Str 31 z 194 |
|
---|---|
Natka14 | Post #1 Ocena: 0 2009-05-23 14:27:10 (16 lat temu) |
Z nami od: 17-03-2009 Skąd: Colchester |
Co to znaczy druga do mieszkania.Ja tez jestem druga do mieszkania,tore ide ogladac w srode 27 maja,ale jak ci z nr 1 wezma je to co dalej???
|
Post #2 Ocena: 0 2009-05-23 14:44:07 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Natka14 | Post #3 Ocena: 0 2009-05-23 14:48:18 (16 lat temu) |
Z nami od: 17-03-2009 Skąd: Colchester |
Cytat: 2009-05-23 14:27:10, Natka14 napisał(a): Co to znaczy druga do mieszkania.Ja tez jestem druga do mieszkania,ktore ide ogladac w srode 27 maja,ale jak ci z nr 1 wezma je to co dalej???Czy wtedy bede na liscie pierwsza do innego mieszkania? |
moniunia | Post #4 Ocena: 0 2009-05-23 14:54:25 (16 lat temu) |
Z nami od: 16-02-2008 |
Cytat: 2009-05-23 14:27:10, Natka14 napisał(a): Co to znaczy druga do mieszkania.Ja tez jestem druga do mieszkania,tore ide ogladac w srode 27 maja,ale jak ci z nr 1 wezma je to co dalej??? To,że jesteś druga znaczy że jesteś druga... Jeśli nr 1 nie weźmie mieszkania to Ty masz szanse, a jak weźmie to... no właśnie to weźmie a Ty czekasz dalej w kolejce po następne. |
anades | Post #5 Ocena: 0 2009-05-25 10:54:31 (16 lat temu) |
Z nami od: 23-05-2009 Skąd: Londyn |
Cytat: 2009-05-23 14:44:07, ironiqus napisał(a): Cytat: 2009-05-23 01:27:04, anades napisał(a): Jestem mezatka, choc na razie nie mamy jeszcze dzieci. Dzielimy pokoj za znajomymi, do ktorych nalezy mieszkanie jednopokojowe. Interesuje mnie uzyskanie council flat we wschodnim Londynie. Gdzie moglabym sie udac by ubiegac sie o takowe mieszkanie? Czy oni na biezaca kontroluja czy ktos pracuje tzn czy jak bede pracowala np jedynie przez 2 miesiace (a nie mam jeszcze przepracowanych tych pierwszych 12 miesiecy) to skresla mnie z listy? W jakim okresie od zlozenia aplikacji przychodza sprawdzic warunki w jakich sie mieszka? Czy mam jakies szanse na uzyskanie mieszkania jednopokojwoego jezeli z mezem nie mamy jeszcze dzieci? Z gory dzieki za odpowiedz. Wynajac samemu mieszkanie/ pokoj to zbyt trudne? Ja bym sciagnal rodzine z Polski - jak was bedzie wiecej w jednym pokoju, to wzrastaja szanse na mieszkanie. I nie zapomnij o zrobieniu sobie dzidziusia, najlepiej blizniaki, wtedy to juz na 100% wszystko sie ulozy po waszej mysli. Pamietaj, cel uswieca srodki ... Zadalam konkretne pytania. Jezeli TY nie znasz na nie odpowiedzi to radzilabym sie nie ponizac poziomem swojej wypowiedzi, gdyz zadalam je do osob tu, ktore potrafia logicznie myslec. [ Ostatnio edytowany przez: anades 25-05-2009 10:56 ] |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2009-05-25 11:22:26 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
brylanncik23 | Post #7 Ocena: 0 2009-05-25 12:21:22 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-05-2009 Skąd: clydebank |
mieszkanie socjalne czyli tzw.council house, mozna dostac tez w szybki sposob.jesli twoj tata jest w anglii lub szkocji, wynajmuje pokoj lub mieszkanie najlepiej, jak najmniejsze czyli 1-sypialniane,wtedy gdy ty i twoja mama dolaczacie do niego,jego lokum jest za male i to jest tzw.overcrowding czyli przeludnienie.jezeli wynajmuje mieszkanie moze sie tez kwalifikowac jako homeless,ale musi isc do councila i sie najpierw dowiedziec.zeby dostac dom od homeless department musi napewno pracowac i to jest ich wymog, a takze miec local connection czyli byc zlaczony z obszarem gdzie stara sie o dom, np. pracowac tam,pochodzic stamtad itp.dokumenty potrzebne to: dowod wynajmu obecnego lokum,pejslipy z pracy i to kto bedzie z nim mieszkal.a co chodzi o dostepnosc tych domow, to w zaleznosci od obszaru.wiem bo zmienilam miejsce zamieszkania i tam gdzie mieszkalam wczesniej czekalam juz 2 lata na taki dom i jeszcze ok 2-3 lat czekac bym musiala i niewazne jest to ze mam 2-ke malych dzieci.obecnie mieszkam w clydebanku,3 mile od Glasgow city centre i przeprowadzilam sie tu z rodzina w styczniu, a na samym poczatku marca dostalam klucze do domu councilowego,3 sypialnie+duza kuchnia+lazienka i living room.Dlatego tak jak napisalam na dom czeka sie w zaleznosci od wlasnych warunkow,dostepnosci i obszaru.wiec jesli masz jeszcze jakies pytania to mozesz napisac do mnie a ja postaram sie pomoc.zycze powodzenia.
