MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mieszkanie socjalne :)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 30 z 194 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 29 | 30 | 31 ... 192 | 193 | 194 ] - Skocz do strony

Str 30 z 194

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2009-05-20 10:43:02 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kamix1234

Post #2 Ocena: 0

2009-05-20 22:34:32 (16 lat temu)

kamix1234

Kobieta

Z nami od: 02-10-2008

Cytat:

2009-05-20 10:43:02, andzia1303 napisał(a):
to masz lepiej niz ja ja mam band 3,czyli moge se czekac w nieskonczonosc,tzn ze juz jestes blisko,jestes na dobrej pozycji

to wcale nie jest tak ze czym wyzszy band tym dluzej sie czeka.to sa kategorie wg ktorych przyznaja mieszkania.np.band1 to samotna matka z dzieckiem,band2-staruszka itp.Ja mam band6 i jestem juz druga w kolejce do pewnego mieszkania a dodam ze aplikacje skladalam w grudniu
Często gonimy za czymś, co wydaje się nam dobre. Myślimy,że jeśli to osiągniemy poczujemy się spełnieni. Ale tak się nie dzieje, bo nie zauważamy,że szczęście jest tuż obok nas...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2009-05-21 11:59:44 (16 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

2009-05-17 00:19:54, ironiqus napisał(a):
Cytat:

2009-05-16 22:43:40, karjo1 napisał(a):
No tak, demolki okolic tez jednocza niektore nieformalne grupy, hmmm.
A nie sprzyja to spacerom...i to nie na glowach.
Natomiast jakims cudem w tych "porzadnych" okolicach ludzie potrafia sie skrzyknac, by zupelnie bez profitow sprzatnac park, przystrzc trawe, posadzic kwiaty, wypic razem herbate przed domami, ot tak, dla zwyklego dobrego samopoczucia.
Ale dla niektorych to zupelnie niezrozumiale :-]
.

Widziales kiedys osiedle "mieszane"? Watpie.
Niezla dzielnica, na 12 "blokow", czy tez moze court's, jak kto woli, 2 sa council ... W przeciagu dwoch lat od oddania, ci co mieli pieniadze juz sie wyprowadzili. Nie mieli szans na dobre samopoczucie ...
Dla mnie, niezrozumiale, jest to, co dla ciebie jest niezrozumiale ...

Ironiqus, chyba nie do konca sie zrozumielismy, mialam na mysli osiedle z domami wlasnosciowymi, nie socjalami na tak wysokim poziomie, ze zachwycaja niektorych :-].

Do góry stronyOffline

karolagirl

Post #4 Ocena: 0

2009-05-21 12:51:58 (16 lat temu)

karolagirl

Kobieta

Z nami od: 26-10-2007

hejka wszystkim, sluchajcie bardzo pomaga chodzenie do nich chodzenie i chodzenie moja ciocia sobie tak wychodzila 4 sypialnie living room kuchnia lazienka ubikacja sredni ogrod! ciesze sie ze sie jej udalo mam nadzieje ze tak sie uda wszystkim z was ktorzy czekaja. Ja mam jaja z councilem teraz otoz zlozylismy papiery w lipcu zeszlego roku w listopadzie poszlismy do councilu i dostalismy nr i ze mamy BAND 2 to sie ucieszylismy jak dzieci no i zaznaczalam od tego listopada i w koncu ide do nich i sie pytam jak dlugo mniej wiecej jeszcze bedziemy czekac a oni mi na to ze moja aplikacja nie jest kompletna bo niby nie donioslam payslipow!!! A donosilam i nawet skserowali i ZGUBILI MATOLY i w zeszlym tyg. sie dowiedzialam dopiero i czekam tydzien juz jak wprowadza te dane a oni nic no i chodze tam co drugi dzien i sprawdzam teraz jutro ide no do cholery to moja wina ze zgubili? Cuda na kiju. No takze radze wszystkim pilnujcie ich i chodzcie i pytajcie dziure im w brzuchu robcie to sie wezma do roboty. No to tyle Zycze milego dnia :-)
Sztuka jest zyc, lecz prawdziwym arcydzielem zyc i nie zejsc na psy

Do góry stronyOffline

skibiki

Post #5 Ocena: 0

2009-05-21 13:36:11 (16 lat temu)

skibiki

Kobieta

Z nami od: 27-12-2006

Cytat:

2009-05-20 22:34:32, kamix1234 napisał(a):
to sa kategorie wg ktorych przyznaja mieszkania.np.band1 to samotna matka z dzieckiem,band2-staruszka itp.

Ja jestem samotna matka i mam band-D(pewnie 4)i gdzie to pierwszeństwo dla samotnych rodziców o którym piszesz.
Wydaje mi się ze decyduje o tym dużo czynników np.dochody,warunki mieszkaniowe itd a pierwszeństwo zapewne maja bezdomni i ubodzy:-)
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

skibiki

Post #6 Ocena: 0

2009-05-21 13:59:51 (16 lat temu)

skibiki

Kobieta

Z nami od: 27-12-2006

Czy możecie mi powiedzieć jak to jest z tym zaznaczaniem ofert na necie.
Ja już zaznaczyłam 3 domy które chciałabym zobaczyć i właśnie przed chwila zajrzałam na stronę i zobaczyłam ze dom który był w ofercie 3miesiace temu teraz jest znowu,dlaczego czy może nikt go nie chciał? Jeżeli tak było to czemu ja nie dostałam szansy na ten dom,nie rozumiem!
Czy później przysyłają list z propozycja oglądnięcia takiego domu czy samemu trzeba iść się dowiedzieć o swoje szanse
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #7 Ocena: 0

2009-05-21 15:32:03 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Nie ma żadnego pierwszeństwa dla samotnych rodziców.
To jedna z miejskich plotek kursujących wsród Polaków.
Z jakiej paki samotny rodzic miałby mieć pierwszeństwo a pełna rodzina ma być gorsza?
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

soniulka

Post #8 Ocena: 0

2009-05-21 16:09:02 (16 lat temu)

soniulka

Kobieta

Z nami od: 30-06-2008

Z tymi domami to jest tak że oferowany jest osobie/rodzinie najbardziej potrzebującej,spelniającej wszystkie wymogi-o ile jakieś są co do tego lokum-jeśli ta osoba/rodzina zrezugnuje z jakiegos powodu to jest oferowany następnej osobie z listy.Czasami dzwonią że chcą ci pokazać dom a czasami listownie zawiadamiają kiedy jest do pokazania dla ciebie.Jestem na bieżąco

Do góry stronyOffline

kamix1234

Post #9 Ocena: 0

2009-05-21 17:23:14 (16 lat temu)

kamix1234

Kobieta

Z nami od: 02-10-2008

Cytat:

2009-05-21 13:36:11, skibiki napisał(a):
Cytat:

2009-05-20 22:34:32, kamix1234 napisał(a):
to sa kategorie wg ktorych przyznaja mieszkania.np.band1 to samotna matka z dzieckiem,band2-staruszka itp.

Ja jestem samotna matka i mam band-D(pewnie 4)i gdzie to pierwszeństwo dla samotnych rodziców o którym piszesz.
Wydaje mi się ze decyduje o tym dużo czynników np.dochody,warunki mieszkaniowe itd a pierwszeństwo zapewne maja bezdomni i ubodzy:-)

prosze,przeczytaj jeszcze raz to co napisalam i wiadomosc na ktora ODPOWIEDZIALAM.Jesli sie wczytasz w moja wypowiedz to zauwazysz 2 slowa: "NA PRZYKLAD".Nie mam zielonego pojecia jaka kategorie ma samotna matka z dzieckiem!Napisalam tak zeby kolezanka ktorej odpisywalam zrozumiala o co mi chodzi.
Często gonimy za czymś, co wydaje się nam dobre. Myślimy,że jeśli to osiągniemy poczujemy się spełnieni. Ale tak się nie dzieje, bo nie zauważamy,że szczęście jest tuż obok nas...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

anades

Post #10 Ocena: 0

2009-05-23 01:27:04 (16 lat temu)

anades

Kobieta

Z nami od: 23-05-2009

Jestem mezatka, choc na razie nie mamy jeszcze dzieci. Dzielimy pokoj za znajomymi, do ktorych nalezy mieszkanie jednopokojowe. Interesuje mnie uzyskanie council flat we wschodnim Londynie. Gdzie moglabym sie udac by ubiegac sie o takowe mieszkanie? Czy oni na biezaca kontroluja czy ktos pracuje tzn czy jak bede pracowala np jedynie przez 2 miesiace (a nie mam jeszcze przepracowanych tych pierwszych 12 miesiecy) to skresla mnie z listy? W jakim okresie od zlozenia aplikacji przychodza sprawdzic warunki w jakich sie mieszka? Czy mam jakies szanse na uzyskanie mieszkania jednopokojwoego jezeli z mezem nie mamy jeszcze dzieci?
Z gory dzieki za odpowiedz.

Do góry stronyOffline

Strona 30 z 194 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 29 | 30 | 31 ... 192 | 193 | 194 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,