MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mieszkanie socjalne :)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 16.1 z 194 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15.1 | 16.1 | 17.1 ... 192 | 193 | 194 ] - Skocz do strony

Str 16.1 z 194

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2009-02-09 17:54:12 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kama_lee

Post #2 Ocena: 0

2009-02-09 18:23:48 (16 lat temu)

kama_lee

Kobieta

Z nami od: 04-02-2009

dzieki za odpowiedz. ale wiesz, teraz robi sie zaklady przez Locate wiec chodzenie raczej nic nie da. Myslalam ze moze jest jakis standardowy czas oczekiwania np. rok dla kategorii B, 4 lata dla kategorii C itd.

Do góry stronyOffline

dana1959

Post #3 Ocena: 0

2009-02-10 03:34:57 (16 lat temu)

dana1959

Kobieta

Z nami od: 10-02-2009

Jestem zdziwiona waszymi wypowiedziami na temat mieszkan socjalnych bo wcale nie tak latwo je otrzymac Zapewne to zalezy od miasta w jakim zyjemy W Herefordzie nie ma punktow tylko otrzymuje sie zlota srebrna lub brazowa karte Ja mimo ze jestem samotna matka z dwojka dzieci otrzymalam srebrna i pewnie do dzis a jestem w Angli poltora roku czkala bym na mieszkanie Mieszkalam w mieszkaniu bez okien co spowodowalo przyspieszenie otrzymania mieszkania W maju otrzymalam mieszkanie przejsciowe a w SYLWESTRA wspaniale mieszkanie w domku dwurodzinnym z ogrodkiem i sasiadami emerytami mieszkanie jest po generalnym remoncie a wiec nie rudera jak pisze kilka osob a ja jestem najszczesliwsza osoba na swieci Zycze czekajacym na mieszkanie powodzenia;-)

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer Skype

poziomka1234

Post #4 Ocena: 0

2009-02-17 13:43:36 (16 lat temu)

poziomka1234

Kobieta

Z nami od: 17-02-2009

witam wszyskich
mieszkam z mezem i synem w angli od roku obecnie niepracuje i zyjemy z pensji meza i ct mieszkamy w domu (3 bedrooms)z rodzicami i bratem jest nam zbyt ciasno i raczej 2 rodziny niepowinny mieszkac azem kto poznal taką sytuacje ten wie.2miesiace temu zlozylismy wniosek o dom z counsilu i w tym temecie prosze o pomoc przyznali nam 36 punktów i niebardzo wiem jak dlugo mamy czekac teraz na jaką kolwiek odpowiedz i czy 36 punktów to dobrze czy zle?????
bardzo prosze o pomoc
pozdrawiam

Do góry stronyOffline

goskauk

Post #5 Ocena: 0

2009-02-17 14:24:53 (16 lat temu)

goskauk

Kobieta

Z nami od: 05-02-2008

Anglicy czekaja tutaj latami,i jak nie maja zadnego tzw medical problem to nie maja szansy a Polacy jeszcze sa w Polsce a juz by chcieli dostac mieszkanie.Wcale sie nie dziwie ze nas nie lubia niektorzy! Jestesmy w tej samej kategori co Hindusy i inni.Pamietajcie ze nie wszystkich Angoli stac na kupno swojego domu i tez chcieli by gdzies mieszkac gdzie jest tanszy czynsz.Chyba oni maja prawo do tego przed nami.Nie wszyscy sa na benefitach,duzo Angoli ma dobra prace i musza placic za wynajem.Ciekawe co by bylo jakby oni chcieli mieszkanie komunalne w Polsce?:-D:-Y
pit-y,benefity itp.

Do góry stronyOffline

Numer Skype

Post #6 Ocena: 0

2009-02-17 14:29:29 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

LiLia38

Post #7 Ocena: 0

2009-02-18 08:49:27 (16 lat temu)

LiLia38

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 15-02-2009

dziwne?angielka z malym dzidziusiem po 2 miesiacach mieszkanie dostala,jej koles bezdomny miesiac,w dodatku narkoman po miesiacu.nie wiem jak to jest ale znam kilka przypadkow ze panstwo im pomaga calkowicie.

Do góry stronyOffline

problem

Post #8 Ocena: 0

2009-02-18 09:05:49 (16 lat temu)

problem

Kobieta

Z nami od: 13-11-2008

Bo tu najlepiej byc bezdomnym,wtedy sie ma najwieksze szanse,ale ja w dalszym ciagu nie rozumie jak ktos jest bezdomnym i bezrobotnym to jak ma placic czynsz,ktory wcale nie jest tani.Ja biduje co 2 tygodnie na jeden pokoj. Tylko tyle moge i czynsz jest ok 400£,a wiec wcale tak tanio to nie jest.A co do polskich mieszkan z urzedu to nawet nie chcieli mi przyjac podania bo moj metraz przekraczal 7m na osobe.Czyli wedlug polskiego prawa jak masz duzy pokoj to mozesz w nim mieszkac z rodzicami,dziadkami i najlepiej swoja rodzina-bo przeciez sie miescicie,a budynki z urzedu niech sie wala,a co tam przeciez nikomu nie przysluguje mieszkanie z urzedu jak nie znasz nikogo ,,wewnatrz,,:-(

Do góry stronyOffline

vitek

Post #9 Ocena: 0

2009-02-18 09:20:57 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Z tego co widzę w wielu albo nawet we wszystkich councilach wprowadzono tzw. bidding. Polega to na tym że oferty domów są co tydzień publikowane w necie i w lokalnej gazecie a chętni sam się na nie zgłaszają.

Przy tym to czy jesteś Polakiem Anglikiem czy Marsjaninem to oczywiście robi różnicę tylko w zakutych łbach tych co to podstawówkę robili przez 12 lat :-)

Trzeba aktywnie bidować i prędzej czy później się uda, na pewno więcej to pomoże niż siedzenie na d++ i wypłakiwanie na forum żalów o urojonej 'dyskryminacji'

[ Ostatnio edytowany przez: vitek 18-02-2009 09:55 ]

The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2009-02-18 10:07:52 (16 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

2009-02-18 09:05:49, problem napisał(a):
Bo tu najlepiej byc bezdomnym,wtedy sie ma najwieksze szanse,ale ja w dalszym ciagu nie rozumie jak ktos jest bezdomnym i bezrobotnym to jak ma placic czynsz,ktory wcale nie jest tani.Ja biduje co 2 tygodnie na jeden pokoj. Tylko tyle moge i czynsz jest ok 400£,a wiec wcale tak tanio to nie jest.A co do polskich mieszkan z urzedu to nawet nie chcieli mi przyjac podania bo moj metraz przekraczal 7m na osobe.Czyli wedlug polskiego prawa jak masz duzy pokoj to mozesz w nim mieszkac z rodzicami,dziadkami i najlepiej swoja rodzina-bo przeciez sie miescicie,a budynki z urzedu niech sie wala,a co tam przeciez nikomu nie przysluguje mieszkanie z urzedu jak nie znasz nikogo ,,wewnatrz,,:-(

No to faktycznie masz problem, aplikujac o lokal w UK w polskim urzedzie, wg polskiego prawa...

Do góry stronyOffline

Strona 16.1 z 194 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15.1 | 16.1 | 17.1 ... 192 | 193 | 194 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,