MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z doładowaniem. Nowy licznik na gaz. POMOCY!!

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sashff

Post #1 Ocena: 0

2014-03-15 14:08:06 (11 lat temu)

sashff

Kobieta

Z nami od: 15-03-2014

witajcie,
mieszkam w Anglii 2 tygodnie (jestem zatem dość świeża w tych sprawach) i pojawił się taki oto problem..
wynajmuję pokój w NN i kilka dni temu (ponoć z powodu sporego zadłużenia mieszkania w płatnościach za gaz) założyli nam licznik na Top Up (British Gas). na start mielismy 10 funtów, ale po dwóch dniach się kasa skończyła (mieszka tu łącznie 6 osób) no trzeba było doładować.. ja akurat byłam w pracy, ale wiem od współlokatorów, że ładowali kartę 3 razy po 10 funtów i za każdym razem po paru minutach licznik wskazywał kilkadziesiąt pensów (tak jakby kasa znikała)..
po telefonie do BG dostalismy info, że nie ma nas w jakimś rejestrze, ale problem miał byś rozwiązany.. tymczasem już dwa dni nie mamy gazu i musimy kombinować, żeby się w ogóle umyć..
zatem..
czy jest możliwe, aby BG ściągał nam poprzednie zadłużenie przez Top Up?
albo
czy popełniamy jakiś kardynalny błąd przy ładowaniu?

pomóżcie proszę, bo nasz najemca mówi, że nie wie jak rozwiązać problem, a bez ciepłej wody i ogrzewania jest słabo..

z góry dzięki, pozdrowionka :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #2 Ocena: 0

2014-03-15 14:18:59 (11 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Najprawdopodobniej ściągają poprzednie zadłużenie. Choć i tu powinni pozostawić coś na "użytek". Pytanie czy karta była aktywowana przed naładowaniem tak jak nakazują?

Obowiązkiem właściciela jest zapewnienie wam dostępności gazu czy prądu więc jego "nie wiem co mam zrobić" może sobie schować. Wy chcecie mieć gaz i to jego psi obowiązek.

Do góry stronyOffline

sashff

Post #3 Ocena: 0

2014-03-15 14:28:27 (11 lat temu)

sashff

Kobieta

nie mam pewności czy karta została aktywowana przed pierwszym naładowaniem, zapytam.. a jesli nie została, to mam po prostu kupić nową, aktywować i naładowac już aktywowaną?.. czy mogę aktywować tą, którą już mamy?
nie wiem, czy nie zadaję głupich pytań, ale na prawdę, jestem świeża.. drugi tydzień w Anglii :)

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #4 Ocena: 0

2014-03-15 14:32:00 (11 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Karta powinna być włożona do licznika na kilka minut za pierwszym razem. Ale skoro piszesz że pokazywało iż nabija a dopiero po chwili zerowało licznik to najprawdopodobniej działa ok.
Musicie przydusić landlorda i dowiedzieć się dokładnie w BG czy ściągają zadłużenie.
BG tez nie powinien zostawiać was kompletnie bez gazu.

Do góry stronyOffline

sashff

Post #5 Ocena: 0

2014-03-15 14:43:54 (11 lat temu)

sashff

Kobieta

dzięki wielkie za pomoc, będziemy działać :) najwyżej wznowię temat, jak czegoś nie ogarniemy..

pozdr.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,