Zycze powodzenia

Str 21.1 z 194 |
|
---|---|
vajouk | Post #1 Ocena: 0 2009-04-11 23:27:03 (16 lat temu) |
Z nami od: 18-10-2007 Skąd: Walkern |
Dobrze poszukaj na stronach Counsilu. Ja szukalm dosc dlugo i u mnie ta opcja nazywa sie Home Options.
Zycze powodzenia ![]() "Zycie jest piekne trzeba tylko umiec z niego korzystac
|
graciella | Post #2 Ocena: 0 2009-04-12 19:41:57 (16 lat temu) |
Z nami od: 23-11-2008 |
Amelkar.Jesli szukasz okolic i samego Wrexham,to wejdz na:www.wrexham.gov.uk.Wybiez sobie jezyk polski(jest taka opcja:-W)i...wszystko bedziesz mial.Pozdrawiam
![]() |
kamix1234 | Post #3 Ocena: 0 2009-04-14 23:28:56 (16 lat temu) |
Z nami od: 02-10-2008 Skąd: Oldbury |
Cytat: 2009-04-10 18:07:46, Superlover napisał(a): Nie ma żadnego roku ani 5. Musisz mieć związek z okolicą poprzez zamieszkanie lub pracę, to wszystko (tzn. nie musisz mieć nawet tego, ale wtedy automatycznie dostajesz najniższą kategorię) Ja chcialam sie starac o mieszkanie socjalne,niestety pani mi powiedziala ze jesli nie mam przepracowanego roku w Angli to NIE MOGE .Takim oto sposobem,ja nie skladalam wniosku tylko moj chlopak,a mnie wpisal w rubryke"partner" http://www.sandwellhomes.org.uk/ ja na tej stronie rejestruje sie co tydzien i wybieram mieszkania Często gonimy za czymś, co wydaje się nam dobre. Myślimy,że jeśli to osiągniemy poczujemy się spełnieni. Ale tak się nie dzieje, bo nie zauważamy,że szczęście jest tuż obok nas...
|
BORYS05 | Post #4 Ocena: 0 2009-04-15 00:08:22 (16 lat temu) |
Z nami od: 21-01-2009 |
Cytat: 2009-04-14 23:28:56, kamix1234 napisał(a): Cytat: 2009-04-10 18:07:46, Superlover napisał(a): Nie ma żadnego roku ani 5. Musisz mieć związek z okolicą poprzez zamieszkanie lub pracę, to wszystko (tzn. nie musisz mieć nawet tego, ale wtedy automatycznie dostajesz najniższą kategorię) Ja chcialam sie starac o mieszkanie socjalne,niestety pani mi powiedziala ze jesli nie mam przepracowanego roku w Angli to NIE MOGE .Takim oto sposobem,ja nie skladalam wniosku tylko moj chlopak,a mnie wpisal w rubryke"partner" http://www.sandwellhomes.org.uk/ ja na tej stronie rejestruje sie co tydzien i wybieram mieszkania NIE PODDAWAJ SIĘ! Znajomi za moimi namowami,złożyli wniosek o mieszkanie około3-m temu ,około miesiąca temu poszli pierwszy raz zarejestrować się o mieszkanie na listę (która pojawia się co dwa tygodnie)otrzymali odpowiedz że klucze będą do odbioru od 1-go maja! znam równiesz osoby które oczekują od dwóch i dłużej lat to wszystko zależy od osoby która ocenia twoją sytuację mieszkaniową SOCJAL HOMOFICER(nie jestem pewien czy dobrze napisałem) ale też (ja tak uwarzam od ludzi jakich spotkasz w concil które będą prowadziły twoją sprawę) oczywiście zgadzam się co do tego że w pierwszej kolejności otrzymują osoby bezdomne życzę szybkiego otrzymania mieszkania bądz wytrwała i wszystko będzie ok! POZDRAWIAM WSZYSTKICH ![]() |
kamix1234 | Post #5 Ocena: 0 2009-04-15 01:43:41 (16 lat temu) |
Cytat: 2009-04-15 00:08:22, BORYS05 napisał(a): Cytat: 2009-04-14 23:28:56, kamix1234 napisał(a): Cytat: 2009-04-10 18:07:46, Superlover napisał(a): Nie ma żadnego roku ani 5. Musisz mieć związek z okolicą poprzez zamieszkanie lub pracę, to wszystko (tzn. nie musisz mieć nawet tego, ale wtedy automatycznie dostajesz najniższą kategorię) Ja chcialam sie starac o mieszkanie socjalne,niestety pani mi powiedziala ze jesli nie mam przepracowanego roku w Angli to NIE MOGE .Takim oto sposobem,ja nie skladalam wniosku tylko moj chlopak,a mnie wpisal w rubryke"partner" http://www.sandwellhomes.org.uk/ ja na tej stronie rejestruje sie co tydzien i wybieram mieszkania NIE PODDAWAJ SIĘ! Znajomi za moimi namowami,złożyli wniosek o mieszkanie około3-m temu ,około miesiąca temu poszli pierwszy raz zarejestrować się o mieszkanie na listę (która pojawia się co dwa tygodnie)otrzymali odpowiedz że klucze będą do odbioru od 1-go maja! znam równiesz osoby które oczekują od dwóch i dłużej lat to wszystko zależy od osoby która ocenia twoją sytuację mieszkaniową SOCJAL HOMOFICER(nie jestem pewien czy dobrze napisałem) ale też (ja tak uwarzam od ludzi jakich spotkasz w concil które będą prowadziły twoją sprawę) oczywiście zgadzam się co do tego że w pierwszej kolejności otrzymują osoby bezdomne życzę szybkiego otrzymania mieszkania bądz wytrwała i wszystko będzie ok! POZDRAWIAM WSZYSTKICH ![]() my wniosek zlozylismy 3 grudnia.co tydzien rejestruje sie na stronir sandwella(co by nie bylo,ze sie nie interesuje) i wybieram z rankingu mieszkania.Narazie czekam...ale wiem ze kiedys moje czekanie bedzie nagrodzone ![]() Często gonimy za czymś, co wydaje się nam dobre. Myślimy,że jeśli to osiągniemy poczujemy się spełnieni. Ale tak się nie dzieje, bo nie zauważamy,że szczęście jest tuż obok nas...
