Użyj ikonki drugiej od lewej, a nie pierwszej, bedzie widać zdjęcia
Str 12 z 21 |
|
---|---|
krakn | Post #1 Ocena: 0 2014-09-20 16:28:25 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
![]() Użyj ikonki drugiej od lewej, a nie pierwszej, bedzie widać zdjęcia Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
andyopole | Post #2 Ocena: 0 2014-09-20 16:40:28 (11 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2014-09-20 16:23:11, stanislawski napisał(a): Cytat: 2014-09-19 23:00:18, andyopole napisał(a): Chcialem powiedziec ze.... dzis prosto z pracy jade w miejsce gdzie w ten weekend bedzie odpywal sie 21 juz Polski Festival w Portland, Oregon. Jest to najwiekszy Polski Festival pomiedzy Chicago a Opolem. Dzis trwa tam budowa dekoracji I zaplecza. Jestem juz kolejny rok "brygadzista departamentu" plackow ziemniaczanych. Tutaj jest wiecej informacji: <a href="http://portlandpolonia.org/entertainment-pf/" target="_blank" target="_new">http://portlandpolonia.org/entertainment-pf/</a> Sprobuje dzis I jutro zrobic kilka zdjec telefonem tylko poprosze moderatorow o ich przeniesienie z mojej galerii do watku bo telefonem jakos mi nie wychodzi. W kazdym razie czeka nas, organizatorow, trzy dni bardzo ciezkiej pracy. Zarabiamy w ten sposob na utrzymanie Polskiej Parafii pw. Sw. Stanislawa oraz Towarzystwa Biblioteki Polskiej (taka jest od ponad stu lat nazwa organizacji polonijnej w Portland. Pomiędzy Chicago a Opolem - patrząc na zachód od Chicago? tak ![]() |
andyopole | Post #3 Ocena: 0 2014-09-20 16:42:58 (11 lat temu) |
Dziekuje Krak'n.
|
andyopole | Post #4 Ocena: 0 2014-09-22 03:32:54 (11 lat temu) |
Obiecalem zdjęcia. Mam, trochę popstrykalem ale naprawdę już nie mam dziś sily. Koniec Polskiego Festivalu.
O rozmiarach tego przedsiewziecia niechaj zaświadczy chociażby fakt ze na placki ziemniaczane zuzylismy około 900 kg (dziewięćset kilogramow) ziemniakow. W tygodniu postaram się wrzucić fotki nie tylko z festiwalu ale również z dwóch poprzednich weekendow, które spedzilem w ciekawych geograficznie miejscach. |
krakn | Post #5 Ocena: 0 2014-09-22 09:11:31 (11 lat temu) |
no zjeść tone ziemniaków to nie przelewki, ale z drugiej strony w USA wszytko jest wielkie
![]() czekam na fotki ![]() ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
andyopole | Post #6 Ocena: +1 2014-09-28 01:29:02 (11 lat temu) |
Wreszcie jakos się uporalem z codziennymi obowiązkami i znalazłem czas na zamieszczenie fotek z 21 Polskiego Festivalu w Portland, Oregon.
Tak "smazyly się" placki ziemniaczane. ![]() |
andyopole | Post #7 Ocena: +1 2014-09-28 01:39:27 (11 lat temu) |
OK. Pierwsza proba powiodła się wiec teraz reszta fotek w jednym poscie.
To stoisko nazywa się "Food Court" i takie oferuje menu: ![]() Tutaj, podobnie jak po ziemniaczane placki przez dwa dni Festivalu stoi non stop kolejka. ![]() Takie przychodzą tlumy, w tym roku szacuje się ze było ok. dwadzieścia tysięcy gości. ![]() Stoisko naszej sobotniej Polskiej Szkoly, tak tez dorabiają na swe utrzymanie. ![]() Oprocz stoisk stricte festiwalowych sa także kramy czysto komercyjne, ich wlasciciele placa za wynajem powierzchni festiwalowej, w tym roku było takich stoisk około dwudziestu. ![]() A to kolezanka, animatorka Polskiej Szkoly w tematycznej koszulce. ![]() To jeden z zespolow występujących na scenie. Tutaj akurat zespol z Polski. Nazywa się "Jedliniok" ![]() To by było na tyle. I ja tam byłem, miod i piwo piłem. Nastepny festiwal już za rok. |
andyopole | Post #8 Ocena: +1 2014-09-28 02:18:02 (11 lat temu) |
Teraz troszkę zdjęć z długiego weekendu z okazji Labour Day. Dlaczego murzyni go nie swietuja? Odp.: "bo nie pracują"
Na początek wyrentowalismy lodke żeby poplyac w kanionie. ![]() Wachta na dziobie. ![]() Na campingu wieczory sa najlepsze. ![]() Biala squaw a w glebi jej wigwam. ![]() Dojezdzamy do tego ciekawego miejsca. ![]() Teraz będzie kilka zdjęć wzgorzy zwanych Painted Hills, komentarz niepotrzebny. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Parking pelny, jedno z nich to moje. ![]() Jak powstaly te obrazy. ![]() Wracamy na camping, Jedziemy w kierunku polnocnym. ![]() Jadac z południa na polnoc caly czas mamy po lewej stronie pasmo gor o nazwie Cascades. Ja mieszkam na zachod od tych gor, jakies dwie - trzy godziny jazdy. ![]() To już koniec tego weekendu. Jeżeli zdjęcia się spodobaly to napiszcie, mam jeszcze trochę znad Pacyfiku. Jeśli będzie takie zyczenie to się znow zawezmę i zawieszę. [ Ostatnio edytowany przez: andyopole 28-09-2014 02:24 ] |
krakn | Post #9 Ocena: 0 2014-09-28 08:20:00 (11 lat temu) |
Życzenie jest
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
galadriel | Post #10 Ocena: 0 2014-09-28 08:25:34 (11 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Dwa zyczenia sa.
; ) Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|