Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
Str 726 z 726 |
|
---|---|
galadriel | Post #1 Ocena: 0 2025-08-09 14:16:04 (dzień temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
aha, myslalam, ze chodzi o szukabie pracy w Polsce z Anglii:D no to pomylka
![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
ZlotaPerla2 | Post #2 Ocena: 0 2025-08-09 16:38:52 (dzień temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Cytat: 2025-08-09 00:53:30, vlade napisał(a): A czy ktoś jeszcze poszukuje pracy z Polski w Anglii? Nie pisze o jaką prace chodzi aby nie skasowali ze niby coś oglaszam. Chodzi mi o opinię, doświadczenie obecne. Ja straciłem troche rzeczywistość z Polską i może jest już tak dobrze ze zainteresowania nie ma. Może ktoś zna jakieś najpopularniejsze polskie strony gdzie ludzie szukaja/ogłaszają się? Visa, bilet na samolot i wioooo ![]() Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
tesstickle | Post #3 Ocena: 0 2025-08-09 17:29:18 (dzień temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Cytat: 2025-08-09 00:53:30, vlade napisał(a): A czy ktoś jeszcze poszukuje pracy z Polski w Anglii? Nie pisze o jaką prace chodzi ... Aaaaa... zdaje sie że ty szukasz pracowników, plastrarz/murarz.. itd No to nie moja bajka. - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
rafald | Post #4 Ocena: 0 2025-08-10 10:27:44 (11 godzin temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
Cytat: 2025-08-09 00:53:30, vlade napisał(a): A czy ktoś jeszcze poszukuje pracy z Polski w Anglii? Nie pisze o jaką prace chodzi aby nie skasowali ze niby coś oglaszam. Chodzi mi o opinię, doświadczenie obecne. Ja straciłem troche rzeczywistość z Polską i może jest już tak dobrze ze zainteresowania nie ma. Może ktoś zna jakieś najpopularniejsze polskie strony gdzie ludzie szukaja/ogłaszają się? Z google wyskakuje kilka stron, ale ogłoszeń osób szukających pracy w Anglii widziałem ledwie kilka, i to przeważnie już przebywających w UK. Jeżeli chcesz zasponsorować wizę nowo przyjezdnemu - też musisz spełnić określone wymogi i aplikować o sponsor licence. Drogie to nie jest, ale formalności trochę i czas oczekiwania na wizę ok. 3-4 miesiące. |