Przeglądaj forum |
|
Strona główna » Dom i Rodzina » Mieszkanie socjalne :) |
| Autor | Strona: 14 z 14 |
|---|---|
| evasta4 | Post #1 2008-07-17 14:16:05 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 12-06-2008 |
Ja jestem w szoku...W piatek idziemy to wyjasniac...Dwa mce temu bylismy zglosic sie po mieszkanie.Tlumacza nie dali,ale jakos sie dogadalismy....Facet cos zapisywal,kserowal dokumenty,mowil ze to min rok czekania...I tyle+zadnej aplikacji nie wypelnialsmy,teraz nie wiem czy nie zrobil nas w bambuko...Powiedzial,zeby czekac na pismo od nich+++a i tego nie ma...Co mylicie_-
|
| Richmond | Post #2 2008-07-17 14:43:43 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Richmond |
A czy Ty w ogole wypelnilas wniosek o wpisanie na Housing Register list? Jesli nie, to zajrzyj na strone swojego urzedu, wydrukuj, wypelnij i odeslij. Na tej podstawie przyznaja Ci punkty i ustawia w kolejce.
Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.
|
| littleflower | Post #3 2008-07-19 15:57:34 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: burton on trent |
a z mezem mamy 5 dzieci , zlozylam wniosek na mieszkanie socjalne, zostal nam przyznany band B i minimum 5-bedroom, czekamy juz prawie rok ale z rozmow z urzednikami dowiedzielismy sie ze raczej nie mamy szans bo po prostu bardzo rzadko mozna dostac tak wielki dom, na moja odpowiedz ze w zupelnosci wystarczy nam 3 bedroom, urzedniczka odpowiedziala ze skoro mamy przyznany 5-bedroom to o mniejsze nie mozemy sie starac,
moze mi ktos powiedziec czy to samo dotyczy innych opcji mieszkaniowych np ownership? i czy moge sie ubiegac o mieszkanie na zasadzie shared jesli jestem na liscie oczekujacych na tak zwane ,,counsilowskie,,ktore jest raczej nieosiagalne dla mnie spieszmy sie kochac ludzi, tak szybko odchodza
|
| goskauk | Post #4 2008-07-19 19:04:18 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 05-02-2008 Skąd: Reading |
Jak jestes na liscie council to mozesz sie starac o shared ownership.Popros ich o wszystkie informacje i formy.
|
| agentka | Post #5 2008-07-21 17:09:25 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 06-03-2008 Skąd: bognor regis |
na temat shared ovnership.czytałam ze jest to opcja kiedy jesteś częściowym wlascicielem mieszkania czyli dostajesz kredyt na część mieszkania który musisz splacac.wlascicielem drugiej części mieszkania jest council i jemu też musisz płacić czynasz.także nie wiem czy to jest dobry pomysł na rozwiązanie problemu.Gość z councilu mi też to mówił i ja akurat nie podejmę takiego ryzyka,bo kto wie czy kiedyś nie dokoptują mi jakiegoś lokatora.może ktoś z Was słyszał o zasadach ovnership?
|
| agentka | Post #6 2008-07-21 17:17:18 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 06-03-2008 Skąd: bognor regis |
do littleflower.myśle ze nie ma co sie denerwowac z oczekiwaniem i być dobrej myśli.w/g angielskiej strony band B oznacza okres oczekiwania 1 rok ( http://www.reading.gov.uk/adviceandbenefits/findingsomewheretolive/General.asp?id=SX9452-A77FBB72 więc moze już w krótce...
|
| vitek | Post #7 2008-07-21 17:17:26 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorks |
Cytat: 2008-07-21 17:09:25, agentka napisał(a): kto wie czy kiedyś nie dokoptują mi jakiegoś lokatora. Work is the curse of the drinking class
|
| Richmond | Post #8 2008-07-21 21:11:59 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Richmond |
Agentka, wpisz w wyszukiwarke na forum shared - ownership i zobaczysz ile jest juz o tym watkow i informacji od osob, ktore kupowaly w tym systemie.
Nie moga Ci nikogo "wrzucic" do mieszkania. Oprocz shared - ownerhsip jest tez system shared equity. Oznacza to, ze housing association udziela Ci pozyczki na 25% wartosci mieszkania, ktora jest nieoprocentowana. Przy sprzedazy nieruchomosci oddajesz te 25%. Nie wiem czy teraz nie podniesli tego nawet do 50% wartosci. Limit zarobko to zdaje sie 60K rocznie dla rodziny, zeby moc skorzystac z tego systemu. www.firstrungnow.com/shared-equity/ Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.
|