Str 159 z 194 |
|
---|---|
aga_84 | Post #1 Ocena: 0 2012-07-18 22:47:40 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-06-2012 Skąd: Goole |
Witam!!!
O mojej "przygodzie" z wypowiedzeniem pisałam jakiś czas temu. Złożyliśmy wniosek do councilu o domek. Po jakimś czasie dostaliśmy odpowiedź , że zakwalifikowaliśmy się do grupy 8 na 10 możliwych. Okazało się, ze to tylko przypadkowe przyznanie nas "gdzieś" ponieważ na tą chwile jesteśmy sprawdzani u lanlorda i w agencji z jakiego powodu dostaliśmy to wypowiedzenie. Czy przypadkiem to nie z naszej winy bo wtedy zdyskwalifikują nas. Po sprawdzeniu, jeżeli wszystko będzie ok "wskakujemy" na listę priorytetową ze statusem zagrożenia bezdomnością (tak to oni tutaj określają). A tak poza tym pani z councilu umówiła już nas 2 sierpnia (miesiąc do końca wypowiedzenia)na tak zwane homeless presentation. Czy ktoś miał coś podobnego? I może mi wyjaśnić na czym to polega? kolejne pytanko może ktoś wie coś na temat domów z councila w Goole i okolicach? |
bonifazy7 | Post #2 Ocena: 0 2012-07-19 05:53:48 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-04-2011 Skąd: london |
Kolega dostal wypowiedzenie z mieszk.tymczasowego,z councilu.Dodam,ze jest na chorobowym-wypadek w pracy.Napisal odwolanie,pani w okienku poinformowala,ze odwolanie przyjmnie,lecz decyzji nie zmieni.Wypowiedzenie dostal,poniewaz zmienil prace na lepij platna,i taki pech.Dokumenty o wypadku dostarczyl,powaznie uszkodzona reka.Zwolnienie ma na razie do konca wrzesnia.Kto mu teraz wynajmni cokolwiek,z takimi dochodami.Czy council moze w taki sposob postapic.Dodam,ze cancil glowny przznal mu mieszkanie zastepcze,przedzwonili zeby jechac po klucze,lecz housing options odwolal tadecyzje doslownie po 20 minutach.Zadzwonili i poinformowali,ze odwoluja decyzje,poniewaz counil nie ma pieniedzy.
irena
|
bonifazy7 | Post #3 Ocena: 0 2012-07-19 06:05:08 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-04-2011 Skąd: london |
Kolega dostal wypowiedzenie z mieszk.tymczasowego,z councilu.Dodam,ze jest na chorobowym-wypadek w pracy.Napisal odwolanie,pani w okienku poinformowala,ze odwolanie przyjmnie,lecz decyzji nie zmieni.Wypowiedzenie dostal,poniewaz zmienil prace na lepij platna,i taki pech.Dokumenty o wypadku dostarczyl,powaznie uszkodzona reka.Zwolnienie ma na razie do konca wrzesnia.Kto mu teraz wynajmni cokolwiek,z takimi dochodami.Czy council moze w taki sposob postapic.Dodam,ze cancil glowny przznal mu mieszkanie zastepcze,przedzwonili zeby jechac po klucze,lecz housing options odwolal tadecyzje doslownie po 20 minutach.Zadzwonili i poinformowali,ze odwoluja decyzje,poniewaz counil nie ma pieniedzy.
irena
|
aga_84 | Post #4 Ocena: 0 2012-07-19 09:08:35 (13 lat temu) |
up
|
aga_84 | Post #5 Ocena: 0 2012-07-19 09:48:31 (13 lat temu) |
![]() |
|
|
aga_84 | Post #6 Ocena: 0 2012-07-19 22:18:52 (13 lat temu) |
up up
![]() ...no napiszcie coś ![]() |
Adacymru | Post #7 Ocena: 0 2012-07-19 22:27:36 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
cos.....
A tak na serio, to oznacza to dokladnie co pisze, zaprezentujecie sie w dniu wyprowadzki jako bezdomni w urzedzie. Zastanawia mnie powod czekania do dnia wypowiedzenia, nie ma zakazu szukania lokum w miedzyczasie do ostatniego dnia mieszkania pod obecnym adresem. Tak a'propos, to ze jestescie na liscie priorytetowej nie oznacza, ze jestescie na czele tej listy, ani ze jestescie jedyni, ani ze w najpilniejszej sytuacji.
Ada
|
aga_84 | Post #8 Ocena: 0 2012-07-19 23:06:58 (13 lat temu) |
O nareszcie
![]() Ada ta prezentacja tak naprawdę będzie miesiąc przed wyprowadzką. Co do szukania lokum w 100% zgadzam. Niestety obecnie totalna kicha!!!Albo jeżeli coś sensownego to w agencji która jest bardzo droga albo sam rent jest wysoki. Brak również chat od lanlorda. Naprawdę nie wiem co się dzieje ale jakiś straszny przestój jest obecnie. Oczywiście jeżeli nie uda się to weźmiemy "cokolwiek" na przetrwanie i w miedzy czasie będziemy szukać czegoś innego. Oczywiście wiem , że nie jestem jedyna i najbardziej potrzebująca....ale spróbować warto. Tym bardziej, że nie zamierzamy wracać do Polski a chciałabym "ulokować" się gdzieś na stałe, żeby uniknąć w przyszłości podobnej sytuacji. Wiem, że niektórych ludzi takie podejście do życia dziwi. Ja osobiście nie widzę w tym nic złego. Płacić przecież będę jak każdy:. Ada dzięki za odp. |
Adacymru | Post #9 Ocena: 0 2012-07-20 00:18:40 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Sprobowac mozesz dac ogloszenie np w lokalnym sklepie z gazetami, czasami maja tablice ogloszen, kiedys to kosztowalo 50p zxa tydzien wywieszki takiego ogloszenia. Pytaj sasiadow, moga znac kogos, a przez sasiadow np poleconych moze wlasciciel chetniej wynajac.
Ada
|
Post #10 Ocena: 0 2012-07-20 07:41:16 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|