2011-10-23 14:15:17, pati85 napisał(a):
no tak,zapomnialam,ze dla niektorych ludzi brudne dzieci na ulicy poznym wieczorem to norma.... koncze temat
Str 130 z 194 |
|
---|---|
kampinos | Post #1 Ocena: 0 2011-10-23 14:21:14 (14 lat temu) |
Z nami od: 06-03-2011 Skąd: slough |
Cytat: 2011-10-23 14:15:17, pati85 napisał(a): no tak,zapomnialam,ze dla niektorych ludzi brudne dzieci na ulicy poznym wieczorem to norma.... koncze temat |
Post #2 Ocena: 0 2011-10-23 14:38:07 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2011-10-23 14:39:18 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ela_42 | Post #4 Ocena: 0 2011-10-23 14:41:57 (14 lat temu) |
Z nami od: 21-06-2007 Skąd: Londyn |
i w tym watku zaczyna sie tzw. pyskowka a temat jest zupelnie inny czy moderator nie moze zrobic z tym porzadku??
|
znowu-ciupek | Post #5 Ocena: 0 2011-10-23 15:16:43 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat: 2011-10-23 13:49:28, NoNickname napisał(a): Cytat: 2011-10-22 09:36:49, pati85 napisał(a): co do wypowiedzi aszuelki, na takie rodziny jaka ona opisala, nalezaloby donosic, bo w takim patologicznym domu najbardziej cierpia dzieci..... ;/ Cytat: 2011-10-22 10:20:37, aszuelka napisał(a): mi chodzi o dobro dziecka. gdyby jemu nie dziala sie krzywda, to bym sobie dala spokoj. Ale jesli oni nie dbaja o wlasne dziecko, to trzeba ich chyba obudzic z pieknego snu Cytat: 2011-10-23 11:08:22, aszuelka napisał(a): To gdzie ja taka rodzinke moge zglosic? Gdzie mozesz zglosic?? W "doopie maryni" ![]() ![]() ![]() Przepraszam za to sformuowanie,ale jak czytam,ze ktos nie zastanawiajac sie nad konsekwencjami wlasnego postepowania, wpier**** sie w nieswoje zycie,to az robi mi sie niedobrze!. Czy Wy w ogole zastanowilyscie sie nad tym co chcecie zrobic ?!!! O jakim "dobru" dziecka piszecie?? Uwazacie,ze jak dziecko jest inaczej wychowywane i karmione niz Wy sobie wyobrazacie,to juz dzieje mu sie krzywda?? Bo je papke ? - a moze tylko to mu smakuje? Bo caly dzien jest na dworzu? Czy to automatycznie swiadczy o tym,ze dziecko nie jest przez rodzicow kochane?....nawet jak czesto imprezuja? A co to ma wspolnego jedno z drugim! Uwazacie,ze jak Social Service po Waszym donosie wkroczy do takiego domu,to bedzie mialo lepiej? Jak obetna tej rodzinie benefity,bedzie wiecej jadlo? Zastanowcie sie nad tym co chcecie zrobic,bo wykonac tel. lub napisac donos jest bardzo latwo,tylko potem pewnych rzeczy juz nie da sie cofnac. "Kazdy medal ma dwie strony" i nie mieszkajac z kims,nie zyjac na codzien,a opierajac sie tylko na obserwacji .... do tego podszytej zazdroscia i zawiscia ... mozna wyciagnac falszywe wnioski,i w oparciu o nie wyrzadzic krzywde niedonaprawienia. Uff.... Już myślałem że banda prawilniaków zaraz się na mnie rzuci a tu widzę... Nie jestem jedyny....Na szczęście.Zaczynam wierzyć że ten Świat nie jest aż taki zidiociały. Dla reszty cytat od Sokoła... "Ej, czy ty też wyrównujesz do dołu? Za mądry dla ciebie, kto mądrzejszy od ogółu matołów? Za bogaty ten, kto bogatszy niż ty? Ludzie zachowują się jak ogrodnika psy. Ej, czy równasz w dół? Skoro tobie brak, to niech też braknie mu? Brak mi słów na takie podejście -zawiść, zazdrość, zamiast starać się mieć więcej, tylko myślisz żeby inni mieli mniej... Ej, śmiej się, śmiej, zobaczysz jednak, twój śmiech urwie się jak hejnał." |
|
|
aszuelka | Post #6 Ocena: 0 2011-10-23 15:26:12 (14 lat temu) |
Z nami od: 08-07-2011 Skąd: londyn |
A czy musze mowic wam dokladnie co oni robia w domu? Mieszkaja u mnie za sciana, wiec wiem dokladnie co robia. Muzyka o 24 w nocy wlaczona na fula, a dziecko pewnie spi, nie? Urodziny synka, zaprosili znajomych, wypili taka ilosc alkoholu o jakiej ja nawet nie wspomne, siedzieli cala noc na zewnatrz, rzygali, a dziecka nawet spac nie polozyli, dzieciak skulony lezal na lozku zziebniety, bo nawet drzwi na ogrod nie zamkneli. Wczesniej slyszalam jak plakal bo pijany tatus go udezyl samochodem w raczke. Czesto do mnie przychodzi, bo jest glodny. Za mieszkanie placa ratami, bo ciagle nie maja, ale na jaranie i browarki zawsze jest. Wystarczy zwierzen? Ponadto, ta laska pracuje w ochronie, zarabia 10£ na godzine, tatus tez pracuje, do tego benefity. I co, nie maja na czynsz? Moze niektorzy zanim zaczna sie wypowiadac, najpierw sie dopytaja, a nie oceniaja!
