Str 135 z 194 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-11-24 17:15:14 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
biscuits | Post #2 Ocena: 0 2011-12-03 11:32:22 (14 lat temu) |
Z nami od: 18-08-2011 Skąd: Londyn |
moze ktos wie cos na temat tych zmain, ktore sa od kilku miesiecy, o co z tym chodzi?
|
bonifazy7 | Post #3 Ocena: 0 2011-12-08 01:00:24 (14 lat temu) |
Z nami od: 28-04-2011 Skąd: london |
Mam prosbe.Moja kolezanka dostala z councilu skierowanie do hostelu.Matam zamieszkac z mezem i corka.Troche sie niepokoi,ja w takiej sytuaci nie bylam wiec nie wiem co mam jej doradzic.Moze ktos z Was mieszkal w takim hosteu?Jak dlugo sie tam przebywa?Jakie sa warunki?Chcialabym ja troche uspokoic,bo strasznie nerwowa.Skierowanie ma na Ilford.Napiszcie cos prosze.
irena
|
martabalstef | Post #4 Ocena: 0 2011-12-12 16:36:12 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-03-2009 Skąd: newcastle |
witam
Ja nie bardzo orientuje sie kto moze sie starac o przydzial mieszkania socjalnego.Od poltora roku wynajmujemy mieszkanie od agencji. Duzo naszych znajomych mowi ze mieszkania socjalne. Wiec zaczelam sie zastanawiac czy ja tez bym mogla dostac, w koncu koszt ich jest duzo mniejszy niz tych agencyjnych. Miesiac temu starcilam prace i jako matka dwojki dzieci 2 i 4 lata nie znajde szybko tak aby pasowalo mi sie wpiac w grafik meza i pracowac wtedy kiedy on ma wolne. Wiec tylko maz pracuje i nie zarabia kokosow. Otzrymujemy troche working taxu, ale houseing taxu nie. Mmay 2 dzieci 2 i 4 lata. Problem jest ze maz dojezdza do pracy 60 mil w 2 dtrony wiec traci sporo na paliwo. Mieszkanie w ktorym mieszkamy jest nowe i dosc drogie-2 bedroom. wiec na warunki mieszkaniowe nie moge nazekac, jedynie to to ze kasy mniej jak ja stracilam prace. Ciekawa jestem czy jest jakas mozliwosc dla mnie otzrymanaia mieszkania socjalnego. Czy moga go dostac tylko ci ktorzy pobieraja benefity jak: housing benefit, czy council benefit i inne? Moze bedziemy mniej punktow i po prostu poczekamu kilka lat?? co o tym sadzicie??? |
Adacymru | Post #5 Ocena: 0 2011-12-12 17:07:43 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Zakladam, ze nie czytalas wypowiedzi w tym watku chociaz, bo to nie jest jeden na ten temat, skoro zadajesz pytanie na ktore ze 100 stron w tym watku odpowiada.
Nie, nie musisz pobierac zasilkow, zeby aplikowac o mieszkanie. Liczy sie sytuacja mieszkaniowa i finanse osoby/rodziny.
Ada
|
|
|
PaniDomu | Post #6 Ocena: 0 2011-12-12 18:19:38 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 11-09-2011 Skąd: London |
Mozecie dostac dofinansowanie do czynszu i do council taxu jezeli malo zarabiacie.Na stronie Waszego councilu na pewno znajdziesz benefit calculator. Mieszkania nie dostaniecie bo bardziej licza sie warunki mieszkaniowe i ilosc osob na pokoj niz zarobki. Przy dwojgu doroslych i dwojce dzieci 2 bed jest wystarczajacy.Jezeli na dodatek macie bierzaca wode i nie macie grzyba w mieszkaniu oraz wychodka na ogrodzie to nie ma co aplikowac. Czytaj Oszczedna Pani Domu w Londynie
|
Post #7 Ocena: 0 2011-12-12 18:57:04 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
majkiel | Post #8 Ocena: 0 2012-02-16 20:00:12 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-10-2011 Skąd: Londyn |
ja poprosze o jakas szczera pozytywna rade bo nie wiem co mam zrobic
|
Post #9 Ocena: 0 2012-02-16 20:03:59 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
majkiel | Post #10 Ocena: 0 2012-02-16 20:13:54 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-10-2011 Skąd: Londyn |
ach wyslalo....
chodzi o to ze wyslalem forme o mieszkanie cansilowskie(wandsworth council w londynie) ktora jest w oczekiwaniu na akceptacje mieszkam z dziewczyna i 2 miesiecznym bobasem w malym studio flat tylko ja zarabiamn(jakis czas temu musialem zmienic prace na mniej platna) mamy straszna wilgoc,czarne cieknace sciany,strasznie smierdzi, po plytkach w pomieszczeniu kuchnio-sypialnym skrapla sie woda mimo ze w miare mozliwosci staramy sie wietrzyc mieszkanie, uzywac odswierzaczy i nic nie pomaga nie mamy zadnych benefitow(formy powysylane) i pewnie nie szybko beda... 3 tygodnie temu byl gosc z health enviromental services i doo tej pory zadnej odpowiedzi ,nic... landlord zaproponowal nam 1 bed ale brak juz takich funduszy,ledwo co na to zarabiam no i oczywiscie zycie, wydatki na baby etc mimo ze dzwonie do cancilu, pisze maile, chodze w miare mozliwosci i informuje o b.zlych warunkach a mam malutkie dziecko. nawet im powiedzialem zeby dali mieszkanie bez depozytu za ktore bede placil, nawet studio ale bez smrodu i wilgoci. poinformowali mnie ze odpowiednie kroki(odpowiedzi)) dopiero jak forma pojdzie do przodu i co teraz mamy zrobic?? nie mam pomyslow... a z dzieckiem na pokoj nie pojde bo mialem przyjemnosc wynajmowac i slyszalem wiele niemilych historii n a tema wynaj pokoju z bobasem a poza tym wynajmujacy nie koniecznie musi grzac mieszkanie, palacy w domu, imprezy etc czyli z deszczu pod rynne dziekuje za przydatne i szczere rady!!!! |