Str 4 z 9 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Adacymru |
Post #1 Ocena: 0 2014-03-30 22:48:23 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2014-03-30 22:43:51, dobrasiostra napisał(a):
Mieszkanie składa się z 2 sypialni, salonu, kuchni i łazienki. Mały śpi w jednym łóżku z ojcem, nową "mamusią"i "nowym" braciszkiem. Każdy normalny człowiek widzi, że to nie jest normalna sytuacja. Siostra w swojej naiwności nie przypuszczałaby nigdy, że jej mąż okaże się takim bezwzględnym i bezmyślnym draniem i, że zabroni jej widywać dziecko.
I chcesz powiedziec, ze Social Services byly wsiagniete w sprawe i po zwiedzeniu warunkow mieszkaniowych ta (jak sama nazwalas) patologia pieknie wysprzatala mieszkanie i zadowolila takimi warunkami pracownikow?
Ada
|

|
 |
|
|
dobrasiostra |
Post #2 Ocena: 0 2014-03-30 23:03:28 (11 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 30-03-2014 Skąd: Frasenburgh |
Jak mąż siostry i jego matka podjęli decyzję, że zostają w uk, to plany były takie, że siostra ze szwagrem uskładają sobie na wynajęcie mieszkania i będą żyć z dala od teściowej, ponieważ ona cały czas mieszała się w ich sprawy. Siostra nie mogła żadnej sprawy obgadać z mężem, bo tamta wpadała z buzią i krzyczała "znowu się z nim kłócisz!!!!" Dlatego o ważnych kwestiach byli zmuszeni rozmawiać w drodze na zakupy. Siostra, nie może pozwolić, żeby dziecko wychowywało się w tym domu, ponieważ to środowisko źle wpływa na cały proces wychowawczy. Teściowa potrafi przyprowadzić sobie obcego faceta do domu i uprawiać sex pod nosem dzieci. Kiedyś córka szwagierki chciała coś do picia, więc siostra idąc do kuchni przyłapała teściową w niedwuznacznej sytuacji z jakimś facetem. Ta jej tylko odpowiedziała "hulaj dropsy" czy coś takiego. Nie wiem czy widziały to dziewczynki, ale mieszkanie jest małe i wcale bym się nie zdźiwiła, że tak. Ponadto alkohol na stole co weekend, a nawet i tygodniu. Wyzwiska i niecenzuralne słowa to chleb powszedni, dlatego siostra nie wyobraża sobie aby mały miał na dłuższą mete wychowywać się w takim środowisku.
|

|
 |
|
dobrasiostra |
Post #3 Ocena: 0 2014-03-30 23:05:04 (11 lat temu) |
Adacymru, ja też tego nie mogę pojąć, ale piszę jak na spowiedzi.
|

|
 |
|
Saletra |
Post #4 Ocena: 0 2014-03-30 23:09:19 (11 lat temu) |
Z nami od: 04-10-2013 Skąd: Sudbury |
No tak... facet jak wypije na weekendzie butelke piwa to juz alkoholik. Wogole facet to swinia  hehe
|

|
 |
|
dobrasiostra |
Post #5 Ocena: 0 2014-03-30 23:13:15 (11 lat temu) |
Na spotkaniu z pracownikiem socjalnym, kobieta powiedziała, że widziała w tygodniu na stole alkohol, ale jak mi siostra donosi, to nic się nie dzieje. Nikt nie stara się jej pomóc. Jest zdana na siebie. Ktoś tu pisał o pójściu do sądu, tylko na to potrzeba sporych pieniędzy i znajomości prawa.
|

|
 |
|
|
Adacymru |
Post #6 Ocena: 0 2014-03-30 23:17:14 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Od znajomosci prawa jest adwokat. Jest CAB, jak juz ktos wspomnial pare godzin temu.
PS To ze jest alcohol w domu, nie znaczy ze zaraz ze domownicy sa alkoholikami i ze Social Services zabiora dziecko.
Ada
|

|
 |
|
Saletra |
Post #7 Ocena: 0 2014-03-30 23:18:50 (11 lat temu) |
Z nami od: 04-10-2013 Skąd: Sudbury |
Siostra nie moze sama zabrac glosu tutaj na forum? Sorrka ale przypomniala mi sie moja wlasna sytuacja zyciowa gdzie dbajaca siostra mojej zony wcibiala nos w nasze malzenstwo powodujac jego rozpad (i jest z tego zadowolona)
|

|
 |
|
owca80 |
Post #8 Ocena: 0 2014-03-30 23:19:31 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-12-2013 Skąd: wieś, west midlands |
Cytat:
2014-03-30 23:13:15, dobrasiostra napisał(a):
Nikt nie stara się jej pomóc. Jest zdana na siebie. Ktoś tu pisał o pójściu do sądu, tylko na to potrzeba sporych pieniędzy i znajomości prawa.
Owszem, siostra jest zdana na siebie.
Poklepaniem po plecach i dobrym słowem nikt niczego za nią nie rozwiąże.
Niestety taka jest rzeczywistość, trzeba zakasać rękawy i szukać pomocy prawnej.
Nie mam sweet foci z dziubkiem.
|

|

|
|
dobrasiostra |
Post #9 Ocena: 0 2014-03-30 23:19:50 (11 lat temu) |
Saletra nie wiem czy byłoby Ci do śmiechu jakby to Twoje dziecko miało wychowywać się w takim środowisku. Wierz mi, tu nie rozchodzi się o butelkę piwa, tylko o sposób na życie. Może coś zrozumiesz jak Ci napisze, że córka szwagierki powiedziała kiedyś, że jak będzie dorosła to też się będzie tak stroiła jak babcia, pójdzie do pracy i będzie babci piwo kupować. naprawdę urocze. Jak takie małe dziecko tak mówi, to musiało taki obrazek oglądać na codzień, a nie od święta.
|

|
 |
|
dobrasiostra |
Post #10 Ocena: 0 2014-03-30 23:21:40 (11 lat temu) |
Adwokat powiadasz. Miała dostać namiar na adwokata od pracownika socjalnego i do tej pory nie dostała.
|

|
 |
|