|
|
|
Agnes12 | Post #6 Ocena: 0 2009-04-15 10:45:00 (16 lat temu) |
Z nami od: 18-02-2008 Skąd: Watford |
Witam wszytskich,
mam pytanie czy jest ktoś stara sie o Housing House z Watford Borough Counsil??? Jerstem tam od kilku miesięcy i nigdy nie dostałąm żadnych dodtkowych informacji o sposobie szukania domku lub też rejestracji on-line. Można tylko zadzwonić i zapytac czy uległo cos zmiania - taka informacje uzyskałam dzowniąc tam zaraz po otrzymaniu decyzji. W tym counsilu przyznaja punkty i tyle.... Czy miał ktoś doczyniena z tym counsilem i moze mi cos wiecej powiedzieć o sowich doswiadczeniach??? Pozdrawiam ![]() |
Superlover | Post #7 Ocena: 0 2009-04-15 11:27:18 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 21-03-2009 |
Cytat: 2009-04-14 23:28:56, kamix1234 napisał(a): Ja chcialam sie starac o mieszkanie socjalne,niestety pani mi powiedziala ze jesli nie mam przepracowanego roku w Angli to NIE MOGE .Takim oto sposobem,ja nie skladalam wniosku tylko moj chlopak,a mnie wpisal w rubryke"partner" Pani wprowadziła cię W BŁĄD. Aby się o tym przekonać trzeba było poprosić ją o podanie podstawy prawnej. Chodziło raczej o to że na liście jest juz twój partner w tej sytuacji ty nie możesz złożyć jeszcze oddzielnej aplikacji. Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią
![]() |
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2009-04-15 11:29:54 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2009-04-15 10:45:00, Agnes12 napisał(a): Witam wszytskich, mam pytanie czy jest ktoś stara sie o Housing House z Watford Borough Counsil??? Jerstem tam od kilku miesięcy i nigdy nie dostałąm żadnych dodtkowych informacji o sposobie szukania domku lub też rejestracji on-line. Można tylko zadzwonić i zapytac czy uległo cos zmiania - taka informacje uzyskałam dzowniąc tam zaraz po otrzymaniu decyzji. W tym counsilu przyznaja punkty i tyle.... Czy miał ktoś doczyniena z tym counsilem i moze mi cos wiecej powiedzieć o sowich doswiadczeniach??? Pozdrawiam ![]() A jaka dostalas decyzje? Moze po prostu wedlug nich nie potrzebujesz lokalu socjalnego, wiec czekasz sobie w kolejce w ostatniej kolejnosci. Carpe diem.
|
Agnes12 | Post #9 Ocena: 0 2009-04-15 17:50:46 (16 lat temu) |
Z nami od: 18-02-2008 Skąd: Watford |
Dostałam list z counsilu w którym napisano iż zostałam zarejestrowana na listę oczekujących i przyznano mi 220 punktów i tyle... po więcej informacji prosze dzwonić, więc zadzwoniłam i usłyszałam że jak coś beda mieli to zadzownia ale wiem że jak sie człowiek sam interesuje to zawsze jest lepiej - prawda
![]() |
kamix1234 | Post #10 Ocena: 0 2009-04-16 00:27:00 (16 lat temu) |
Cytat: 2009-04-15 11:27:18, Superlover napisał(a): Cytat: 2009-04-14 23:28:56, kamix1234 napisał(a): Ja chcialam sie starac o mieszkanie socjalne,niestety pani mi powiedziala ze jesli nie mam przepracowanego roku w Angli to NIE MOGE .Takim oto sposobem,ja nie skladalam wniosku tylko moj chlopak,a mnie wpisal w rubryke"partner" Pani wprowadziła cię W BŁĄD. Aby się o tym przekonać trzeba było poprosić ją o podanie podstawy prawnej. Chodziło raczej o to że na liście jest juz twój partner w tej sytuacji ty nie możesz złożyć jeszcze oddzielnej aplikacji. Nie.Najpierw ja chcialam zlozyc wniosek o mieszkanie socjalne,niestety powiedziano mi(w Sandwellu) ze nie moge bo nie przepracowalam roku w Anglii(to sa slowa tej babki).I dopiero po tym moj partner zlozyl wniosek uwzgledniajac mnie w swoich dokumentach.zreszta to jest niewazne,czekamy na mieszkanie i tyle,a ile bedziemy czekac tego nikt nie wie ![]() Często gonimy za czymś, co wydaje się nam dobre. Myślimy,że jeśli to osiągniemy poczujemy się spełnieni. Ale tak się nie dzieje, bo nie zauważamy,że szczęście jest tuż obok nas...
|