Str 4 z 12 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Adacymru |
Post #1 Ocena: 0 2014-07-15 13:34:49 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: Byl social worker i wysmial mnie jak tylko zaczelam mowic na ten temat, nawet nie dał mi dokonczyc, o co mi w ogole chodzi. Powiedział ze w nic nie wierzy. W zaszdzie to cały czas przerywal mi i tłumaczowi, w kółko powtarzał to samo, sam tlumacz byl poirytowany jego zachowaniem.
MOze powiedzial, ze nie interesuje go cos, a moze ze teraz on (in wydzial) musi sie skupic na innych aspektach niz ty chcesz. Jak obawialas sie ze corkaq ma problemy psychiczne, to trzeba bylo reagowac, a specjalista tez nie jestes.
Tlumaczowi nie placa za poirytowanie sie, tlumacza nie powinno obchodzic co i jak przekazuje dana osoba, tlumacz jest tylko od tlumaczenia, jak sama napisalas, en=mocje nie sa czescia pracy.
Ada
|

|
 |
|
|
kashmirka |
Post #2 Ocena: 0 2014-07-15 13:48:28 (11 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2014 Skąd: London |
Cytat:
2014-07-15 11:28:35, lawenda123 napisał(a):
Autorka tematu twierdzi,ze nowa rodzina jej corki jest nieodpowiednia,w domu jest alkohol,papierosy,dzieci z tej rodziny maja wiele powaznych problemow.
Moje pytanie to: dlaczego przez okres 2 lat pozwalala na bliskie kontakty,czeste spotkania,przyjazn,pozostawanie na okres 2,3 dni w czasie weekendu?
Wiedziałam ze te pytanie padnie.
Nie pozwalałam. Córka histeryzowała jak tłumaczyłam jej ze nie moze do niej chodzic na noce. Poza tym ja nie napisałam ze sa tam libacje, a napisalam ze pija codziennie alkohol.
Córka nie ma innych znajomych, nie chcialam jej sprawiac bolu i cierpienia skazujac ja na calkowiete odizolowanie (wyobcowanie).
Wydawało mi się wtedy ze lepsza taka przyjaciólka niz zadna.
Życie pokazało że nie.
|

|
 |
|
ewamik |
Post #3 Ocena: 0 2014-07-15 14:01:35 (11 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Ludzie różnie reagują na zachowania odbiegające daleko od normy. Kiedyś ratownicy medyczni zaczeli sie smiać i pukali w czoło,gdy zobaczyli do jakiego pacjenta karetka przyjechali (problemy psychiczne)
Nie kazdy tez od razu zorientuje się,że ta druga osoba ma zaburzenia osobowości,zachwiania czy depresje. Weźmy dla przykładu Justyne Kowalczyk. kto by się spodziewał,ze ona cierpi na depresje?
A Katarzyna,matka Madzi ładnie manipulowała prokuraturą i opinia publiczną.
czasem nie trzeba byc specjalistą z dyplomem aby stwierdzić,ze coś się dzieje.
A w tej sprawie,nie sztuka zabrać córkę,ograniczyć prawa.
Czyżby matka chciała odzyskac córkę,aby dalej nad nią pastwić się i rzucac ze schodów?
A może córka ma u przyjaciół luz i nic nie musi....do czasu. MOże oni spodziewają się niezłych pieniędzy z tytułu opieki?
[ Ostatnio edytowany przez: ewamik 15-07-2014 14:02 ]
|

|
 |
|
karjo1 |
Post #4 Ocena: 0 2014-07-15 14:10:32 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Jak na razie, to corka chyba ma duzego farta, ze znalazla bezpieczny dach nad glowa, nawet tymczasowo.
A zupelnie nie rozumiem wmawiania problemow psychicznych u zdesperowanej nastolatki i wybielania matki, ktora doprowadzila do takiej sytuacji, przy czym zrzuca wine na corke.
Sam sposob wypowiedzi o dziecku, o pracowniku socjalnym tez daje do myslenia.
Moze to matka raptem zaczela sie obawiac utraty dochodow z tytulu 'opieki' nad dzieckiem?
Kazdy kij ma 2 konce, a zadaniem social service jest dojsc sedna i zabezpieczyc dobro dziecka, nie samopoczucie doroslego.
|

|
 |
|
|
Post #5 Ocena: 0 2014-07-15 14:21:35 (11 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
|
buszko |
Post #6 Ocena: +1 2014-07-15 15:03:19 (11 lat temu) |
Z nami od: 22-12-2012 Skąd: Wonderland |
mama bee a córka cacy...
nie zapominajcie że mimo tego iż dopatrujecie się błędów wychowawczych u matki, dziewczyna która ma 15 lat jest odrębną myślącą jednostką, i to że jest dzieckiem nie znaczy że nie ma w tym jej winy, hormony, dojrzewanie i te sprawy, może co najwyżej nie zdawać sobie sprawy z konsekwencji swoich czynów. Kiedyś byłam młoda i w jej wieku wiem że problemy mogą być wyolbrzymiane zwłaszcza że dziewucha przez 14 lat była pewnie chowana jak jedynaczka, wszystko w dupce i pod dupką, a tu BUM! okazuję się że jakiś mały szczyl ma więcej uwagi mamy i do tego jakiś facet się przypelętał, z którym mam się przyjaźni. Wg mnie dzieciakowi się priorytety porąbały i nie daje matce prawa do szczęścia
|

|
 |
|
ewamik |
Post #7 Ocena: 0 2014-07-15 15:35:43 (11 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
w sumie tez dobrze powiedziane.
W Polsce w wakacje mlodzież ucieka z domu. Młodzież mam na mysli 13-16latków. Po wakacjach albo polcija ich przywozi,albo sami wracają...czasem nie.
|

|
 |
|
karjo1 |
Post #8 Ocena: 0 2014-07-15 16:31:01 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Nie wiem, czy to na pewno dziecku sie 'porabaly' priorytety.
Poczawszy od problemu z ojcem, zmiany kraju i otoczenia (co sie odbija w jakis sposob nawet na najlepiej przygotowanych dzieciach z domow dajacych im pelne wsparcie), przez wprowadzanie kolejnych 'tatusiow', brak wsparcia matki pomimo pomocy i wskazowek pracownikow socjalnych, poglebiajacy sie problem izolacji, wyobcowania w domu, do tego pojawienie sie nowego dziecka, absorbujacego jedyna bliska nastolatce osobe.
Podkresle jeszcze raz jedno, by doszlo do takiego wybuchu, od dawna musialo sie bardzo zle dziac, dziecko probowalo to przekazac, zwrocic uwage, trafialo na obojetnosc i brak reakcji, na koniec uslyszalo 'wypier..'...
To nie dzieciak uciekl, zostal po prostu wywalony na ulice londynska, 14-letnia dziewczynka...
I Wy mowicie, ze sie dziecku priorytety porabaly i w tylku poprzewracalo?!
Relacje wydarzen sa zbiezne i nie stawiaja matki w pozytywnym swietle, nawet z jej wlasnych opisow.
|

|
 |
|
gosian |
Post #9 Ocena: 0 2014-07-15 16:50:03 (11 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
A mi się wydaje, że tej dziewczynie ktoś pomógł napisać ten post. A prawda leży po środku. Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|

|

|
|
|
Post #10 Ocena: 0 2014-07-15 16:57:59 (11 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |