedni lokator w nim mieszkal i mniej wiecej wiem co za remont mnie tam czeka, na szczescia moj ex jest budowlancem i byl nim moj ojciec wiec remonty mi nie obce i byle czego nie dam sobie wcisnac w sklepach czy w wykonywanej pracy, "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|

|

|
|
agiga32 |
Post #9 Ocena: 0 2009-07-22 20:37:28 (16 lat temu) |
Z nami od: 31-03-2008 Skąd: blackburn |
marcheweczka moj dom tez jest duzy 120 m i wielki ogrod i byl w okropnym stanie -malo powiedziane 4 rodziny go przed nam odrzucily ale dzielnica spokojna cisza zielen i zobaczylam te czarne i bordowe sciany w jasnych kolorach kaloryfery byly czarne i granatowe teraz sa biale pokoj corki to krolestwo rozu i barbi syn no ten to ma juz inne wymagania plakaty do cenzury ale w niebieskim ok mieszkam od kwietnia zostala mi moja sypialnia jest nie zrobiona bo jest wielka i robimy silownie tam pol na pol ale salon jadalnia juz widza swoje swiatlo i jest przyjemnie jak moi znajomi wpadaja i robia oooooooooooo bo pamietaja poprzedni widok troche czasu i wiary a jeszcze kuchnia do malego juz remonciku a ogrod no coz poczeka do nastepnych wakacji jest juz plan zagospodarowania narazie posprzatany ze smieci a bylo ich duzo Są dni które liczą sie podwójnie i lata niewarte jednego dnia
|

|
 |
|
littleflower |
Post #10 Ocena: 0 2009-07-22 20:44:52 (16 lat temu) |
ja juz tez nie moge sie doczekac remontu, chce robic pomalu za to porzadnie i z dobrej jakosci materialow, tak samo z meblami wole kupic jeden na miesiac ale taki wymarzony niz jak do tej pory ,,aby bylo bo musi,,
przedewszystkim przy 5 moich dzieciakow rezygnuje z dywanow czy wykladzin na rzecz drewnanych paneli, dosyc juz mam godzinnego odkurzania dzien w dzien nie wspominajac o praniu tych wykladzin, na szczescie ogrod u mnie nie bedzie wymagal duzego nakladu pracy, jest tam jedna mala drewniana altanka , chce tylko druga dostawic zeby byla jako pralnio-suszarnia i na zamrazalke,
plany , plany tylko gdzie te moje klucze???  "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|

|

|
|