MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mieszkanie socjalne :)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 34 z 194 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 33 | 34 | 35 ... 192 | 193 | 194 ] - Skocz do strony

Str 34 z 194

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2009-06-02 23:41:44 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Superlover

Post #2 Ocena: 0

2009-06-03 00:13:53 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-06-02 23:41:44, andzia1303 napisał(a):
w moim miescie tylo i wylacznie przez internet sklada sie aplikacje

No i po co klamac?

How do I apply to join the Housing Register?
You will need to complete an application form. There are two types of application form, one for new applicants and the other for existing council or partner Housing Association tenants who wish to transfer. These can be downloaded by clicking application or transfer form as appropriate or obtained from the Housing Advice Centre

(www.coventryhomefinder.com)
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kobra333

Post #3 Ocena: 0

2009-06-03 07:34:56 (16 lat temu)

kobra333

Kobieta

Z nami od: 21-05-2009

Był u mnie pan na wywiad i powiedział że dostanę odpowiedż listownie ile punktów mi przyznano.
Wie ktoś może ile się czeka na taką odpowiedż?
pozdr.

Do góry stronyOffline

problem

Post #4 Ocena: 0

2009-06-03 07:50:04 (16 lat temu)

problem

Kobieta

Z nami od: 13-11-2008

Na odpowiedz czeka sie do 8 tygodni.Ja dostalam po 3.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2009-06-03 10:09:31 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

soniulka

Post #6 Ocena: 0

2009-06-03 17:18:03 (16 lat temu)

soniulka

Kobieta

Z nami od: 30-06-2008

Witam wszystkich i proszę jeśli możecie to podpowiedzcie mi co mam zrobić.Mianowicie mieszkam w mieszkaniu tymczasowym i dostaliśmy skierowanie z counsilu na mieszkanie na 2 piętrze z tym że pokoje są zapleśniałe.Ściany czarne i sufity ażzacieki takie masakra.Porobiliśmy zdjęcia pisaliśmy odwołanie i ...nic.Oni twierdzą że jest ok.Ja już kiedyś mieszkałam tutaj na zapleśniałym mieszkaniu i to oczywiste że nic przyjemnego,przecież to jest niezdrowe delikatnie mówiąc.Powiedzieli nam że to nie jest powód żeby tam nie iść mieszkać.Wkońcu zaproponowali że to zreobią i wiecie co?oni to zamalowali(nawet tapet nie zdarli )poprostu zamalowali te czarne ściany i sufity a w jednym miejscu już widać wychodzące zacieki.Kazali nam obejrzec i sie wprowadzać.Ja tam nie pójdę żeby nie wiem co.Mam córcie dwie 7letnią i 3miesięczną.Oni wogóle nie widzą problemu że tam tak jest.Doradzcie czy jest coś co jeszcze możemy zrobić?A i wogóle powiedzieli nam że nie moiżemy zoatać na tym tymczasowym mieszkaniu i że jak nie weżmiemy tego zapleśniałego mieszkania to dadzą nam band C(czekanie latami).

Do góry stronyOffline

elizabet28

Post #7 Ocena: 0

2009-06-04 13:18:27 (16 lat temu)

elizabet28

Kobieta

Z nami od: 29-03-2009

soniulko-mam podobna sytuacjie,w skrocie opisze bo tez nie wiem co mam zrobic!Mieszkam na mieszkaniu tymczasowym juz 3 miesiace,a do 5 miesiecy mielismy dostac dom staly,wiec zostalo jeszcze dwa miesiace.Tak dlugo dlatego ze szkola mojego syna nie pozwolila zmienic mu szkoly bo ma problemy i tym samym council ograniczyl nas do naszej miejscowosci.Miesiac temu weszly nowe przepisy odnosnie domow-licytowanie!W naszej miejscowosci przez 3 tygodnie nie bylo domow dla nas wiec nie bukowalismy,dopiero w tamtym tygodniu i tym wiec zabukowalismy no i czekamy.Dwa dni temu dostalam z councilu e-mail ze na tymczasowym mozemy zostac do 29 lipca i jesli nic nie wylicytujemy council po tej dacie bedzie robil to za nas, (ale nie bedzie to w tej miejscowosci tylko w obrebie councilu i to co wylicytuja mamy wziasc bez prawa odmowy.I teraz jest problem taki ze nie moge zmienic szkoly synowi,a dowozic-nie stac mnie na to.Moj maz nie dotrze do pracy na 6 bo nie ma prawa jazdy(a nie ma innych polaczen o tej godzinie typu autobus lub pociag).Ja go nie moge zawiesc bo dziecko musialabym zostawic samo,co tu jest nie wskazane przepisami.Moj maz probowal dogadac sie z szefem zeby mogl na pozniej przychodzic do pracy a on mu powiedzial ze na jego mjejsce juz stoja w kolejce inni!Moze ktos mial podobna sytuacje i podpowie jak to zrobic ? Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

kobra333

Post #8 Ocena: 0

2009-06-05 17:08:18 (16 lat temu)

kobra333

Kobieta

Z nami od: 21-05-2009

Dostałem odpowiedź z Housingu, że przyznano mi 30 punktów i że zostałem umieszczony na liście oczekujących.Nawet nie napisali który jestem w kolejce. Może mi ktoś powiedzieć co mam dalej robić? Poprostu czekać? Ile?
Bardzo proszę o odpowiedzi i porady.

Do góry stronyOffline

mocarella

Post #9 Ocena: 0

2009-06-05 19:00:16 (16 lat temu)

mocarella

Kobieta

Z nami od: 04-06-2009

Cytat:

2009-06-05 17:08:18, kobra333 napisał(a):
Dostałem odpowiedź z Housingu, że przyznano mi 30 punktów i że zostałem umieszczony na liście oczekujących.Nawet nie napisali który jestem w kolejce. Może mi ktoś powiedzieć co mam dalej robić? Poprostu czekać? Ile?
Bardzo proszę o odpowiedzi i porady.

nie wiem jak to jest z tymi punktami, bo u nas wprowadzono tzw. bandy(A,B,C,D).im wyzszy, tym lepiej. tak wiec nie sadze ze twoje 30pkt jest satysfakcjonujace.
nie napisali, ktory jestes w kolejce, bo sami nie wiedza. a tak naprawde to nie ma znaczenia, bo jesli zglaszasz sie na jakies mieszkanko, tworzy sie zupelnie nowa lista, pod ktora dopisuja sie potencjalni chetni. i dopiero z tej calej grupki ustalane jest komu naprawde przysluguje ten zaszczyt dostania kluczy.
nie wiem jak u ciebie, ale moje malusienkie miasteczko jest biedne w "mieszkania councilowskie". moja kolezanka,(angielka)czeka juz 6 lat na 1 bedroom flat. smieszne,co? a raczej tragiczne!
mam nadzieje, ze ty mieszkasz w bardziej rozwinietym ekonomicznie miescie!
tak wiec zycze cierpliwosci i powodzenia!
glowa do gory

Do góry stronyOffline

magdalenapamfil

Post #10 Ocena: 0

2009-06-08 21:06:29 (16 lat temu)

magdalenapamfil

Kobieta

Z nami od: 16-02-2007

hej jutro ide na rozmowe w sprawie mieszkania mam je zobaczyc i zaakceptowac albo nie,mam pytanie? czy mozna starac sie o zwrot jakis kosztow zwiazanych z remontem tegoz mieszkania???

Do góry stronyOffline

Strona 34 z 194 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 33 | 34 | 35 ... 192 | 193 | 194 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,