I ja zadzwonie, nie z zawisci, ale dlatego, ze szkoda mi tego dziecka! A+M+K+L
|
znowu-ciupek | Post #7 Ocena: 0 2011-10-23 16:48:06 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Gdybym miał takich sąsiadów co zamiast pilnować własnej dupy tylko patrzą co tu u mnie w chacie sie dzieje to pierwsze co bym zrobił to zakup dwóch puszek czarnej farby.Skonczylbym z Twoim nieszczęściem i koniecznością patrzenia na ten brzydki zdeprawowany świat i zamalowal Ci wszystkie okna.Za wscibianie nosa w cudze dochody postaralbym sie o jakaś lepsza "nagrodę". Taka która spedzilaby Ci sen z powiek na dluuuugi czas.
Zyj swoim życiem i ciesz sie z tego co masz. Pamiętaj ze jak zadrzesz z kim nie powinnas to pózniej tylko żale do Boga pozostają ze rozumu poskapil.... |
elizaglasgow | Post #8 Ocena: 0 2011-10-23 17:38:29 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 05-09-2009 Skąd: glasgow |
Moze zainteresowanie dochodami nie jest na miejscu, ale w tym domu tez zyje dziecko...i trzeba nie miec sumienia, widzac to, co sie tam dzieje, zeby czegos dla dobra tego dziecka nie zrobic.
Poinformuj opieke spoleczna, powiedz o swoich spostrzezeniach.Zajma sie nimi.Jesli nie uda im sie oszukac tej instytucji to ktos ustawi rodzicow do pionu, nauczy czegos, da w kosc, tak, ze mlodzi skupia sie na dziecku, nie na sobie. |
amazingviolet | Post #9 Ocena: 0 2011-10-23 17:49:48 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-09-2009 Skąd: Londyn |
Cytat: 2011-10-23 13:58:19, pati85 napisał(a): a uwierz mi, brudne dzieci spedzajace wiecej czasu na dworze niz w domu, nie zadbane i niedozywione (bo nawet, jesli mu smakuje, to jak do ch....ry 5-6 letnie moze byc karmione papkami?????????), to jest pierwszy sygnal ostzregawczy,ze w domu nie dzieje sie dobrze! Ty patrz by nikt ciebie nie, jak to nazwałaś, po.....lił bo zauważy, że twoje dziecko je twarożek na śniadanie albo gniecione ziemniaczki z bigosem na obiad "bo to pierwszy sygnał ostrzegawczy, że w tym domu nie dzieje się dobrze". Swoją drogą, podziwiam baby co to innym do talerza przez okno zaglądają... ![]() ![]() |
elizaglasgow | Post #10 Ocena: 0 2011-10-23 17:53:16 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 05-09-2009 Skąd: glasgow |
Ja mysle, ze sa kolezankami, i czesto siedza przy jednym stole z tym dzieciaczkiem i ich mama...stad wiedza, co w tym domu podaje sie na obiad.
Kolezance przy stole nic nie powiedza, bo im talerz sprzed nosa zabierze, i kaze wyjsc ![]() ![]() ![]() |