Str 2 z 5 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2014-02-18 01:10:28 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2014-02-18 01:12:53 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
angela89223 | Post #3 Ocena: 0 2014-02-18 05:43:12 (11 lat temu) |
Z nami od: 29-05-2013 Skąd: Mk |
nie popadajmy w paranoje w wozku dziecko nie spedza calego dnia, w foteliku samochodowym tez lezy na pol, nie na plasko i dzieci sa zdrowe. Przeciez ona nie bedzie dziecka trzymac w wozku 24h na dobe. Wozki sa testowane wiec krzywdy dziecku nie zrobia...
|
ju-lia22 | Post #4 Ocena: 0 2014-02-18 06:49:42 (11 lat temu) |
Z nami od: 15-02-2014 Skąd: Londyn |
Cytat: 2014-02-17 21:54:03, Martyna000 napisał(a): Szczerze to nie rozumiem tej nowej mody na wozenie dziecka w tych malych wozeczkach. Ostatnio w autobusie widzialam kobiete z dzieckiem w czyms co wygladalo jak mala plastikowa miska na kolkach.... Dziecko na oko ze 3 miesieczne a nogi dyndaly gdzies na zewnatrz bo na nie jakby zabraklo miejsca. A teraz czytam ze dziecko 5 miesiecy bedzie siedzialo w... spacerowce bo sie nie miesci na lezaco no to lepiej je posadzic w spacerowce na sile i bedzie ok 😳 Czy to naprawde nie szkodzi waszym dzieciom? Czy tylko liczy sie "fashion" bo przeciez to takie sexy jak pomykacie na szpileczkach z czyms niewiele wiekszym od miski w ktorej ja daje mojemu psu wode😜 Co z tego ze wasze dzieci beda garbate, najwazniejsze ze znajomi zazdoszcza wam ze jestescie takie nowoczesne mamy 😄👍 Nie przesadzasz? Ten wózek jest bezpieczniejszy od niejednego Polskiego wózka.Uważasz, że skoro wózek przypomina czołg to jest mega wygodny i zdrowy dla dziecka? Zresztą spacerówka jest od 6 mż a moja mała ma już 5 mcy a nie 3 mce więc nie widzę sensu porównywania mnie do jakieś mamuśki z autobusu.Sporo podróżujemy więc mała więcej czasu przebywa w foteliku niż na spacerach i co? |
jotkadakotka | Post #5 Ocena: 0 2014-02-18 10:45:57 (11 lat temu) |
Z nami od: 05-12-2008 Skąd: Poole |
Ty Martyna, jak sie odzywasz, to doslownie sie w czlowieku gotuje!
Zawsze jak trafiam na twoje wypowiedzy, to komentujesz (negatywnie) i obrazasz. Co ci wszyscy ludzie ci zlego zrobili? Masz jakas traume z dziecinstwa? Wszyscy sa bee, tylko ty jedna taka wspaniala. Moj wozek ma mala gondolke (taki tutaj wybor), a w Polsce zadko bywam, zeby tam sie zaczyms rozgladnac. To co, jestem wyrodna matka? Chyba sie zglosze do social service! Dziewczyny, jesli wasze maluchy wyrastaja z gondolki, to po prostu nie macie wyboru i musicie uzyc spacerowki. Oczywiscie najlepiej, zeby dziecko lezalo na plaskim jak najdluzej, ale nie istnieje dokladna granica, kiedy mozna, a kiedy nie. Ja do polski jade jak mala bedzie miec 5 i pol miesiaca i biore ze soba spacerowe (choc pewnie ta pojdzie w ruch juz wczesniej). Dobrze jak jest obcja rozkladania na pozycje lezaca, albo prawie lezaca. A jak nie, to mowi sie trudno. Przez ten miesiac, co maluchy szybciej zaczna byc w spacerowce, to na pewno sie nie powykrzywiaja. |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2014-02-18 12:49:52 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
kardam | Post #7 Ocena: 0 2014-02-18 13:02:00 (11 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2013 Skąd: North East |
Ja swoje typy na wózek wybrałam online (z resztą każdy sprzęt domowy kupuję nie pod wpływem chwili tylko po wielorodzinnym porównywaniu specyfikacji, czytaniu opini itp). W Pl pojechałam do jednej hurtowni obejrzeć swoje typy, potem podzwonilam po różnych sklepach i hurtowniach poznać cenę wybranego wózka i tam gdzie najtaniej kupiłam wybrany wózek i za trzy dni mąż go odebrał w Uk od kuriera.
Jak widać nie musiałam latać kilka razy do Pl, żeby wózek kupić. Niestety ale szkoda mi urlopu na latanie co chwilę do Pl i odwiedzam ją tylko raz do roku. |
Izka85 | Post #8 Ocena: 0 2014-02-18 13:02:56 (11 lat temu) |
Z nami od: 20-04-2012 Skąd: London |
Martyna widac, ze nie latalas samolotem z takim maluchem, ale zdanie oczywiscie mozesz miec na ten temat, szkoda tylko, ze tak odbiegajace od rzeczywistosci... Kto powiedzial, ze dziecko bedzie "siedzialo na sztywno" przez 2h lotu?
[ Ostatnio edytowany przez: Izka85 18-02-2014 13:04 ] |
Post #9 Ocena: 0 2014-02-18 13:10:57 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
angela89223 | Post #10 Ocena: 0 2014-02-18 13:26:51 (11 lat temu) |
Z nami od: 29-05-2013 Skąd: Mk |
a co ona bedzie kursowac 24h na dobe po miescie?! Dziecko moze zostawic z rodzina! Martyna wez wyluzuj, pozycja polezaca przez 1h na dzien jeszcze zadnemu niemowlakowi nie zaszkodzila. Czy w foteliku czy w wozku, sama tez mam wozek z fotelikiem kubelkowym i moj syn jezdzil od 6 miesiaca w nim i jest absolutnie zdrowy!!!kobieto nie demonizuj, sama tez nie kupilabym tego wozka czolgu z pl bo one waza po 20kg i sa absolutnie nie praktyczne jak dla mnie i dla dziecka moim zdaniem tez. Mam wozek z polski ale kubelkowa spacerowka i gondola, i teraz corka tez go uzywa, napewno nie bedzie koslawa czy garbata... Masz paranoje jakas.... Kobieto.
|