Str 16.1 z 194 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-02-09 17:54:12 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
kama_lee | Post #2 Ocena: 0 2009-02-09 18:23:48 (16 lat temu) |
Z nami od: 04-02-2009 |
dzieki za odpowiedz. ale wiesz, teraz robi sie zaklady przez Locate wiec chodzenie raczej nic nie da. Myslalam ze moze jest jakis standardowy czas oczekiwania np. rok dla kategorii B, 4 lata dla kategorii C itd.
|
dana1959 | Post #3 Ocena: 0 2009-02-10 03:34:57 (16 lat temu) |
Z nami od: 10-02-2009 Skąd: hereford |
Jestem zdziwiona waszymi wypowiedziami na temat mieszkan socjalnych bo wcale nie tak latwo je otrzymac Zapewne to zalezy od miasta w jakim zyjemy W Herefordzie nie ma punktow tylko otrzymuje sie zlota srebrna lub brazowa karte Ja mimo ze jestem samotna matka z dwojka dzieci otrzymalam srebrna i pewnie do dzis a jestem w Angli poltora roku czkala bym na mieszkanie Mieszkalam w mieszkaniu bez okien co spowodowalo przyspieszenie otrzymania mieszkania W maju otrzymalam mieszkanie przejsciowe a w SYLWESTRA wspaniale mieszkanie w domku dwurodzinnym z ogrodkiem i sasiadami emerytami mieszkanie jest po generalnym remoncie a wiec nie rudera jak pisze kilka osob a ja jestem najszczesliwsza osoba na swieci Zycze czekajacym na mieszkanie powodzenia
![]() |
poziomka1234 | Post #4 Ocena: 0 2009-02-17 13:43:36 (16 lat temu) |
Z nami od: 17-02-2009 |
witam wszyskich
mieszkam z mezem i synem w angli od roku obecnie niepracuje i zyjemy z pensji meza i ct mieszkamy w domu (3 bedrooms)z rodzicami i bratem jest nam zbyt ciasno i raczej 2 rodziny niepowinny mieszkac azem kto poznal taką sytuacje ten wie.2miesiace temu zlozylismy wniosek o dom z counsilu i w tym temecie prosze o pomoc przyznali nam 36 punktów i niebardzo wiem jak dlugo mamy czekac teraz na jaką kolwiek odpowiedz i czy 36 punktów to dobrze czy zle????? bardzo prosze o pomoc pozdrawiam |
goskauk | Post #5 Ocena: 0 2009-02-17 14:24:53 (16 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2008 Skąd: Reading |
Anglicy czekaja tutaj latami,i jak nie maja zadnego tzw medical problem to nie maja szansy a Polacy jeszcze sa w Polsce a juz by chcieli dostac mieszkanie.Wcale sie nie dziwie ze nas nie lubia niektorzy! Jestesmy w tej samej kategori co Hindusy i inni.Pamietajcie ze nie wszystkich Angoli stac na kupno swojego domu i tez chcieli by gdzies mieszkac gdzie jest tanszy czynsz.Chyba oni maja prawo do tego przed nami.Nie wszyscy sa na benefitach,duzo Angoli ma dobra prace i musza placic za wynajem.Ciekawe co by bylo jakby oni chcieli mieszkanie komunalne w Polsce?
![]() pit-y,benefity itp.
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2009-02-17 14:29:29 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
LiLia38 | Post #7 Ocena: 0 2009-02-18 08:49:27 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 15-02-2009 Skąd: luton |
dziwne?angielka z malym dzidziusiem po 2 miesiacach mieszkanie dostala,jej koles bezdomny miesiac,w dodatku narkoman po miesiacu.nie wiem jak to jest ale znam kilka przypadkow ze panstwo im pomaga calkowicie.
|
problem | Post #8 Ocena: 0 2009-02-18 09:05:49 (16 lat temu) |
Z nami od: 13-11-2008 Skąd: oxford |
Bo tu najlepiej byc bezdomnym,wtedy sie ma najwieksze szanse,ale ja w dalszym ciagu nie rozumie jak ktos jest bezdomnym i bezrobotnym to jak ma placic czynsz,ktory wcale nie jest tani.Ja biduje co 2 tygodnie na jeden pokoj. Tylko tyle moge i czynsz jest ok 400£,a wiec wcale tak tanio to nie jest.A co do polskich mieszkan z urzedu to nawet nie chcieli mi przyjac podania bo moj metraz przekraczal 7m na osobe.Czyli wedlug polskiego prawa jak masz duzy pokoj to mozesz w nim mieszkac z rodzicami,dziadkami i najlepiej swoja rodzina-bo przeciez sie miescicie,a budynki z urzedu niech sie wala,a co tam przeciez nikomu nie przysluguje mieszkanie z urzedu jak nie znasz nikogo ,,wewnatrz,,
![]() |
vitek | Post #9 Ocena: 0 2009-02-18 09:20:57 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Z tego co widzę w wielu albo nawet we wszystkich councilach wprowadzono tzw. bidding. Polega to na tym że oferty domów są co tydzień publikowane w necie i w lokalnej gazecie a chętni sam się na nie zgłaszają.
Przy tym to czy jesteś Polakiem Anglikiem czy Marsjaninem to oczywiście robi różnicę tylko w zakutych łbach tych co to podstawówkę robili przez 12 lat ![]() Trzeba aktywnie bidować i prędzej czy później się uda, na pewno więcej to pomoże niż siedzenie na d++ i wypłakiwanie na forum żalów o urojonej 'dyskryminacji' [ Ostatnio edytowany przez: vitek 18-02-2009 09:55 ] The Mythbuster
|
karjo1 | Post #10 Ocena: 0 2009-02-18 10:07:52 (16 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Cytat: 2009-02-18 09:05:49, problem napisał(a): Bo tu najlepiej byc bezdomnym,wtedy sie ma najwieksze szanse,ale ja w dalszym ciagu nie rozumie jak ktos jest bezdomnym i bezrobotnym to jak ma placic czynsz,ktory wcale nie jest tani.Ja biduje co 2 tygodnie na jeden pokoj. Tylko tyle moge i czynsz jest ok 400£,a wiec wcale tak tanio to nie jest.A co do polskich mieszkan z urzedu to nawet nie chcieli mi przyjac podania bo moj metraz przekraczal 7m na osobe.Czyli wedlug polskiego prawa jak masz duzy pokoj to mozesz w nim mieszkac z rodzicami,dziadkami i najlepiej swoja rodzina-bo przeciez sie miescicie,a budynki z urzedu niech sie wala,a co tam przeciez nikomu nie przysluguje mieszkanie z urzedu jak nie znasz nikogo ,,wewnatrz,, ![]() No to faktycznie masz problem, aplikujac o lokal w UK w polskim urzedzie, wg polskiego prawa... |