![]() |
metodyka | Post #8 Ocena: 0 2009-05-25 12:28:01 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-01-2009 Skąd: London-Harrow |
co chodzi o mieszkanie z councilu,to jak nazwa wskazuje musisz udac sie do swojego councilu,tam bierzesz aplikacje,wypelniasz,i ze wszystkimi wymaganymi dokumentami skladasz u nich.
co chodzi o tzw.dokumenty to tyle co sie orientuje po przeczytaniu na MW ,postow o takowe mieszkania to kazdy council ma inne czasem wymagania.Maz twoj napewno pracuje/ tak mysle/,wiec on moze zlozyc takowa aplikacje. pozdrawiam i zycze powodzenia ![]() dziekuje Bogu ,mamie i tacie za to kim jestem ,choc nie jetem idealem
|
anades | Post #9 Ocena: 0 2009-05-25 14:49:36 (16 lat temu) |
Dzieki
![]() |
anades | Post #10 Ocena: 0 2009-05-26 00:36:01 (16 lat temu) |
Cytat: 2009-05-25 11:22:26, ironiqus napisał(a): Cytat: 2009-05-25 10:54:31, anades napisał(a): Cytat: 2009-05-23 14:44:07, ironiqus napisał(a): Cytat: 2009-05-23 01:27:04, anades napisał(a): Jestem mezatka, choc na razie nie mamy jeszcze dzieci. Dzielimy pokoj za znajomymi, do ktorych nalezy mieszkanie jednopokojowe. Interesuje mnie uzyskanie council flat we wschodnim Londynie. Gdzie moglabym sie udac by ubiegac sie o takowe mieszkanie? Czy oni na biezaca kontroluja czy ktos pracuje tzn czy jak bede pracowala np jedynie przez 2 miesiace (a nie mam jeszcze przepracowanych tych pierwszych 12 miesiecy) to skresla mnie z listy? W jakim okresie od zlozenia aplikacji przychodza sprawdzic warunki w jakich sie mieszka? Czy mam jakies szanse na uzyskanie mieszkania jednopokojwoego jezeli z mezem nie mamy jeszcze dzieci? Z gory dzieki za odpowiedz. Wynajac samemu mieszkanie/ pokoj to zbyt trudne? Ja bym sciagnal rodzine z Polski - jak was bedzie wiecej w jednym pokoju, to wzrastaja szanse na mieszkanie. I nie zapomnij o zrobieniu sobie dzidziusia, najlepiej blizniaki, wtedy to juz na 100% wszystko sie ulozy po waszej mysli. Pamietaj, cel uswieca srodki ... Zadalam konkretne pytania. Jezeli TY nie znasz na nie odpowiedzi to radzilabym sie nie ponizac poziomem swojej wypowiedzi, gdyz zadalam je do osob tu, ktore potrafia logicznie myslec.[edit] Daj mi jeszcze jedna szanse, pliisss, ja nie chce czuc sie ponizony ![]() ![]() ![]() Naprawde urzekla mnie twoja historia, a lzy wzruszenia uniemozliwily mi zdolnosc logicznego myslenia. Skad moglem przypuszczac, ze niecodzienny, hmmm, wrecz prawie nie spotykany w ukladzie slonecznym fakt bycia mezatka choc na razie bez dzieci, powoduje wzrost lenistwa i ograniczenie umyslowe? No sama powiedz, skad? ... zalosny jestes... no, ale coz, nikt nie kontroluje poziomu sprawnosci intelektualnej osob rejestrujacych sie na forum. na szczescie takich jak Ty nie jest tu za wiele |